Hidratantne SPF formule idealne su ljetne podloge puderima

Kako vrijeme postaje toplije, ljudi se oslobađaju svih mogućih „viškova“: skidaju kilograme, suvišnu odjeću, a rješavaju se i nepotrebnih kozmetičkih preparata. Kad je vani vruće koža, naime, teško podnosi slojeve krema i dekorativne kozmetike… Zato su ženama na top listi najpoželjnijih proizvoda lagani multifunkcionalni preparati i tonirane kreme koje koriste umjesto pudera.

Teški puderi, činjenica je, savršeno prekrivaju sve nedostatke tena, ali pritom daju i osjećaj „maske“ – najmanje poželjan tijekom vrućina. Pred žene koje bez pudera ne mogu ni ljeti stavljen je, stoga, veliki izazov – pronaći savršeno laganu kremu s visokim zaštitnim faktorom, idealnu podlogu za omiljeni puder.

Mikroinkapsulirani pigmenti zaslužni za divan ten

Dermokozmetički brend Eau Thermale Avène, čije preparate posebice cijene oni s osjetljivom kožom, u svojoj kolekciji ima tri proizvoda koji ženama mogu pomoći u ovom zahtjevnom slaganju kozmetičkog plana za ljeto. Što ubaciti u torbicu a da pritom izbjegnemo osjećaj težine na licu i budemo adekvatno zaštićeni?

S obzirom na to da smo na prvom mjestu poželjnih odlika spomenuli multifunkcionalnost, nameće nam se savršeno rješenje: Eau Thermale Avène B-Protect SPF 50+, proizvod s inovativnom 3u1 formulom koja osigurava UV zaštitu, štiti osjetljivu kožu od vanjskih agresora, a ujedno tenu osigurava divnu boju.

Zahvaljujući specijalnim sastojcima, ova krema tijekom nanošenja oslobađa mikroinkapsulirane pigmente pa se njezina bijela tekstura pretvara u nježno obojenu, koja rezultira prekrasnom bojom kože. Ako vam ten nije posebno problematičan, ovu kremu možete koristiti i – umjesto pudera. Uostalom, ljeti je sve ionako mnogo ležernije…

Ljetni hit: visok zaštitni faktor i anti-ageing njega

Naravno, ležernije ne podrazumijeva da smo manje izbirljivi kad radimo svoju malu i dragocjenu ljetnu kolekciju preparata za njegu i zaštitu kože. A kako popriličan broj žena već u ranim tridesetima počinje primjećivati znakove starenja, anti-age proizvodi s visokim UV faktorom u sunčanom su periodu visoko na listi omiljenih.

Eau Thermale Avène i u tom području ima svoj adut. Anti-aging zaštita od sunca SPF 50+ sadrži jedinstvenu Sunsitive® Protection kombinaciju djelatnih sastojaka, a nastala je kao rezultat rada istraživačkih laboratorija Pierre Fabre.

Odlikuje je patentirani kompleks koji sadrži samo četiri fotozaštitna filtra, a zaslužan je za visoku, dugotrajnu, stabilnu i učinkovitu zaštitu kože od širokog spektra UVB i UVA zraka. Sadržava jedinstveni kompleks koji osigurava cjelovitu staničnu zaštitu od oksidativnog stresa, što je posebice važno za one koji velik dio vremena provode u urbanim sredinama, gdje je stupanj zagađenja okoliša poprilično visok.

Učinkovita borba protiv slobodnih radikala

Oksidativni stres je, zapravo, stanje u organizmu koje se javlja kada slobodni radikali nadjačaju mehanizme antioksidativne zaštite, a to se najčešće događa kad je sposobnost organizma da neutralizira slobodne radikale smanjena, a njihova produkcija povećana (poremećena je prirodna ravnoteža).

Treći ključni sastojak je onaj po kojem je ovaj popularni francuski dermokozmetički brend i nazvan – Avène termalna izvorska voda poznata po svojim umirujućim, antiiritacijskim i omekšavajućim svojstvima. Voda čija se kvaliteta bazira na njezinom „putovanju“ kroz podzemlje Cevennesa, gorja u francuskom Središnjem masivu (jedinstven mineralni i biološki sastav), cijevima dolazi izravno do proizvodnog pogona, u kojem se puni u sterilnom okruženju.

Ta je tehnologija pakiranja jedinstvena u svijetu i jamči izvornu čistoću. A tu je i Ascofilline™, anti-aging djelatni sastojak, koji u kombinaciji s patentiranim  fotozaštitnim kompleksom Sunsitive® Protection prevenira fotostarenje kože. 

Koža je nakon aplikacije hidrirana, meka i podatna, idealna za nanošenje omiljenog (laganog) pudera. Dodatni bonus je i bezračna bočica s dozatorom, koji omogućuje točno doziranje proizvoda.

Prednosti mineralnih filtara

S obzirom na to da je Eau Thermale Avène brend koji je jako „brižan“ prema iznimno osjetljivoj te netolerantnoj i alergijama sklonoj koži, tako su na nju mislili i kad je riječ o zaštiti od sunca. Mineralni fluid za zaštitu od sunca SPF 50+ štiti kožu koja je netolerantna na kemijske filtre i parfeme.

Koja je uopće razlika između kemijskih i mineralnih filtara? Dok kemijski filtri apsorbiraju zračenje i pretvaraju ga u toplinu koja se onda otpušta iz kože, mineralni filtri su na njoj zaštitna barijera. Prednost mineralne zaštite je što je mogu koristiti i oni najosjetljiviji, netolerantni i alergijama skloni, a učinak zaštite od sunca je trenutačan.

Takvi su preparati obično gušći i teže se nanose te nerijetko ostavljaju bijeli trag, no u Laboratoriju Avène tome su doskočili laganom fluidnom teksturom pa se proizvod može koristiti i uz najdražu haljinu bez straha od bijelih tragova. Kao i svi proizvodi brenda, sadržava umirujuću Avène termalnu izvorsku vodu te snažan antioksidans (pre-tokoferil) za dugotrajnu staničnu zaštitu od oksidativnog stresa. Dakle, sad kad ste odabrali optimalnu zaštitu, možete se mirno prebaciti na planiranje – destinacije.

Pročitajte još i ...