Estetski liječnici i kirurzi otkrivaju formulu za borbu protiv starenja muške kože

Znamo da vam to vjerojatno ide na živce, ali kada muškarac prijeđe četrdesetu, često će čuti kako su sijede dio njegova šarma. Naravno, pritom se zaboravi napomenuti kako uz taj “šarm” dolaze i neki novi izazovi: bore koje nisu bile tu jučer, opušteni trbuščić, vlasi koje se, umjesto ostajanja na glavi, odluče preseliti u nos ili uši!

Ali nije sve tako crno. Uz fizičke promjene, dolaze “vještine” uživanja u dobrom vinu ili glazbi, ležerniji pristup sebi i drugima, hrpa mudrih savjeta mlađoj generaciji… Starenje zapravo možemo gledati kao unapređenje iz “cool tipa” u “cool gospodina”. Ali to ne znači da treba pristati na opuštanje kože, pigmentacije i bore.

Starenje je, sviđalo se to nama ili ne, prirodan proces koji nas sve čeka. I dok često smatramo kako su žene te koje najviše pažnje posvećuju borbi protiv bora i gravitacije, istina je da ni muškarci nisu imuni na promjene koje dolaze s godinama.

Muška koža ima svoje specifičnosti, te stoga zahtijeva posebnu pažnju kada je riječ o anti age njezi. Prvo, muška koža je, u prosjeku, oko 25% deblja od ženske. Također je često masnija i ima veći broj pora. Dok ove karakteristike mogu biti prednost u mladosti, s godinama se kolagen i elastin, koji koži daju čvrstoću i elastičnost, prirodno smanjuju. Kao rezultat toga, borice i fine linije postaju vidljivije.

Također, hormoni imaju značajnu ulogu kada govorimo o muškoj koži – androgen je dominantni hormon i odgovoran je za povećani rast dlaka i produkciju sebuma, što objašnjava zašto neki muškarci imaju problema s aknama. Uz redovite tretmane lica i odgovarajući dnevni režim njege kože, višak ulja na površini kože može se kontrolirati. Redovita njega će osigurati da je koža čista, omogućujući bolju cirkulaciju i obnovu stanica kako bi izgled ostao mladenački.

Često brijanje, k tome, može izazvati iritaciju, upale folikula, urasle dlačice i druge probleme. Muškarci uglavnom provode i više vremena na otvorenom, što može dovesti do veće izloženosti štetnim UV zrakama. Ukratko, briga o koži već odavno nije rezervirana samo za žene, a odabir pravih proizvoda itekako čini razliku.

Upravo zato u ovogodišnjem natječaju Estetica Premium Product, estetski liječnici i kirurzi, odabrali su svog favorita u kategoriji Najbolja muška anti-age njega, Reviderm Anti Glycation Opc Concentrate, a mi vam ga predstavljamo u nastavku.

Reviderm Anti Glycation Opc Concentrate

Ovaj jedinstveni koncentrat sadrži multifuncionalni blokator glikacije koji sprječava saharifikaciju kože i krvnih žila. Ima trostruko djelovanje protiv starenja pomoću visokog udjela antioksidansa, održava prirodnu elastičnost kože i osigurava ujednačen i blistav izgled kože bez mrlja.

Osim OPC-a, sadrži ekstrakt japanske šljive te francuskog morskog bora, poseban je po tome što ne sadrži lipide te je iz tog razloga pogodan za apsolutno sve vrste kože. Namijenjen koži s izraženim, vidljivim kapilarama, ovaj je koncentrat pun pogodak. Dodatno sprječava stvaranje hiperpigmentacijskih mrlja i neprirodnog žutila kože te poboljšava strukturu kože i elastičnost krvnih žila.

Dr. Jakov Jurčević

“Reviderm Anti glycation OPC concentrate je lagan koncentrat s dobrim sastojcima koji se bore protiv glikacije proteina u koži, ne ostavlja ljepljivi trag i potpuno se upija”, rekao je dr. Jurčević. 

Dr. sc. Bruno Cvjetičanin

“Izvrstan dizajn ambalaže. Odlična tekstura, duga hidratacija, ugodan miris i jednostavna za primjenu. Blago smanjuje crvenilo kože nakon brijanja”, rekao je dr. Cvjetičanin.

Pročitajte još i ...