Hit formula sa samo 10 sastojaka koja oponaša sastav kože

Koliko proizvoda koristite svakodnevno? Tri? Sedam? Možda i deset? A koliko svaki od tih proizvoda ima sastojaka?

Već i kratki pogled na etikete omiljenih seruma, krema, tonika, balzama i pudera daje nam do znanja kako čak i one među nama koje se smatraju okorjelim kozmetičkim minimalisticama, na lice dnevno nanesu stotinjak sastojaka.

FOR EDITORIAL USE ONLY. Balmain Backstage Paris Ready to Wear. Spring/Summer 2016. British model Stella Maxwell. ADDITIONAL IMAGES AVAILABLE ON REQUEST., Image: 263351183, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Camerapress

Koliko sastojaka sadrže proizvodi koje koristite?

Svaki od tih sastojaka ima svoju ulogu – neki od njih aktivne su supstancije koje djeluju na određeni problem kože, poput suhoće, mrlja ili bora, dok su drugi sastojci takozvani „filleri“. Oni su pak namijenjeni postizanju glatke teksture, bržeg upijanja, privlačnog mirisa ili pak dužeg roka trajanja.

Gotovo svaki proizvod koji koristimo sadrži ovaj tip sastojaka, a iako je riječ o testiranim formulama – konzervansi, boje, mirisi i drugi sintetički spojevi mogu štetiti koži; posebno ako je osjetljiva i reaktivna.

Reaktivna koža najčešće je preosjetljiva na „pomoćne sastojke“, a ne one aktivne

Ako ste ikada imali nepovoljnu reakciju – poput svrbeža, crvenila ili peckanja nakon korištenja hijaluronskog seruma, gotovo je sigurno da vaša koža nije preosjetljiva na sam hijaluron – jer je riječ o prirodnom sastojku koji sadrži naš organizam – već na brojne konzervanse, parabene, boje i mirise u sastavu seruma.

Zato su istaknuti dermokozmetički brendovi svojom misijom učinili kreiranje formula koje će koži donijeti benefite vrhunske preparativne i anti-age kozmetike, no bez nepovoljnih reakcija na osjetljivoj koži. Predvodnik takvog pokreta zasigurno je francuski dermokozmetički div Eau Thermale Avène, a novitet kojim osvaja naklonost žena reaktivne kože nosi naziv Tolerance Hydra-10 krema.

Predvodnik pokreta čiste kozmetike kreirao biomimetičku formulu

Ova dubinski hidrirajuća krema u nazivu krije i tajnu svoj sastava – naime, sadrži svega 10 sastojaka, i to redom visokopodnošljivih i testiranih na najosjetljivijoj koži sklonoj burnim reakcijama. Svih 10 komponenti formule 100% su prirodnog porijekla, a osiguravaju čak 48 sati intenzivne hidratacije.

Kako bi formula bila ne samo podnošljiva, već i djelotvorna baš na svakom licu – čak i onom koje reagira na većinu drugih preparata, laboratorij Eau Thermale Avène formulu Tolerance Hydra-10 kreme kreirao je na biomimetičkom principu.

Što to točno znači?

Sam izraz „biomimetički“ nam govori kako je riječ o proizvodu koji u određenoj mjeri oponaša sustave, procese i ponašanja naše kože – kako bi podržala prirodne mehanizme obnove i zaštite stanica bez narušavanja delikatne kožne barijere.

Inteligentna formula koja oponaša našu kožu

Znamo da nije svaka osjetljivost ista, pa tako može varirati od blage i umjerene osjetljivosti koja zahtijeva tek pojačanu hidrataciju i sigurne sastojke – sve do intenzivne netolerancije koja nam predstavlja ograničenje u svakodnevnom funkcioniranju i njezi.

Kojim god stupnjem preosjetljivosti i reaktivnosti je vaša koža pogođena, važno je znati kako situacija nije beznadna, a upravo Tolerance Hydra-10 svojim 100% prirodnim sastavom nalik sastavu kože, umiruje i hidrira kožu do dubljih slojeva – i to bez straha od nepoželjnih reakcija.

Sterilni proizvod bez konzervansa – jedinstven na svijetu

Bogata visokovrijednom hijaluronskom kiselinom i Avène termalnom izvorskom vodom, Tolerance Hydra-10 krema je jedinstvena i po Sterile Cosmetics® tehnologiji – ovo tehnološko postignuće omogućilo je francuskom brendu proizvodnju minimalističke formule bez konzervansa te sterilnost proizvoda.

Hermetičko pakiranje osigurava čistoću, neškodljivost i učinkovitost proizvoda, ali i najvišu razinu podnošljivost koja je reaktivnoj koži naprosto nužna. Sa samo deset sastojaka koji djeluju ciljano, u pravoj dozi i na pravom mjestu, ova inteligentna formula omogućuje produljenu hidrataciju, ali i obnovu kožne barijere na prirodan način – kako unesena vlaga ne bi ishlapila odmah nakon nanošenja.

Kad su biomimetički sastojci u pitanju, hijaluronska kiselina najbolji je primjer. Naša koža prirodno sadrži ovaj polisaharid, a u Eau Thermale Avène proizvodima koristi se prirodni hijaluron vrlo visoke čistoće i velike molekularne težine – što znači da na sebe može vezati vodu 1.000 puta većeg volumena od svoje težine te je zadržati na koži dulje nego ikad. Ako još niste pronašli formulu koja na vašoj koži ne izaziva nepovoljne reakcije – potrazi je napokon došao kraj!

Pročitajte još i ...