Hrvoje Šalković: Isprobat ću filere čim uhvatim vremena

Poznajemo ga kao pisca i putopisca, bavio se građevinom, a sada je u poslu s medicinskim preparatima. Svestrani Hrvoje Šalković otkrio nam je kako se našao u tom poslu, koji je narod najviše opsjednut vanjštinom, koji su gradovi s najviše estetskih operacija, gdje su najljepše žene i još pokoju zanimljivost.

Postali ste uvoznik za nove filere na hrvatskom tržištu. Kako ste se upoznali s Intraline filerima?
Ideja se rodila slučajno, u razgovoru s dugogodišnjim prijateljem, koji je srećom kirurg po vokaciji pa jako dobro poznaje stručnu stranu priče. Ispitali smo tržište, povezali se s proizvođačem, shvatili da imamo jako puno prostora za manevar jer je tržište jako daleko od zasićenosti. Fileri su veliki trend, a portfolio proizvoda koje kompanija koju zastupamo razvija zaista je impresivan. Bit će tu dosta posla za odraditi, ali izazova se ne bojimo.

Na brošuri od Intraline filera piše „As seen in British Vogue“. Znači li to da je BV pisao o Intraline filerima?
Naravno, mnogi su priznati svjetski magazini pisali o Intraline filerima i kremama, kvalitetu nije teško progurati na medijsku scenu.

Na svojim putovanjima upoznali ste mnoge ljude, narode i kulture. Koji je narod najviše opsjednut vanjštinom?
Ne biste vjerovali, ali Hrvati, međutim, i ostatak društva iz regije prilično drži do estetike. Po statistikama, grad s najviše estetskih operacija na svijetu je Buenos Aires, a slijedi ga Teheran. Postoji dosta svjetskih regija gdje je estetika na visokoj cijeni.

Koliko se razlikuje ideal ljepote od zemlje do zemlje?
Svaka zemlja ima drugačiji pristup, negdje se cijene obline, negdje vretenasta tijela, negdje su plavuše na cijeni, drugdje brinete. I dobro da je tako, svijet je predivan u toj svojoj različitosti.

hrvoje_salkovic-sl28

Gdje ste vidjeli najljepše žene?
U Libanonu, Hondurasu, Paragvaju, na Filipinima i, srećom, kod sebe u krevetu, ovu jednu koja mi je rodila sina, ta mi je najljepša.

Koliko su Hrvatice opsjednute izgledom?
Prilično puno, ispitivanje tržišta sugerira dobre brojke.

Prema Vašem mišljenju, pretjeruju li s estetskim intervencijama?
I ne baš previše, ali to je zato što je liječnički kadar kod nas ipak vrlo autoritativan, pa u velikom postotku ne dopušta pretjerivanja.

Uvoznik ste filera. Jeste li ih isprobali na sebi?
Nisam, ali hoću. Intraline ima liniju filera za muškarce, isprobat ću, čim uhvatim vremena.

Što mislite o muškarcima koji koriste botox i filere?
Botox je druga priča, neka svatko radi što hoće, ali ja ne bih nikada. A što se filera tiče, to je nešto toliko prirodno i normalno, tako da o tim muškarcima mislim dobre stvari.

Tko je po vama najljepša žena na svijetu?
Moja žena.

Koje je po vama najjače žensko oružje?
Osmijeh i stav.

Pročitajte još i ...