Vlastitim masnim tkivom do zaobljenije i naglašenije stražnjice

Posljednjih desetak godina uporaba vlastitog masnog tkiva za popunjavanje određenih dijelova tijela postaje sve zanimljivija metoda diljem svijeta. Prednost ovog postupka je korištenje vlastitog tkiva pacijenta. Rezultati su vrlo dobri i trajni, a veliki postotak masnog tkiva „preživi“ transfer pa metoda daje jako dobre rezultate.

Takav napredak na polju estetske medicine donio je niz mogućnosti pa se tako, primjerice, kod povećanja stražnjice, koje je sve traženiji zahvat, može koristiti vlastito masno tkivo.

Celebrity Social Network Photos!

Brazilian butt lift metoda je liftinga i povećanja stražnjice vlastitim tkivom. Operacija ima dvostruki efekt, prvo se liposukcijom smanji obujam struka i stanji tkivo iznad gluteusa, čime se istaknu prirodne obline stražnjice i bokova, a onda se još dobivenom masti dodatno popune glutealne regije, čime dodatno naglašavamo stražnjicu“, objasnio nam je dr. sc. Mladen Duduković, dodajući kako se za one s nedovoljno masti preporučuje augmentacija stražnjice silikonskim implantatima.

Ova se metoda, dakle, kombinira s liposukcijom – prvo se sakupe masne stanice s dijelova tijela gdje ima masnog tkiva, a zatim se transplantiraju u stražnjicu. Liposukcijom se s neželjenih mjesta odstranjuje masno tkivo, a najčešće je riječ o masnim naslagama na trbuhu, leđima i bedrima.

Termin „brazilska stražnjica” odnosi se na lijepo oblikovane i naglašene oble stražnjice kakve se najčešće viđaju na brazilskim plažama. Izgled ovako povećane stražnjice je prirodan i atraktivan.

U postupku se ne koriste implantati, već se odstranjuju masne naslage s neželjenih mjesta, što predstavlja još jednu prednost ovakve metode. Osim povećanja stražnjice, poboljšava se njezin oblik i ispravljaju eventualne asimetričnosti. Ako se primjeni prava tehnika, rezultati su dugotrajni, a cijena povećanja stražnjice iznosi oko 30 000 kuna (i više).

Pročitajte još i ...