Uljepšavanje figure i pomlađivanje lica vlastitim masnim tkivom

Vrhunski profesionalni tim Poliklinike Sinteza u svoju široku paletu usluga svakodnevno dodaje novitete, prateći tako prestižne svjetske poliklinike i čineći metode estetske medicine još uspješnijima.

Poliklinika Sinteza
Poliklinika Sinteza

Postupak lipofillinga tako su doveli gotovo do savršenstva, kombinirajući obradu masti s PRP-om. O kakvom se zahvatu radi i po čemu je Poliklinika Sinteza posebna, otkrila nam je dr. Jeannette Gjurić, vlasnica poliklinike.

Transfer masnog tkiva ili lipofilling koristi se za popunjavanje nepravilnosti na tijelu gdje su nastala udubljenja ili gdje je prethodno došlo do ograničenog oporavka tkiva nakon oštećenja. Bilo da se radi o gubitku volumena u licu, pojavi bora, udubljenjima od celulita ili o nedostatku u tkivu uslijed ozljeda ili operacije, masno tkivo s drugih područja može se iskoristiti za popunjavanja tih nedostataka“, objasnila je dr. Gjurić, ističući kako inače uspjeh ove metode ovisi o količini masnih stanice koje će se primiti.

Ipak, Poliklinika Sinteza jedinstvenim postupkom obrade masti metodu lipofillinga učinila je djelotvornijom i dugotrajnijom.

„Masno tkivo priprema se tako da se uzima 25 posto plazme bogate trombocitima i 75 posto masti. Dakle, obrađena mast miješa se s vlastitim matičnim stanicama, a ovaj postupak osigurava dugotrajnije rezultate te veći postotak ‘preživljavanja’ masnog tkiva“, ispričala nam je dr. Jeannette Gjurić. Da bi se postigao željeni rezultat, ponekad je potrebno još jednom ponoviti tretman. U Poliklinici Sinteza tu mogućnost imaju na umu, stoga se odmah uzima malo više masnog tkiva nego što je potrebno kako bi se rezultati nakon mjesec dana prema potrebi mogli korigirati.

dr. Jeannette Gjurić
dr. Jeannette Gjurić

Preciznost izvedbe i dugotrajnost rezultata ovaj zahvat čine jednim od najtraženijih u Poliklinici Sinteza, a pacijenti su učincima oduševljeni.

„Injektiranjem u određene dijelove, lipofillingom se dakle mogu povećati usne, grudi ili stražnjica, korigirati bore i podočnjaci, povećati jagodice te ispraviti nepravilnosti poput ožiljaka. Masnim je stanicama moguće i pomladiti cijelo lice i napraviti tzv. volumetrijski face-lifting“, kazala je dr. Gjurić, ističući kako se lipofilling najčešće koristi za povećanje grudi i usana ili za popunjavanje bora, a u posljednje se vrijeme, uslijed trendova, nerijetko radi i o popunjavanju stražnjice.

Osim izvođenja u dva koraka, prvo prikupljanjem masti s dijelova tijela gdje je ima najviše, a potom injektiranjem u željena područja, karakteristika lipofillinga jest korištenje vlastitih masnih stanica, za razliku od zahvata u kojima se koriste implantati, zbog čega su dobivene promjene vrlo prirodne, a bitno je i naglasiti da ovom metodom dolazi do izvrsnog procesa regeneracije kože.

Još jedan razlog zadovoljstva pacijenata su spomenuti prirodni rezultati jer tretirana područja zadržavaju osjetljivost na dodir. Osim toga, postupak se izvodi brzo i ne zahtijeva hospitalizaciju, a jedinstvenim novitetom – dodavanjem krvne plazme veća je šansa dugotrajnosti rezultata, zaključuje dr. Gjurić.

Pročitajte još i ...