“Naša iskustva s filerima”

Ready to wear fashion shows, autumn-winter 2017-2018, Street Style//Z-PIXEL-FORMULA_D_085/Credit:PIXELFORMULA / SIPA/SIPA/1702111955, Image: 320546880, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Sipa Press

Pune usne i naglašene jagodice gotovo da su „must have“ u Hollywoodu. Ne dobije svatko takve karakteristike prirodno – brojne zvijezde okreću se tretmanima ne bi li postigle tako privlačno lice. Nije ni čudo jer je danas moguće naglasiti pojedine dijelove lica u svega 15-ak minuta. Fileri poput Restylane Refyne i Restylane Defyne tretmani su koji zvijezde obožavaju – njima mogu jednostavno popuniti pojedine dijelove lica, ublažiti bore, poboljšati kvalitetu kože i pomladiti se.

Fileri nisu rezervirani samo za celebrityje. Sve veći broj „običnih“ žena (pa čak i muškaraca) u svoju beauty njegu uvodi filere u cilju održavanja pomlađenog izgleda. Za portal New Beauty četiri dame podijelile su svoja iskustva s filerima – zašto su se odlučile na ovaj tretman i što bi voljele da su znale prije njega.

Woman holding arm in front of face, portrait, Image: 296302807, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, PhotoAlto

JoAnn, 56

Zašto ste se odlučili na filere?
Na filere sam se odlučila zato što sam imala izraženo opuštenu kožu oko obraza i usana, što je rezultiralo produbljenjem nazolabijalnih bora. Uslijed promjena u volumenu obraza, dolazi do sve veće obješenosti lica, što rezultira naglašenijom nazolabijalnom brazdom. Doktor mi je tretirao obraze i bočnu stranu čela (poviše „repa“ obrve), gdje se prirodno nalaze udubljenja. Napomenuo mi je da se s godinama upravo ta udubljenja dodatno produbljavaju i da ih se može popuniti tretmanom filera, što daje pomlađeniji izgled, pa sam pristala da popuni i taj dio.

Što biste voljeli da ste znali prije tretmana?
Voljela bih da sam znala koliko će mi se svidjeti rezultati. Voljela bih da sam to napravila ranije u životu. Isto tako bih voljela da sam bolje proučila kod kojeg doktora napraviti tretman. Sveukupno sam bila zaista zadovoljna, ali mi se činilo kao da je jedna od udubina popunjena više nego druga. Sada su jednake, vjerojatno zbog vremena koje je prošlo. Spomenula sam to doktoru, no samo je rekao da je jedna udubina trebala veću dozu filera nego druga. Mislim da mi je, kada se već složio sa mnom, trebao to dodatno korigirati. Sve u svemu, vrlo je važno dobro proučiti kojeg ćete doktora izabrati.

silence, gesture and beauty concept - close up of young woman holding finger on lips, Image: 269205461, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Alamy

Amy, 45

Zašto ste se odlučili na filere?
Odlazim na tretmane filerima nekoliko puta godišnje. Imam 45, ali ne želim izgledati kao da mi je toliko godina. Moje je lice dugo i usko, a popunjavanje brade, područja ispod očiju i bočnih strana čela pomaže mu izgledati punije i mlađe. Sada već imam prilično naglašene jagodice. Ne izgledam neprirodno, samo kao bolja verzija sebe.

Što biste voljeli da ste znali prije tretmana?
Voljela bih da sam znala da će mi tretmani filerima za održavanje izgleda biti potrebni više od dva puta godišnje. Skupo je, ali radije ću potrošiti novac na to nego na odjeću. Također, voljela bih da nakon tretmana imam manje izražene otekline, očito sam podložna njima.

profimedia-0347204098

June, 30

Zašto ste se odlučili na filere?
Nedavno sam počela primjećivati „sjenu“ oko usana (bore marionete) i to mi je počelo smetati. Činilo mi se da su naglašenije nego bore oko očiju i da je upravo područje oko usana dio lice koji u mom slučaju najviše pokazuje znakove starenja. Moja mama i sve moje tete imaju iste bore oko usana. Jednog dana nalazila sam se s prijateljicom kod dr. Davida Shafera i spomenula mu boru koju ima moja majka, a koju sada primjećujem i na sebi. Juvéderm Vollure filerima, koji su mekani i vrlo prilagodljiv, pomladio mi je područje oko usana.

Što biste voljeli da ste znali prije tretmana?
Mislim da svi stvaraju preveliku paniku oko tretmana, a nisu ni svjesni kako rezultati mogu biti vrlo prirodni. Jedino što zaista savjetujem je da pronađete dobrog liječnika.

, Image: 77848273, License: Royalty-free, Restrictions: Specifically, you may not use the Images in ways or contexts that might reasonably be construed as pornographic, defamatory, libellous or otherwise unlawful; Specifically, you may not use images depicting any model in any unduly controversial or unflattering context, unless accompanied with a statement indicating that the person is a model and the images are being used for illustrative purposes only., Model Release: yes, Credit line: Profimedia, ImageSource

Jennie, 37

Zašto ste se odlučili na filere?
Odlučila sam se na filere kako bih popunila usne i ublažila nazolabijalne bore. Odabrala sam plastičnog kirurga iz New Yorka, dr. Stephena Greenberga, zbog njegove stručnosti i znanja o čitavoj paleti različitih filera dostupnih na tržištu koje koristi u svom radu.

Što biste voljeli da ste znali prije tretmana?
Voljela bih da sam znala da je poželjno izbjegavati aspirin nekoliko dana prije tretmana. Često imam izražene glavobolje tako da gotovo svakodnevno uzimam tablete protiv bolova. Prvi put kada sam išla na tretman, nisam znala da bih to trebala spomenuti, no kasnije sam saznala da konzumiranje takvih lijekova prije tretmana filerima pogoršava nastanak modrica.

Izvor: New Beauty
Fotografije korištene u tekstu ilustrativne su i nemaju veze s akterima u tekstu.

Pročitajte još i ...