Kilograme ste skinuli, ostala je opuštena koža? Ruke, bedra, struk i podbradak zategnite u samo 90 minuta

Višak kilograma i masnih naslaga jedan je od najvećih ne samo estetskih, već i zdravstvenih problema današnjice, no zbog fokusa na glavni cilj – što brži gubitak kilograma, rijetko unaprijed razmišljamo o svemu što se s našim tijelom događa tijekom i nakon procesa mršavljenja.

Smršavili ste – čestitamo! No što je s opuštenom kožom?

Osobe koje se godinama bore s viškom kilograma svu su energiju usmjerili samo na što brži pad brojeva na vagi, očekujući da će mršavljenjem nestati i nezadovoljstvo izgledom vlastitog tijela.

Ipak, kada toliko željeni cilj konačno postignu, suočeni su s novim izazovom o kojem dotad nisu niti razmišljali – njihova je koža opuštena, posebno na mjestima na kojima su je masne naslage „rastegnule“ i uzrokovale efekt obješenosti i mlohavosti.

Nakon nekoliko mjeseci, ili čak i godina stroge discipline i ulaganja velikih napora u mršavljenje, sve što želimo jest pokazati svijetu svoju transformaciju i uskočiti u odjeću o kojoj smo oduvijek sanjali. Majica bez rukava, haljina koja otkriva koljena, kupaći kostim – konačno će nam pristajati kao saliveni, zar ne? Što ako mršavljenje prema tijelu ne bude toliko blagonaklono kao što smo se nadali, a jedan kompleks samo zamijenimo drugim – viškom opuštene kože?

Nadlaktice, bedra, struk ili pak podbradak – najčešće “bolne točke“

Obješena koža najčešće je popraćena i tvrdokornim slojem potkožnog masnog tkiva – upravo ova pojava mnogim ženama predstavlja najbolniju točku, jer niti redovita tjelovježba niti najstroža dijeta neće otopiti sloj masnoća koji je „zalijepljen“ za kožu i uzrokuje efekt visećih nadlaktica, opuštenih bedara ili pak mlohave stražnjice.

Dok se sve do prije nekoliko godina kao jedino rješenje za višak opuštene kože nakon mršavljenja nametao operativni zahvat, revolucija kojoj u svijetu estetske medicine svjedočimo dokaz je kako danas sve manji broj problema zahtijeva odlazak pod nož.

Mjesta koja je čak i tjelovježbom gotovo nemoguće zategnuti

Kad su u pitanju neinvazivni tretmani koji nam bez operacije, bolova i oporavka mogu donijeti transformacije o kojima smo samo sanjali, vrijedi ona poznata – „dobar glas daleko se čuje“.

Upravo je preporukama zadovoljnih korisnika jedan uređaj zauzeo vodeće mjesto u Europi kad je u pitanju uklanjanje podbratka, no to je samo jedna od njegovih nevjerojatnih mogućnosti – Ultraformer III popularnost duguje svojoj prilagodljivosti. Ovaj revolucionarni tretman djeluje čak i na mjestima koja je dijetom i tjelovježbom teško ciljano zategnuti, upravo zbog tvrdokornih potkožnih masnoća.

German fashion model Heidi Klum in the new preview pictures of her Heidi Klum HK Intimates Spring Summer 2017 lingerie collection., Image: 316780771, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Masne stranice odsad se odstranjuju – ciljano i selektivno

Čak i nakon tretmana uređajima za mršavljenje, u tretiranim područjima može doći do opuštanja tkiva, a ultrazvučni valovi na kojima se bazira Ultraformer najnovije generacije selektivno odstranjuje masne stanice, kako bi nadlaktice, trbuh, leđa, bedra, pa čak i koljena zategnuo bez ijednog šava.

Kako ova nevjerojatna tehnologija djeluje? Ultraformer III uređaj je koji funkcionira temeljem HIFU tehnologije – fokusiran ultrazvuk visokog intenziteta selektivno odstranjuje masne stanice na makro dubinama koje ovise o dijelu tijela koji je potrebno tretirati – različiti pristup koristi se za lifting različitih dijelova tijela.

American fashion model Hailey Baldwin poses for her shoes collection of footwear brand Public Desire., Image: 304746493, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Ovakav individualni pristup osigurava  iznimno visoku učinkovitost bez nuspojava koje se inače vežu uz zatezanje opuštene kože – uz Ultraformer na vašem tijelu neće ostati niti jedna oteklina ili podljev, a ne zahtijeva niti mirovanje ili izostanak sa svakodnevnih poslovnih obaveza.

90 minuta za zategnutu kožu i čvrst tonus bez dosadnih potkožnih masnoća

Osim obješene kože bez nekadašnje čvrstoće, mršavljenje ostavlja još jednu nepoželjnu posljedicu o kojoj ranije nismo razmišljali – oslabljen tonus mišića i kože. Gubljenjem kilograma, i mišići su izgubili dio mase, a smanjenje njihove potporne uloge doprinosi dojmu „visećih“ nadlaktica, mlohavih bedara i obješene stražnjice.

Ciljani ultrazvučni valovi tkivu vraćaju tonus, a ovakav izniman napredak u tretiranju opuštene kože Ultraformer III duguje tehnologiji mikro i makro fokusiranog ultrazvuka. Njegovu iznimnu prilagodljivost već smo spomenuli, a nju djelomično duguje različitim multifunkcionalnim nastavcima.

Ultraformer III, prije i poslije, izvor: službena stranica

Neinvazivnim tretmanima inače je iznimno teško djelovati na SMAS sloj tkiva, no ovaj je jedinstveni tretman usmjeren upravo na ovaj sloj, u kojemu direktnim poticanjem sinteze kolagena u samo 90 minuta vidno smanjuje bore, zateže kožu i popravlja njen tonus, koji je nakon mršavljenja često vrlo opušten.

“High peak“ tehnologija – desetak godina mlađa silueta

Već nekoliko dana nakon tretmana postat će vidljivi prvi učinci – tvrdokornog potkožnog masnog tkiva bit će sve manje, a koža čitavog tretiranog područja postupno će postajati čvršća, glađa i ljepša – primijetit ćete lifting efekt koji djeluje kao da dolazi iznutra.

Višak kože koji vam je nakon mršavljenja predstavljao pravi izvor frustracije, nastavit će se povlačiti, a lokalizirani masni jastučići koje niste uspjeli ukloniti niti najrigoroznijim režimom tjelovježbe nestat će vam pred očima, otkrivajući čvrste, zategnute konture tijela. Čitavo tijelo pomladiti i zategnuti ovim inovativnim uređajem možete u zagrebačkoj poliklinici Sinteza.

Pročitajte još i ...