Dovoljno hrabre za “bare face”: Kako celebrity dame nose prirodni look?

Jedan od najvećih trendova u beauty svijetu posljednjih godina je prirodan izgled. Poznatiji i kao natural ili nude look, ovaj pristup podrazumijeva isticanje prirodnih atributa lica, bez stvaranja umjetnog ili pretjerano sređenog dojma.

“Nude” imidž ima svoje preduvjete

To nikako ne znači da je riječ o izbjegavanju makeupa, no svakako bismo mogli reći da promovira ležeran i opušten izgled koji djeluje kao da se niste previše trudili izgledati savršeno, već kao da ste ispred ogledala proveli svega pet minuta.

Svakoj ženi koja se odvažila isprobati bare face trend jasno je kako je za njegovo postizanje potrebno mnogo više od pet minuta, no glavna ideja ostaje ista – nude izgled podrazumijeva samo minimalne intervencije na licu. S obzirom na to da je svačije lice drugačije, a različiti tipovi kože imaju i različite potrebe, natural look nije i ne može biti isti za svakoga, već se bazira na tome da „izvučemo“ najbolje od onoga što imamo.

Cate Blanchett, Oceanís 8 - European Premiere, Leicester Square, London, UK, 13 June 2018, RG/PQ/MCI, Image: 374910715, License: Rights-managed, Restrictions: NONE, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Whats Up

Minimalistički pristup zavladao je i Hollywoodom

Veliku ulogu u minimalističkom pristupu makeupu zasigurno ima i kvaliteta kože, prirodne kvalitete tena, ali i briga o mladenačkom izgledu kože.

Besprijekornu teksturu i mladenačku punoću kože nije nimalo lako postići, a posebice održati s godinama, zbog čega su neinvazivne estetske metode već godinama u porastu među poznatim damama. Kemijski pilinzi, hijaluronski fileri i botox postali su standard u redovitom održavanju ljepote među hollywoodskim divama, a posebice među onima koje po pitanju makeupa teže prirodnom, nude izgledu.

Da bi u javnost mogle izaći tek s minimalnom količinom šminke i bez pomoći profesionalnog vizažista, a i dalje izgledati besprijekorno čak i na paparazzi fotografijama, njihov ten mora biti zaista besprijekoran, a nesavršenosti gotovo neprimjetne.

Izgledati svježe, a ne savršeno

Da sveobuhvatan anti-age pristup ne staje na kremama, već nam je godinama jasno. Održavanje zdravlja, ljepote i mladolikosti kože uključuje djelovanje u dva smjera – prevencija i korekcija.

U prevenciji pojave i produbljivanja znakova starenja najčešće se oslanjamo na kvalitetnu kozmetiku, jer se moderne dermatološke kreme vrlo uspješno bore sa sitnim linijama, proširenim porama, ali i gubitkom elastičnosti kože, no u nekom trenutku znakovi starenja ipak se ušuljaju na lice, a u tom je trenu najvažnije s pomlađivanjem krenuti suptilno.

Marion Cotillard at arrivals for 2015 Film Independent Spirit Awards Nominee Brunch, BOA Steakhouse in West Hollywood, Los Angeles, CA January 10, 2015., Image: 215011504, License: Rights-managed, Restrictions: For usage credit please use; Xavier Collin/Everett Collection, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Everett

Ideja iza kvalitetnog pomlađivanja nije izgledati savršeno i zaustaviti proces starenja, već vratiti licu svježinu, ukloniti sitne tragove umora i postići prirodno mladolik izgled. To nikako ne znači da je cilj u 50-oj izgledati kao da imamo 30, već odati dojam svježine i njegovanosti u svakoj dobi.

S druge strane, korekcija znakova starenja odnosi se na vraćanje izgubljenog volumena, nadomještanje hijaluronske kiseline i smanjenje vidljivosti postojećih bora. Takvi se učinci danas postižu u samo nekoliko minuta i bez potrebe za dugim oporavcima, a zvijezde „nude looka“ postali su već spomenuti hijaluronski fileri i tretmani botoxom.

Najuspješniji „bare“ izgled: koje celebrity dame su shvatile poantu?

Sudeći po njihovu izgledu, vrlo lako možemo pretpostaviti da je većina dama s hollywoodske A-liste u nekom trenutku koristila prednosti moderne estetske medicine, pa iako ih većina o estetskim tretmanima ne želi javno govoriti, društvene su mreže redovito preplavljene spekulacijama o tome koja je slavna glumica, pjevačica ili manekenka posljednja viđena sa sumnjivo većim usnama, manjim borama i ukočenim čelom.

World Premiere of "Only The Brave". Regency Village Theatre, Westwood, California. Pictured: Jennifer Connelly. EVENT October 8, 2017 Job: 171008A1, Image: 352297298, License: Rights-managed, Restrictions: 000, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Bauer Griffin

Dok u nekim slučajevima estetski tretmani ostavljaju zaista vidljive promjene na licu, pažnju ipak volimo skrenuti na one dame koje su estetskoj medicini pristupile ispravno – suptilno, prirodno i s mjerom.

Kako prenosi engleski Telegraph, za promjenu od uobičajenih kritika o pretjeranoj upotrebi filera i botoxa, grupa britanskih kliničkih, estetskih i rekonstruktivnih kirurga objavila je listu slavnih osoba koje, po njihovom mišljenju, najbolje koriste ove neinvazivne tretmane.

Pri pomisli na takve osobe, prva na um pada jedna od najuspješnijih glumica svijeta, bivša prijateljica Jennifer Aniston, koja je i osvojila prvo mjesto na ovoj listi, pri čemu su estetski liječnici zaključili kako je upravo ona izvrstan primjer osobe koja čini sve što može kako ne bi prerano ostarjela, no ne žrtvuje svoj prirodan izgled. Besprijekorno stanje i mladolikost kože omogućuje joj i da ostane predvodnica minimum makeup trenda, po kojem je poznata čitavu karijeru.

Nakon nje, visoko drugo mjesto zauzela je glumica Jenny McCarthy, koja je suptilnim korištenjem botoxa definirala luk obrva i zagladila bore, no zadržala je vrlo prirodnu mimiku i nježne crte lica, zbog kojih često može preskočiti makeup.

Victoria Beckham leave her hotel for the Dior show in Paris, France on June 23th, 2018., Image: 375815783, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Abaca

Na visokim pozicijama slavnih dama koje zahvaljujući vrlo umjerenim estetskim tretmanima mogu uživati u „bare face“ izgledu nalaze se i Jennifer Lopez, Cheryl Cole, Victoria Beckham i Kristen Bell.

Pročitajte još i ...