Kako suplementima i reguliranjem mikrobioma tretirati upale kože?

U svijetu u kojemu se često fokusiramo samo na ono što možemo vidjeti, važno je zapamtiti da koža krije vlastiti ekosustav koji je presudan za naše zdravlje i dobrobit. Zamislite na trenutak da koža nije samo zaštitna barijera, već dom za cijeli svijet mikroskopskih stanovnika. Ta fascinantna zajednica po imenu “mikrobiom kože” čini je živućim ekosustavom, u kojemu bakterije, virusi, gljivice i drugi mikroorganizmi skladno koegzistiraju i čine kožu onakvom kakvom je poznajemo.

Što je mikrobiom kože i koja mu je uloga? Mikrobiom kože odnosi se, dakle, na kompleksnu zajednicu mikroorganizama koji žive na površini i unutar naše kože. Iako se ne vidi golim okom, ovaj mikroskopski svijet pomaže u očuvanju zdrave ravnoteže kože, štiteći nas od patogenih mikroorganizama i potpomažući imunološki sustav. Međutim, kao i svaka zajednica, mikrobiom kože može proći kroz teška vremena.

Što se događa kada je mikrobiom kože narušen? Ako se ravnoteža mikrobioma naruši – bilo zbog prekomjerne upotrebe antibiotika, stresa, agresivne njege kože ili drugih faktora – to može rezultirati raznim problemima, uključujući ekcem, akne, rozaceju i druge upalne kožne bolesti. Osim toga, narušeni mikrobiom može smanjiti našu sposobnost da se obranimo od patogenih bakterija. Upravo zato je održavanje ravnoteže u ovoj mikroskopskoj zajednici ključno za zdravlje kože. To uključuje nježnu njegu kože, uravnoteženu prehranu, izbjegavanje prekomjernog čišćenja i pranja… I, naravno, moćne saveznike iznutra. 

Advanced Nutrition Programme Skin Clear Biome™ čini upravo to, djeluje iznutra hraneći dobre bakterije pa je koža pročišćenija i svjetlija zahvaljujući sinergiji četiriju specifičnih sojeva bakterija i kvasca odabranih na temelju istraživanja kožnih problema i njihovih uzročnika.

Patentirana kombinacija upotpunjena cinkom balansira crijevnu mikrobiotu, jača imunitet, smiruje iritaciju i uravnotežuje lučenje sebuma – pridonosi pravilnoj funkciji imunosnog sustava i zdravlju kože. Mješavina bakterija u suplementu Skin Clear Biome™ održava zdravlje probave.

O tome kako suplementima i reguliranjem mikrobioma tretirati upale u koži, posjetiteljima Estetica Demik 2023 stručnog skupa govorit će mag. ing. biotechn. Ira Renko 3. studenoga s početkom u 10:45 sati. Sponzor ovog predavanje je Advanced Nutrition Programme.

—————————————————————————

Stručni skup Estetica Demik 2023 održat će se u petak, 3. 11. 2023. u hotelu Hilton Garden Inn Zagreb, Radnička cesta 21, s početkom u 9:40 sati.

Ulaz na stručni skup je besplatan, ali je moguć isključivo uz prethodnu prijavu. PRIJAVITE SE OVDJE:

FORMULAR ZA PRIJAVU

 U slučaju dodatnih pitanja, kontaktirajte nas na info@estetica.hr.

Generalni pokrovitelj Estetica Demik stručnog skupa 2023. je Vichy.

Pročitajte još i ...