Povratak u formu nakon poroda ozbiljan je poduhvat. U ovom zagrebačkom centru pružit će vam najbolju stručnu podršku

Iako ga s potpunim pravom nazivaju ‘slatkim iščekivanjem’ jer nakon njega, u život žene ulazi prekrasno, malo biće – vrijeme trudnoće, ali i sam porod u taj isti život te iste žene sa sobom donose i brojne promjene. One su najvidljivije na tijelu pa nakon prvih tjedana nakon poroda, većina majki već počinje razmišljati kako ga vratiti u formu, odnosno u stanje kakvo je bilo prije trudnoće.

Riječ je o prilično velikom poduhvatu koji podrazumijeva balansiranu prehranu, više fizičke aktivnosti, po mogućnosti i ciljano vježbanje, no, ako je u igri i dojenje te brojne neprospavane noći, sve postaje znatno teže. Postporođajni period upravo je zato za mnoge žene izuzetno izazovan. Osim što ne izgleda isto kao prije trudnoće, vi se u svome tijelu ni ne osjećate isto, a povratak u formu čini se kao nemoguća misija. Tu su i hormoni koji još uvijek vode svoj život, a fizičke promjene obuhvaćaju prije svega oslabljene trbušne i mišiće zdjeličnog dna, opuštene zglobove, neaktivne gluteuse, opuštene grudi, strije…

Prvi korak koji možemo poduzeti jest uravnotežiti prehranu – birat ćemo manje, nutritivno bogate obroke, svakako ujutro doručkovati, prehranu obogatiti kvalitetnim bjelančevima i zdravim mastima te piti dovoljno tekućine, naročito ako dojimo.

Nakon 4 do 8 tjedana od poroda, polako se vraćamo i laganijoj fizičkoj aktivnosti – prije svega šetnjama kroz koje će se sagorjeti dio kalorija. Čim budete u mogućnosti, dodajte i lagane vježbe – yoga i pilates odličan su odabir, kao i plivanje.

No, sve navedeno zapravo je tek lagani uvod u proces povratka u formu koji bi, ako želite da doista donese rezultate, morao s vremenom postajati intenzivniji, ali i multidisciplinaran, odnosno holistički.

A kada je riječ o holističkom pristupu, nezaobilazno ime danas je zagrebačka liječnica i vlasnica centra Koncept 5 elemenata, dr. Jeannette Gjurić.

Prema njezinim riječima, žene u postporođajnom periodu mogu doista puno učiniti za sebe, no, moraju također znati kako povratak u formu nije nešto što se može dogoditi preko noći, već na njemu treba temeljito raditi.

Biostimulacija za jačanje dna zdjelice

“Tijelo se tijekom trudnoće i poroda značajno mijenja i treba mu određeno vrijeme da se vrati u koliko – toliko staru formu”, kaže naša sugovornica te dodaje kako nijedna žena ne može očekivati da će sve biti kao prije trudnoće i poroda.

“No, da bi bilo što bliže tom stanju, potrebno je uložiti dosta truda. Danas se premalo pažnje posvećuje oporavku nakon poroda – drugim riječima, prije svega vraćanju mišića dna zdjelice i trbušnih mišića, koji su jako bitni za posturu cijelog tijela, u nekadašnju formu.

Stoga u centru Koncept 5 elemenata mladim majkama preporučamo prvenstveno biostimulaciju mišića dna zdjelice i trbušnih mišića kako bi se ojačala postura. Naime, u trudnoći se trbušni mišići razdvajaju, pa ih je bitno opet zatvoriti i ojačati. To je izuzetno važno, budući da je žena nakon trudnoće izložena daljnjim opterećenjima, u smislu da se treba brinuti za dijete, nositi dijete. Dakle, ona treba imati određenu snagu.

Tu može jako puno pomoći naš uređaj Ultratone DreamShaper. Riječ je o jedinstvenom uređaju na tržištu koji omogućava oblikovanje tijela i potpunu transformaciju figure. Svojim posebno osmišljenim programima, namijenjen je svim regijama tijela i različitim potrebama.

“Tretman Ultratone DreamShaperom namijenjen je svim osobama koje žele ciljano oblikovati tijelo, izgubiti kilograme, preoblikovati figuru, učvrstiti kožu, ukloniti masno tkivo ili očistiti organizam. Rezultati su vidljivi već nakon nekoliko tretmana, pa je DreamShaper izvrstan izbor za sve žene koje žele preoblikovati tijelo nakon trudnoće”, savjetuje dr. Gjurić.

Osim toga, biostimulacijom, pomoću različitih električnih impulsa možemo i smanjiti masne stanica te obujam tijela, poboljšati tonus mišića, a kožu učiniti zategnutijom. Kombinacije tretmana su moguće zahvaljujući velikom broju programa, stoga se tretmani prilagođavaju individualno svakom pacijentu ovisno o stanju tkiva”, pojašnjava dr. Gjurić.

Novi kolagen za elastičnost kože

Osim toga, u centru Koncept 5 elemenata mogu se pobrinuti i za kožu koja je, što uslijed mehaničkog rastezanja, a što uslijed hormonalnih promjena, doživjela određene promjene.”Tu su tretmani poput Endospheres Therapy, kojima možemo potaknuti novu proizvodnju kolagena, vraćanje kože u dimenzije u kojima je bila prije trudnoće i poroda. Možemo napraviti i površinske tretmane jer mnoge žene nažalost dobiju strije u trudnoći.

 

Bitno je naglasiti da je ovo potpuno neinvazivna metoda koja maksimalno stimulira tijelo na što bolji rad i regeneraciju Tretmani ovim aparatom se odvijaju po precizno razrađenim protokolima, te je za postizanje željenih rezultata potrebno imati malo strpljenja. U prvom postupku preporučuje se 12 tretmana. U prva četiri tretmana aktivira se cijeli sustav, a tkivo se postupno priprema na jače kompresivne mikrovibracije. Nakon toga se senzori u samom aparatu individualno prilagođavaju kritičnim zonama i na taj način omogućavaju optimalnu terapiju”, otkrila nam je naša sugovornica.

Tretmani za bolji tonus kože

U centru Koncept 5 elemenata ženama u postporođajnom oporavku mogu ponuditi i tretman MP2 sondom koji djeluje na smanjenje masnih stanica celulita te jača i poboljšava tonus kože. Spoj dviju tehnologija, radiofrekvencije i pulsirajućeg magneta, potiče obnavljanje kože, jača tonus mišića te prokrvljuje novonastale stanice. Djeluje na principu gustog magnetskog polja koje zagrijava tkivo. Laganim, ali učinkovitim kružnim pokretima na tretiranom području zatežemo tonus mišića. Tretman je vrlo nježan i koristi se za lifting kože i zatezanje tkiva, te vrlo učinkovito oblikuje tijelo.

Poznato je da dr. Gjurić ne krije svoje oduševljenje polilaktičnom kiselinom kada je rije o problemu opuštene kože kojoj je potrebna obnova. Stoga i mladim majkama preporuča upravo te tretmane.

“Polilaktična kiselina potiče proizvodnju kolagena, ključnog proteina za čvrstoću i elastičnost kože. To znači da će vaša koža nakon tretmana izgledati mlađe i zadržati tonus. Jedna od glavnih prednosti ovog tretmana je dugotrajan učinak. Polilaktična kiselina polako, ali postojano potiče regeneraciju tkiva, osiguravajući dugotrajne rezultate i prirodan izgled kože.

“Svi navedeni tretmani mogu jako puno doprinjeti borbi za povratak u formu, no, napominjem još jednom – to nije nešto što se može dogoditi preko noći. Potreban je trud, upornost i dosljednost. Savjetujem planiranje nekoliko tretmana i njihovih kombinacija koje će dati optimalne rezultate. Osim toga, iz razgovora s pacijenticama shvaćam da mnoge žene naprosto nisu u mogućnosti ili jednostavno nemaju snage aktivno se vratiti vježbanju pa im upravo ovakvi tretmani omogućuju da se tijekom samog tretmana malo i odmore”, zaključuje dr. Jeannette Gjurić.

 

Pročitajte još i ...