PRAVA ISTINA O… Dr. Željani Bolanči

Dalmatinka sa zagrebačkom adresom, dr. Željana Bolanča, nakon diplome na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, pripravnički staž odradila je u KBC-u Sestara milosrdnica. Uslijedili su specijalistički ispit iz dermatovenerologije te rad u KBC-u Sestara milosrdnica, a u središtu njezina interesa su liječenje akni, dermatoonkologija i opća dermatologija te bolesti kose.

Strastveno se posvetila i području estetske dermatologije, postavši službena trenerica i edukatorica tvrtke Allergan Aesthetics za Hrvatsku. Kontinuirano se educira te u Hrvatskoj i inozemstvu pohađa brojne tečajeve, radionice, simpozije i kongrese iz područja opće dermatologije, trihologije, kozmetologije i estetske dermatologije. Vlasnica je Poliklinike Bolanča.

To su činjenice, a svi znamo koliko su nam one važne kada biramo liječnika kojemu ćemo povjeriti brigu o svojoj koži. Ipak, jednako nam je važan pristup, otvorenost, jednostavnost i slika koju taj naš “skin” doktor odašilje u svijet.

Priznajte, koliko ste puta guglali nekoga prije prvoga susreta?! Prije intervjua s dr. Željanom Bolančom nismo istraživali o njoj jer je naša dugogodišnja kolumnistica i osoba koja je u svakom trenutku spremna odgovoriti na naša brojna pitanja iz rubrike “dragi Lastane”. Pritom, njezini su odgovori jednostavni, razumljivi i primjenjivi. Ako to nije supermoć, ne znamo što je!

Ukratko, ovaj smo put otišli korak dalje, ispitali smo je o nekim stvarima iz njezina života, zavirili u njezine motivacije i inspiracije, istražili što ona bira za sebe kada je riječ o tretmanima ili modi. I, da! Da se rodi kao 18-godišnjakinja, definitivno se više ne bi nervirala zbog kilograma. Mudro i životno primjenjivo, zar ne?

Otvorili ste polikliniku sa suprugom. Kako je spajati poslovno i privatno?

I prije nego što smo suprug i ja otvorili polikliniku, radili smo zajedno u KBC-u Sestara milosrdnica, tako da nema razlike. Nismo se ni tada puno viđali, osim što smo išli zajedno na posao, a sad se vidimo ispred aparata za kavu u poliklinici. Ali činjenica je da, sada kad imamo svoje i kada smo za to odgovorni, mislim da više posla donesemo doma i da se dosta toga vrti oko poliklinike. To je s jedne strane dobro jer djeca odrastaju u poduzetničkom duhu, nekim problemima, ali vide i rješavanje problema, a s druge strane, teško se maknemo glavom iz poliklinike.

Da se probudite kao 18-godišnjakinja, biste li nešto promijenili? Ako da, što?

Da se probudim kao 18-godišnjakinja, ne bih mijenjala gotovo ništa, osim činjenice da sam se i tada sekirala oko kilaže, a kad je usporedim s današnjom, stvarno mi nije jasno zašto…

Poznati ste po liječenju bolesti kose, a i doktorirali ste na temu trihoskopije. Zašto ste se počeli baviti baš estetikom?

Niz godina sam radila u KBC-u Sestara milosrdnica u ambulanti za trihologiju i medicinsku kozmetologiju, a estetska medicina je neizostavni dio medicinske kozmetologije. Poliklinika je samo logičan nastavak toga gdje pacijentima mogu ponuditi značajno više mogućnosti u liječenju bolesti vlasišta i lica nego sam mogla u KBC-u.

Koji vam je bio najveći izazov u ove dvije godine klinike. Što je bilo najteže?

U poliklinici je uvijek najlakše raditi posao s pacijentima. Pronaći, u dogovoru i razgovoru s pacijentom, najbolji tretman za njega, vidjeti na konkretnom primjeru kako nečije samopouzdanje raste i mijenja mu se slika o samom sebi… To me motivira i jako veseli. Uvijek je izazovno sve ono paramedicinsko, osobito kada dođete iz medicine i nemate neki poduzetnički background.

Što smatrate svojim najvećim poslovnim uspjehom?

Najveći poslovni uspjeh mi je to što smo se odvažili i otvorili privatnu polikliniku, iako mi je osobno najteže bilo doktorirati. U tom periodu sam već imala dosta posla i, uza sve te obveze, morate naći vremena i pisati doktorat. I najčešće sebi oduzimate od sna…

Majka ste dvojice tinejdžera, ostaje li vam uopće vremena za sebe i neki hobi?

Majka sam dvojice krasnih tinejdžera i nije mi dozvoljeno ništa više reći, osim da ih je teže nahraniti nego obući. Što se vremena tiče, ponosna sam što redovito vježbam, barem tri puta tjedno, i to u 7 ujutro. Svaki put kada dođem na trening, a još pospana, ponosna sam što sam stigla, a nakon treninga sam još ponosnija što je tek 8 sati, a ja sam već obavila nešto dobro za sebe. Započeti dan fizičkom aktivnošću mi baš odgovara. Jako volim i boraviti u prirodni vikendima pa to iskoristim kao bijeg iz grada. To je idealno vrijeme za razgovor s klincima, nema signala, samo priroda. Što se tiče hobija, nije da imam neki određeni, ali možda jedan dan upišem slastičarstvo za svoju dušu.

Na što se posebno slabi kad je riječ o modi?

Što se tiče mode, nisam neki fanatik, ne volim hodati po šoping centrima, čak me to nervira, ali volim biti dobro odjevena. Uvijek dajem prednost hrvatskim dizajnerima, a cipele kupujem kod drage prijateljice Vinke. Kod naših dizajnera je odjeća kvalitetnija, originalnija i držim se one kupujmo hrvatsko. Jako mi je važno da mi radna odjeća i odjeća za vježbanje bude udobna, ali i oku ugodna.

Koji vam je najdraži parfem?

Trenutačno koristim Mugler Angel Nova koji je kombinacija voćnih nota i ruže, i odličan mi je.

Koja tri tretmana su dio vaše rutine?

Tri najdraža tretmana su mi skinbooster Volite, botox i Morpheus. Prvi koži daje prekrasan sjaj i hidrataciju, a ne mijenja fizionomiju lica niti se njime mogu remodelirati konture – kao što to čine fileri. Službena sam trenerica za botox i definitivno se ništa ne može mjeriti s njegovim instant učinkom na bore u području čela, između obrva i oko očiju. A Morpheus je čudo jer omogućava da doslovce remodeliramo lice i oblikujemo tijelo na minimalno invazivan način s maksimalnim učinkom.

Pročitajte još i ...