Ova krema jača zaštitnu barijeru kože i prekida začarani krug osjetljivosti 

U savršenom scenariju, dan bi imao barem 50 sati i vi biste stigli baš sve – biti savršen roditelj, djelatnik, pustolov, globtrotter, prijatelj… I, da, pritom imati besprijekoran ten! U realnom vremenu, ustajete rano, trčite na posao gdje vas čeka hrpa obveza, stresnih sastanaka i kratkih rokova. Nakon toga jurite kući kuhati večeru, poigrati se klincima i rješavati domaće zadaća… I, iskreno, ponosni ste na sebe kada se sjetite skinuti make up. U svemu tome, dobro je ako imate “zahvalnu” kožu, ali što ako je osjetljiva, reaktivna i vrlo izbirljiva kada je riječ o kozmetičkim sastojcima?!

Zagušujemo li kožu kozmetičkim sastojcima?

Stres, zagađenje, brza hrana, nedostatak sna – sve to ostavlja trag na koži. A ako je osjetljiva, izazovi su još veći. Osjetljiva koža nije samo fizičko stanje; ona je odraz našeg života, naših izbora i brige o sebi. Važno je biti svjestan sastojaka koje nanosimo na kožu, jer oni igraju ključnu ulogu u njezinom zdravlju. Vjerovali ili ne, prema nekim istraživanjima, svakodnevno nanesemo čak do 126 različitih sastojaka na kožu. Takva izloženost može s vremenom prouzročiti da koža postane izuzetno osjetljiva, što se manifestira crvenilom, svrbežom i drugim iritacijama.

Kad smo već kod istraživanja, prema različitim studijama, između 40% i 60% žena i oko 30% muškaraca deklariraju se kao osobe osjetljive ili vrlo osjetljive kože. Međutim, važno je napomenuti da “osjetljiva koža” nije medicinska dijagnoza, već subjektivan osjećaj, čiji simptomi – peckanje, žarenje, svrbež, crvenilo i suhoća – mogu biti prouzročeni različitim faktorima. Ono što je ipak zajedničko svima je narušena zaštitna barijera. 

Što kad je narušena zaštitna barijera

Slikovito rečeno, kada bi naša koža bila zgrada, njezini bi zidovi bili izrađeni od čvrstih “ciglica” poznatih kao korneociti i ljepila koje zovemo lipidni matriks s ceramidima. Zamislite tu barijeru kao nevidljivi štit koji nas čuva od svih izvanjskih neprilika, sprječava gubitak dragocjene vlage i štiti nas od svih tvari koje mogu iritirati kožu. No, što se događa kada u tom zidu nedostaje ključna komponenta poput ceramida? Naš štit oslabi, omogućujući izvanjskim faktorima da ugroze kožu i uzrokuju transepidermalni gubitak vlage. Rezultat? Koža postaje suha, osjetljiva, crvena i gruba.

Ovdje na scenu stupa Dermalogica s revolucionarnim proizvodom – UltraCalming linijom. Stabilizing Repair Cream nije samo još jedna krema, već poput čarobnog eliksira za kožu. Svojom balzamskom teksturom pruža osjećaj olakšanja već od prvog susreta s kožom. Ali, prava čarolija je u njezinom sastavu. Zahvaljujući ekskluzivnom Dermalogica Ceramide-Building Complexu, koji obiluje hranjivim lipidima, fitosterolima i molekulama sličnim ceramidima, ova krema postaje poput viteza u sjajnom oklopu za vašu kožu. Ne samo da pomaže koži da se sama izbori i proizvede više ceramida, već jača lipidnu barijeru, čuvajući vlagu i čineći kožu snažnijom, zdravijom i sjajnijom.

Neovisno in vitro testiranje, u kojem je sudjelovao 31 ispitanik s umjerenim do vrlo teškim eritemom kože lica, pokazalo je da Stabilizing Repair Cream 48 sati nakon nanošenja potiče proizvodnju ceramida za 88 %. Ispitanici su proizvod nanosili dvaput dnevno, a nakon osam tjedana svjedočili su znatno boljoj hidrataciji, smanjenju crvenila i peckanja te općenito manjoj osjetljivosti.

Biljni ekstrakti za trenutačno olakšanje

Kombinacija prirodnih biljnih ekstrakata u novoj Stabilizing Repair Cream prava je škrinjica blaga za osjetljivu kožu. Biljka iznimne otpornosti Myrothamnus flabelliofolius, koju nazivaju i ‘biljkom uskrsnuća’, obnavlja lipidnu barijeru, smanjuje pojavu bora i hidratizira kožu čineći je blistavom i glatkom; tasmanski papar (Tasmania lanceolota) prepun je spojeva koji ublažavaju svrbež i peckanje te uklanjaju osjećaj nelagode; ekstrakt korijena punarnave (Boerhavia diffusa) bogat je hidroksibenzojevim spojevima iznimnih umirujućih svojstava – oni ublažavaju peckanje i žarenje te smanjuju pojavu crvenila.

Ostali su njegujući sastojci nove Dermalogica kreme biljka cica (Centella asiatica) čija je hidratacijska i umirujuća svojstva odavno prepoznala azijska medicina te se koristi u liječenju kožnih bolesti. Osim što smanjuje transepidermalni gubitak vode stvarajući film na vanjskom sloju stratum corneuma, odličnom se pokazala u smanjenju crvenila, dehidracijskih linija i bora. Za jačanje kožne barijere i smanjenje suhoće zadužen je i Lactobacillus ferment koji također sprječava gubitak vlage i održava optimalnu hidrataciju.

Kome je namijenjena Stabilizing Repair Cream?

Stabilizing Repair Cream namijenjena je osjetljivoj i senzibiliziranoj (reaktivnoj) koži, onoj koja djeluje krhko i ‘prozirno’,  koži s crvenilom i/ili mrljama koja se ljušti ili puca zbog manjka vlage, koja svrbi i pecka ili je sklona aknama. Ništa manje važno, ova obnavljajuća krema veganski je proizvod načinjen cruelty free tehnologijom te je pročišćena od svih tvari koje mogu nepovoljno utjecati na kožu i izazvati dodatnu iritaciju.

Pročitajte još i ...