Kosa kao iz salona, ali bez štetnih sastojaka – hair care linija koju smo čekali

Petra Nemcova at arrivals for Rihanna’s 3rd Annual Diamond Ball, Cipriani Wall Street, New York, NY September 14, 2017., Image: 349425454, License: Rights-managed, Restrictions: For usage credit please use; Steven Ferdman/Everett Collection, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Everett

Suvremeni su kupci sve svjesniji svojih odabira pri kupnji i sve više preferiraju brendove koji ekologiju, održivost i brigu za okoliš smještaju visoko na listu svojih core vrijednosti. Industrija ljepote posljednjih je godina sve odlučnija u svoje poslovanje i proizvode uključivati održive elemente – od pakiranja do sastojaka.

Prirodni sastojci, održiva ambalaža ili ona koju je moguće reciklirati, pažnja i briga za čitav proizvodni proces: tvrtke iz beauty industrije sve se više orijentiraju proizvodnji održivih proizvoda, osmišljenih kako bi odgovorili na nove zahtjeve kupaca, te kako bi u sinergiji s njima, poboljšale utjecaj na okoliš.

Za ljude, za planetu, za buduće generacije

Jedna od tvrtki koja je jasno osvijestila da je njezina odgovornost brinuti o planetu i ljudima koji ga nastanjuju je i nizozemska tvrtka Keune, specijalizirana za proizvode za njegu kose Svakoga dana, u svoje radne i proizvodne procese uključuje aktivnosti, odluke i mjere kako bi osigurali pozitivne, trajne promjene i održivi rast u svom poslovanju.

“Nismo tu samo zbog vas. Ovdje smo zbog svih ljudi. Zbog planeta. Zbog generacija koje dolaze”, poručuju iz ove tvrtke. Naime, 2021. godine, ažurirali su svoju strategiju i akcijski plan pod naslovom Keune Cares koji obuhvaća dugoročnu viziju usmjerenu na poboljšanje ljudi i društva u cjelini.

Keune je  obiteljska, ali i suvremena, društveno-odgovorna kompanija koja svoju orijentaciju prema održivosti pokazuje u svim segmentima svoga poslovanja. Tako se njezin proizvodni pogon u potpunosti napaja solarnom energijom koja se prikuplja pomoću 3682 solarnih panela na krovovima. Emisije CO2 tvrtka kompenzira potrošnjom plina, a od siječnja 2021. Keuneova je tvornica u Soestu u Nizozemskoj potpuno CO2 neutralna. Do 2030. planiraju čak reciklirati ili ponovno upotrijebiti čak 90% vode korištene u svojim tvornicama, dok će se do 2028. 100% njihovih pakiranja moći reciklirati i ponvo puniti.

Budući da su svjesni kako su klimatske promjene jedan od najvećih izazova 21. stoljeća, do 2030. planiraju svoj ugljični otisak na atmosferu smanjiti za 50%. U Keuneu rade zaposlenici iz više od 40 zemalja svijeta, a inkluzivnost je visoko na listi vrijednosti pa jednake uvjete pri zapošljavanju imaju svi kandidati. Svoje proizvode, ali ni njihove sastojke nikada ne testiraju na životinjama, a odbijaju ih prodavati u zemljama u kojima je to obavezno. 2017. počeli su koristiti recikliranu plastiku, a do 2025. planiraju prepoloviti upotrebu nove plastike za svoju ambalažu.

So Pure – samo prekrasna kosa

No, smanjivanje negativnog utjecaja na okoliš nikako nije zadatak koji pripada isključivo industriji. Svoj obol ovoj važnoj borbi možemo dati i mi, i to tako da biramo održive proizvode koji su ekološki, sadrže prirodne sastojke, a njihova se ambalaža ili može reciklirati ili ponovo puniti.

A upravo takva linija proizvoda je Keune So Pure. Njezina važna odlika je mogućnost kupnje punjive bočice i takozvane refill vrećice. Kada proizvod potrošite, bočicu ne bacate, već je ponovo punite istim proizvodom.

Liniju So Pure zapravo čine četiri različite podlinije proizvoda: Cool – za osvježavanje hladnih svijetlih i sivih tonova, Restore – za suhu i oštećenu kosu, Polish – za neposlušnu kosu i Clarify – za masno vlasište. Glavni sastojak je šećerna repa – zapravo njezini ostaci koji se inače bacaju, a sada su prerađeni u kvalitetnu sirovinu. Naime, stručnjaci u Keune laboratoriju otkrili su kako upravo ta pulpa ima fantastična svojstva koja blagotvorno djeluju na kosu – čine je sjajnijom, punijom, nahranjenom i svilenom, a istovremeno čvršćom i  lakšom za raščešljavanje.

Ako ste ponosna vlasnica blond kose koju postižete bojanjem, linija Cool za održavanje hladne boje bit će pravi odabir za vas. Liniju čine šampon i regenerator sa snažnim ljubičastim pigmentima koji će neutralizirati mrske žute tonove i održavati vašu blond kosu besprijekornom do idućeg bojenja. Ekstrakt acai bobica pomoći će vam u zaštiti kose od oksidiranja i blijeđenja, a kosu će ojačati pa će već nakon samo jednog šamponiranja ona biti meka poput svile.

Poznato je da kosa snažno reagira na promjenu godišnjih doba, ali i na razne druge štetne utjecaje iz okoline pa i na stres. Stoga kvalitetnih proizvoda za regeneraciju nikad dosta. Restore linija za dubinsku hidrataciju sastoji se od šampona, regeneratora i maske, a suhu će kosu dubinsko hidratizirati. Ekstrakt bodljikave kruške bogat je vitaminom E pa će dubinski regenerirati kosu, vratiti joj sjaj i zaglađenost.

Linija Polish za zaglađene vlasi također sadrži šampon, regenerator i masku, a kosu će doslovno ispolirati do savršene zaglađenosti. Jedan od sastojaka je ekstrakt chia sjemenki koji će se pobrinuti za dovoljnu količinu vlage koja će ukrotiti suhu i kovrčavu kosu.

Ako je vaše vlasište masno, a pritom imate osjećaj da ga treba očistiti i od svih slojeva proizvoda za stiliziranje te vanjskog zagađenja, linija u kojoj ćete pronaći nešto za sebe je Clarify za detox vlasišta i kose. Liniju čine šampon i regenerator koji će nježno očistiti tjeme, umiriti ga i nahraniti. Među sastojcima se nalazi nar koji će pomoći pri uklanjanju nečistoća i neželjenih ostataka proizvoda.

Keune So Pure linija dostupna je u odabranim frizerskim salonima: 

La dutti frizerski salon, Osijek
Frizersko-vlasuljarski salon Fancy, Nova Gradiška
Frizerski salon Kanso, Zagreb
Frizerski salon Vlasta, Hrvatski Leskova
Frizeraj Marica, Osijek
Frizerski salon Diva, Vinkovci
Hair studio by Ria, Zagreb
Salon Maravić, Trogir
Beauty studio Capelli, Zagreb,
Cookie professional hair desing, Zagreb
Salon Teuta, Zagreb
Beauty centar Royal, Zagreb
Frizerski salon Ana, Zadar

Pročitajte još i ...