Kako do zdrave preplanulosti koja traje i dugo nakon godišnjeg odmora

Uspjeli ste na nekoliko dana – ili čak i tjedana – pobjeći s užarenog gradskog asfalta, a na godišnji ste odmor ponijeli tek omiljeni kupaći kostim, šarene natikače i knjigu koju cijele godine niste stigli pročitati? To vam, nažalost, neće biti dovoljan beauty kit za ovo ljeto.

Želite li se s ljetovanja vratiti ne samo odmorni, već i preplanuli, važno je na vrijeme se opskrbiti nužnim sitnicama, ali i savjetima stručnjaka s kojima možete zaboraviti na ljuštenje kože, isušenost i dehidraciju te umjesto toga u brončanom tenu uživati sve do jeseni.

Tamnite postupno – ne očekujte „summer tan“ nakon dva dana

Iako nam dermatolozi savjetuju da se suzdržimo od izlaganja suncu barem tijekom najsunčanijih sati u danu – između 11 i 16 sati, činjenica je kako ćemo svi godišnje odmore iskoristiti da dobijemo barem malo „boje“.

Ipak, upozorenja stručnjaka ne treba shvatiti olako – prije odlaska na more opremite se proizvodom s visokim zaštitnim faktorom te bez njega ne izlazite čak niti u kratku šetnju do obližnje trgovine ili kafića.

Želite li postići laganu prirodnu preplanulost, to možete napraviti i uz visoki zaštitni faktor – a unatoč uvriježenom mišljenju, SPF neće spriječiti tamnjenje, samo će se pobrinuti da se ono odvija postupno te da se koža u tom procesu ne ošteti pretjerano. Samim time, neće doći do ljuštenja nakon nekoliko dana, a brončani preplanuli ten zadržat ćete mnogo dulje nego što bi to bio slučaj da ste ga postignuli na brzinu i u tom procesu pritom znatno oštetili kožu.

Hidratacija je majka preplanulosti

Ne postoji dio tijela kojem nije potrebna hidratacija, a u ljetnim mjesecima ta je potreba izrazito naglašena. Svaka stanica našeg organizma za funkcioniranje treba vlagu, a kad je u pitanju naš najveći organ – hidratizirano okruženje preduvjet je ne samo lijepe, elastične i mladolike kože, već i njenog cjelokupnog zdravlja.

Na visokim temperaturama i suhom zraku, voda isparava iz međustaničnog prostora te se transepidermalni gubitak vlage nevjerojatno ubrzava – produljeno isušivanje dovodi do preranog starenja, namreškanog i grubog izgleda kože, ali i do ljuštenja, iritacija i neravnomjernog tamnjenja nakon izlaganja suncu.

Pomaže koži zadržati prirodnu vlagu i elastičnost

Kako spriječiti nekontrolirani gubitak vlage iz gornjih slojeva kože? Odgovor nam dolazi iz najpoželjnijeg beauty saveznika ljetne sezone – oleoTherapy Sun Care maslaca, namijenjenog dubinskom hranjenju i njezi kože tijekom najtoplijih mjeseci.

Osim što je riječ o izvrsnom rješenju za svakodnevnu intenzivnu njegu, ovaj je maslac izvrsna priprema kože prije izlaganja intenzivnom suncu. Sadrži obožavani kakao maslac, koji djeluje kako snažni emolijens – pomaže koži zadržati prirodnu vlagu i sprječava transepidermalno isparavanje kroz sitne kanaliće i pukotine u površinskim slojevima kože.

„Sastojak svih sastojaka“

U ljetnim formulama za njegu tijela navikli smo gledati neke „zvijezde“ među sastojcima, no pronaći ih sve u jednom proizvodu – to je zaista rijetkost. Njegujuća ulja, karotenoidi, vitamini, prirodni maslaci – oleoTherapy Sun Care maslac ima zaista sve što vam treba za ljetni ten „s naslovnice“.

Za poticanje i zadržavanje prirodne preplanulosti danas se na tržištu mogu pronaći brojne formule i kombinacije sastojaka, no jedan je od njih s dobrim razlogom na samom vrhu – karite maslac. Iznimno visoka koncentracija nezasićenih masnih kiselina – između 7 i 12%, kao i bogatstvo vitaminima A i E te proteinima i mineralima, čini ovaj sastojak možda i najvrjednijim saveznikom zdrave i dugotrajne preplanulosti.

Sprječava prerano starenje kože i osigurava prirodni učinak samotamnjenja

Osim karite maslaca, u ovom se njegujućem maslacu nalaze i ulje kokosa te kakao maslac – ova je kombinacija zaslužna za dubinsko hranjenje isušene kože, ali i za poticanje kože na prirodno tamnjenje. Ako spadate među ljubiteljice proizvoda za samotamnjenje, Sun Care maslac njihova je prirodna alternativa – kombinacija njegujućih ulja osigurava brončanu preplanulost istovremeno sprječavajući prerano starenja uzrokovano dehidracijom.

Kako niti jedan ljetni „must have“ proizvod ne bi mogao proći bez karotenoida, svoje su mjesto našli i u ovoj fenomenalnoj formuli. Čisti karotenoidi iz ekstrakta mrkve pomoći će koži da na suncu tamni postepeno i ujednačeno, a najbolje od svega – na odjeći neće ostaviti tragove boje ili masne mrlje. Svoj primjerak oleoTherapy Sun care body buttera potražite u maloprodaji Kemig4U, Bauerova 5 u Zagrebu ili web shopu kosarica.hr.

Pročitajte još i ...