Kosa vam je nakon ljeta oslabila i opada? Pomoć stiže iz francuskog laboratorija

Ovog ste ljeta maksimalno uživali u svim radostima koje to godišnje doba donosi. Kupanje i ronjenje, bilo u moru ili u bazenu, dugi sati na suncu, s vjetrom u kosi. Čitavo to vrijeme, vaša je kosa bila pod priličnim stresom. Pokazala vam je to i prije povratka u grad – postala je beživotna i suha, a vlasište se bunilo svrbežom i ljuskanjem. Osim toga, danak je platio i volumen – kosa je oslabila i pojačano ispada. Tu je, osim ljetnog ‘tretmana’, pomalo kriva i smjena godišnjih doba, kada kosa obično negoduje.

Ono što sada želite jest kosi vratiti vitalnost, nahraniti je i obnoviti. Jasno vam je da ispucale vrhove morate malo skratiti, ali o radikalnom šišanju ne razmišljate.

Stoga birate ciljani i temeljit pristup regeneracije koji počinje od vlasišta. Jer njega kose je poput gradnje kuće – najprije moramo imati zdrave temelje. No, nameće se pitanje – kako oporaviti i nahraniti vlasište, a da pritom ne dođe do masne kose?Važno je, kao i kod njege kože, uravnotežiti prehranu – puno sezonskog voća i povrća, plave ribe, orašastih plodova i žitarica te, naravno, hidratacija iznutra. Ne zaboravite na svoje dvije litre vode dnevno!

To je odličan početak, ali neće biti dovoljan za radikalne promjene koje vam sada trebaju. Stoga u pomoć treba pozvati učinkovite proizvode koji će nam pomoći osnažiti svaku vlas u samom korijenu te osigurati vlasištu potrebne nutrijente za oporavak kose. Upravo takav vam predstavljamo u nastavku, a osim što je provjereno fantastičan, ima i preporuku dermatologinja, članica ovogodišnjeg natječaja Estetica Premium Product koje su ga proglasile pobjednikom kategorije Najbolja njega protiv ispadanja kose.

Ducray Neoptide EXPERT serum

Ducray Neoptide EXPERT serum smanjuje ispadanje i potiče rast kose posebice kod kroničnog ispadanja kose kod žena i muškaraca. Lagan i neljepljiv serum, nije ga potrebno ispirati, a omogućava lako oblikovanje kose. Lespedeza, prirodna djelatna tvar, regulira ciklus rasta kose usporavajući ispadanje kose dok Mangalidone, u kombinaciji s masažom, potiče mikrocirkulaciju, metaboličku aktivnost i učvršćivanje vlasi kose u vlasište. Kad je u pitanju značajan (ili potpuni) gubitak vlasi s određene regije, jedino kompletno rješenje je transplantacija kose. Ducray Neoptide EXPERT serum služi i kao podrška kod njege prije i poslije transplatacije kose. Sadrži Anchoran, ekstrakt mliječka, patentiranu, prirodnu djelatnu tvar koja potiče rast kose tako što djeluje na stanice koje su odgovorne za rast dlake, odnosno potiče prirodnu proizvodnju keratina K75 za jaču, deblju i otporniju kosu.

U nastavku možete pročitati što su o ovom učinkovitom proizvodu rekle dermatologinje, članice žirija natječaja Estetica Premium Product 2023.

Izv. prof. dr. sc. Marija Buljan

“Ovaj je serum namijenjen osoba s kroničnim ispadanjem kose kod žena i muškaraca, ublažavajući  ispadanje i potičući rast kose. Pogodan je i za primjenu kao potporna njega prije i poslije transplantacije kose. Seruma sadrzi nekoliko zanimljivih sastojaka: anchoran tj. ekstrakt mliječka, koji potiče rast kose djelujući na folikul. Zahvaljujući svojstvu učvršćivanja, zadržava dlaku u vlasištu te potiče prirodnu proizvodnju keratina K75 važnog za jaču, deblju i otporniju kosu. Lespedeza je  patentirana prirodna djelatna tvar koja regulira ciklus rasta kose I usporava ispadanje kose. Mangalidone potiče mikrocirkulaciju, metaboličku aktivnost i učvršćivanje vlasi kose u vlasište, masažom pri primjeni ovaj se učinak pojačava. Serum je lagane i neljepljive teksture te je prigodan za svakodnevnu primjenu”, rekla nam je dr. Buljan.

 

Maja Kovačević, dr. med., spec. dermatovenerologije

“Lagan, neljepljiv serum ugodne teksture. Nakon nanošenja, kosa se može lako oblikovati. Nakon nekoliko mjeseci korištenja, pacijenti imaju subjektivni dojam da je kosta čvršća i gušća”, otkrila je dr. Maja Kovačević. 

 

 

 

Pročitajte još i ...