Biorazgradive niti: Lifting lica bez noža

Penelope Cruz in the campaign for Viceroy, Image: 258097098, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Thunder Press

Lice se s godinama opušta, postaje manje zategnuto i počinje gubiti volumen i tonus. Sve to utječe na to da izgledamo umornije i starije. Budući da se elastin i kolagen s vremenom postepeno gube, koža lica postaje manje vitalna.

Kada se lice jednom opusti, za vraćanje konture i zategnutosti preostaju samo metode estetske medicine ili kirurgije. Kleopatra je prva koristila zlatne žice kako bi smanjila bore lica, a u današnje vrijeme estetska je medicina znatno usavršila metode za postizanje mladolikog lica. Tako je danas sa suspenzijskim nitima moguće postići rezultat face liftinga bez operacije, koristeći biorazgradive materijale.

palermo

Metoda liftinga mezonitima

Metoda mezonitima zahvat je u kojem se koriste posebno dizajnirana razgradiva vlakna za podizanje, pomlađivanje i zatezanje kože. Taj materijal u medicini se inače koristi za operacije na srcu i operacije krvnih žila. Pomoću vrlo tankih iglica mezoniti se uvode pod kožu te snažno aktiviraju regenerativne procese i potiču stvaranje kolagena.

Potkožno djelovanje niti ima višestruke pozitivne učinke poput proizvodnje kolagena, aktivacije mikrocirkulacije i ostvarivanja boljeg dotoka hranjivih materijala do kože što rezultira efektom zatezanja i podizanja opuštenih struktura lica i vrata, a budući da utječe i na poboljšanje kvalitete kože, ukupni izgled postaje mlađi i svježiji. Ova nekirurška metoda u potpunosti je prirodna jer potiče vlastite snage da stvore novi kolagen.

Mezoniti ostaju pod kožom te se u potpunosti razgrađuju nakon otprilike šest mjeseci. Metoda mezonitima minimalno je invazivna, ne ostavlja rezove i ožiljke te je istovremeno sigurna, brza i prirodna. Trajanje provedbe tretmana ovisi o količini mezoniti koje se stavljaju u kožu, a oporavak je brz te se na posao možete vratiti već isti dan ili sutradan, dok hematomi i otekline nestaju tijekom nekoliko dana.

CPE/October 2013-Supermodels Naomi Campbell & Claudia Schiffer team up to support fight against cancer cause by posing for Tommy Hilfiger for Breast Health International campaign featuring the specially designed handbag. In charge of the photography was the legendary Patrick Demarhcelier.

Zategnuta koža, manje bora, podizanje obraza i obrva…

Metoda mezonitima vrlo je popularna zbog učinkovitih rezultata – koža postaje zategnutija i čvršća, bore postaju znatno manje izražene te je koža tako vitalnija i regenerirana. Mezoniti podižu obraze i obrve te oblikuju i zatežu donju čeljust, rješavaju bore u kutovima usana, a koriste se i za smanjivanje bora ispred ušiju te za lifting vrata i podbratka. Ništa manje važna nije ni činjenica da mimika lica ostaje očuvana, čime se izbjegava umjetan efekt. Dovoljan je jedan tretman, a po potrebi se, ukoliko pacijent želi, može dodati još mezoniti. Tretman se može kombinirati i s drugim nekirurškim metodama.

Brazilian fashion model Adriana Lima as ambassador for Maybelline 2017 collections., Image: 339498124, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pi

Iskustvo iz prve ruke

Svoje iskustvo s mezonitima podijelila je i Martina Lolić, jedna od naših najpoznatijih beauty blogerica, koja je na svom blogu Dear skin opisala rezultat.

„Kao što se vidi na fotografijama, kod mene je došlo do jake regeneracije što je doslovno zategnulo i ispeglalo moje lice, a posebno područje oko usana, očiju i obraza. Znate li koji je osjećaj kada ste užasno umorni, iscrpljeni a svi oko vas komentiraju kako izgledate svježe i lijepo? E to je po meni najveći uspjeh koji se mogao kod mene dogoditi, s time da sve izgleda toliko prirodno i nitko u mojoj okolini nije posumnjao da sam napravila neki tretman osim što često čujem svaki dan: ‘izgledaš kao nova!’. Osim što su moje bore nestale, a lice dobilo zategnut izgled, ono što sam ja primijetila na sebi je puno gušća koža i smanjenje proširenih pora (…) Isto tako, primijetila sam da mi se proizvodi za lice puno teže upijaju te da većinom stvaraju nepotreban sloj na koži, kao i da mi više odgovaraju proizvodi skroz lagane teksture, jer mi koža više nije tako ‘žedna’ kao prije.“ Fotografije i Martinin dojam u cijelosti možete pogledati ovdje.

Young female with lifting arrows

Silhouette Soft za trenutačno zatezanje kože

Nakon mezoniti, estetska industrija je otišla korak dalje i predstavila Silhouette Soft čiji je osnovni sastojak polilaktična kiselina (PLA), medicinski polimer koji se godinama koristi u kirurgiji (konci, čavli, ortopedski štapići…).

Radi se o biokompatibilnom i biorazgradivom materijalu, koji nakon umetanja oko 3 – 5 mm u tkivo dovodi do trenutačnog zatezanja i podizanja kože, a potom i stimulira sintezu kolagena. Zbog toga i učinak traje od 18 – 24 mjeseca, a rezultati se poboljšavaju s vremenom jer dolazi do sve veće sinteze kolagena.

Ono što daje posebnost ovom tretmanu su konusi na nitima koji se usidre u tkivo i daju jak učinak zatezanja i podizanja kože, a potom povećavaju sintezu kolagena. Tretman se može kombinirati s ostalim neinvazivnim tretmanima, ali, naravno, ne u istom zahvatu.

Ova se metoda prvenstveno koristi za podizanje središnjeg dijela lica, ali i za obrve, donji dio lica i vrat. Za maksimalni učinak tretmana potrebno je napraviti po dvije niti na svakoj strani lica, ali se učinak može postići i sa samo jednom niti.

German actress and model Diane Kruger poses for H.Stern Rock Season 2014 collection., Image: 201818059, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Jeste li kandidat za Silhouette Soft?

Za ovaj zahvat, koji je relativno jednostavan i s minimalno komplikacija, iznimno je važan dobar odabir kandidata jer se jedino na taj način može postići zadovoljavajući učinak. Tretman se može raditi muškarcima i ženama koji imaju dovoljno kvalitetnu kožu kako bi se postavile niti, umjerenu ovješenost u donjem dijelu lica i nazolabijalne brazde ne dublje od 5 mm.

Pročitajte još i ...