Makeover 45-godišnjakinje u rukama dr. Delalle

Većini osoba koje se prvi put odlučuju na estetsku korekciju, strah od neprirodnog izgleda najveća je kočnica. Prebrodivši taj strah, nakon pomnog razmišljanja 45-godišnja Lucija se odlučila na pomlađivanje hijaluronskim filerima, a njezina želja bila je otkloniti umoran izgled i vratiti svježinu lica.

Svoje je povjerenje poklonila dr. Neviji Delalle, spec. dermatovenerologije iz Poliklinike Dermalife koja je na prvim konzultacijama Luciji objasnila o kakvom se tretmanu radi i kakve rezultate može očekivati.

Dr. med. Nevia Delalle, spec. dermatovenerologije

Stručno oko

Klijenti uglavnom znaju kakve rezultate žele, dolaze s određenom predodžbom, a pritom ne znaju koje su metode potrebne da bi se došlo do željenog cilja, otkriva dr. Delalle, dodajući kako je odgovornost liječnika objasniti o kakvim se postupcima radi.

„Iako je Lucijina želja osvježiti i pomladiti lice, to ne znači da se tretman sastoji od ubrizgavanja filera u bore. Svježinu i mladolikost lica ne čine samo zaglađene bore ili kvaliteta kože, nego i tonus lica, istaknutost podočnjaka i napetost kontura“, ističe zagrebačka dermatologinja, koja je, pregledavši Lucijino lice, odlučila kombinirati nekoliko hijaluronskih filera različite gustoće kako bi utjecala na sve znakove starenja.

Prije tretmana

Pomlađivanje srednje regije lica

Kao prvi i najveći problem, dr. Delalle ističe gubitak volumena u obrazima, s čime je povezan pad tonusa lica i produbljivanje nazolabijalnih bora.

„Kako bi se obraz podignuo na svoje prirodno mjesto, potrebno mu je vratiti izgubljeni volumen. Restylane Volyme filerom tretirali smo Lucijine obraze. Nazolabijalne bore samim time postale su zaglađenije, no u ovom smo slučaju za bolji efekt, kako bi se dodatno popunile duboke bore, koristili Restylane Refyne koji je malo rjeđi od Volymea. Za dodatni lifting efekt i naglašenije konture jagodične kosti, primijenili smo Restylane Defyne.“

Prije tretmana

Zategnuta linija čeljusti

S godinama se ne gubi samo volumen obraza – i brada postaje uvučenija i manje istaknuta, a kako bi se licu vratio balans i ljepši profil te samim time učvrstila linija čeljusti, potrebno je kombinirati filere različite gustoće.

„Restylane Defyne izvrstan je kada je potrebno definirati konture lica uz istovremeno postizanje lifting efekta. Lucija je pravi kandidat za ovaj filer, a malom dozom uspjeli smo potpuno redefinirati liniju čeljusti i naglasiti jagodičnu kost. Uz dodatak Volyme, naglasili smo bradu, a čak i bez tetiranja podbratka, linija čeljusti postala je zategnutija i napetija“, otkriva dr. Delalle.

Poslije tretmana

Osvježene usne

Nakon tretiranja kontura lica, došli smo do dijela makeovera kojeg se Lucija najviše pribojavala – korekcije usana. Iako se uz ovaj tretman vezuje najviše negativnih konotacija, pomladiti usne ne znači podariti im neprirodan volumen.

Kao i bilo koji drugi dio lica, ni usne nisu pošteđene starenja. Osim što postaju sve tanje, s godinama postaju i dehidrirane, sa sve istaknutijim boricama. Tada im je potrebno vratiti svježinu i dubinski ih hidrirati, uz blagu nadoknadu volumena.

„Kako bi i usne bile u skladu s ostatkom lica, potrebno ih je osvježiti. Luciji ne treba dodatan volumen, njezine je usne potrebno hidrirati i zagladiti. S malom količinom Restylane Kysse filera koji se vrlo jednostavno oblikuje, rezultat je potpuno prirodan“, ističe dr. Delalle.

Poslije tretmana

Točka na i – pomlađena koža

Bez osvježenja kože niti jedan makeover ne bi bio potpun. Zato je za kraj ovoga susreta dr. Delalle Luciji predložila dubinsku hidrataciju kože skinboosterom koji uklanja sitne nepravilnosti i vraća zdravi sjaj kože.

„Kada je koži potrebno dubinsko osvježenje i revitalizacija, preporučujem skinboostere – proizvode hijaluronske kiseline koji ne dodaju volumen, već pružaju intenzivnu hidrataciju. Skinbooster Restylane Vital vraća prirodnu blistavost kože te djeluje na dehidracijske bore i nepravilnosti kože, zbog čega koža odmah izgleda mlađe i svježije.“

Skladni i prirodni rezultati

Nakon aplikacije filera različite gustoće u točno određene točke, Lucijino lice dobilo je zategnutiji i pomlađeniji izgled.

Prije i poslije
Prije i poslije

„Obrazima i bradi vraćen je volumen, nazolabijalne bore su ublažene, linija čeljusti zategnuta je i čvrsta, jagodice naglašenije, zbog čega su i podočnjaci manje istaknuti. Koža lica sada je napetija, a rezultate ćete najbolje uočiti na fotografiji ‘iz profila’“, objašnjava dr. Delalle, dodajući kako je uvijek potrebno sagledati cijelo lice, kombinirati tehnike i gustoću filera, jer se samo tako postižu skladni rezultati koji s vremenom postaju još bolji.

Pročitajte još i ...