Zašto je dobro kombinirati lifting lica i vrata?

Lena Gercke is the face for the new Spring 2017 campaign of Cadenzza Jewelry, Image: 325109033, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Thunder Press

Kada je riječ o pomlađivanju, najčešće je naglasak na licu. Razmišljajući o uklanjaju bora, većina se fokusira na bore i ovješenost lica. Ipak, treba imati na umu da je vrat zapravo jedan od najvećih izdajnika godina i da ga svakako treba uzeti u obzir prilikom odabira metode pomlađivanja. To je posebice važno ako na umu imate lifting lica jer, ako učinite samo lifting lica, stanje vrata ostaje u neskladu.

profimedia-0171177072

Prednosti kombiniranja zahvata

Ako ste se već odlučili za lifting lica, dobro razmislite. Liftingom ćete pomladiti lice, ali će rezultati izgledati neprirodno jer opuštena koža vrata ne samo da odaje, nego i dodaje godine.

Za cjelokupni učinak pomlađivanja, najbolje je kombinirati lifting lica i lifting vrata. Lice i vrat dio su iste slike, stoga ne bi trebalo zanemarivati niti jedno od toga. Ipak, treba naglasiti da se pri odabiru metode pomlađivanja uvijek pristupa individualno, ovisno o stanju neke osobe, stoga je metodu najbolje odabrati uz savjet liječnika.

British model Kate Moss in the new print ads for Rimmel London Spring Summer 2014 campaign., Image: 190151321, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Kompletni lifting lica i vrata estetski je zahvat kojim se zateže opuštena i viseća koža na licu i vratu. Mjesto i dužina kirurškog reza ovise o tome što se zahvatom želi postići i individualno se prilagođava potrebama i stanju pacijenata, ovisno o opuštenosti i kvaliteti kože. Uglavnom se radi skrivenim kirurškim rezom u vlasištu, te ispred i iza uha. Podizanjem kože i razdvajanjem od potkožnog tkiva, zateže se unutrašnji sloj i učvršćuju meka tkiva šavovima. Višak kože odstranjuje se adekvatnim rezovima, po potrebi i ispod brade.

Ponekad se uz cjelokupni lifting kombinira blefaroplastika (korekcija očnih kapaka) kako bi efekt pomlađivanja bio što učinkovitiji, ali i skladniji.

Pročitajte još i ...