Noge koje umjetnost znače

Glatka koža tijela i nogu neiscrpna su tema koja uvijek budi zanimanje žena. Mnogi će upravo noge nazvati najljepšim ukrasom žene, a da su neiscrpna tema umjetnosti, dokazala je i renomirana fotografkinja Mara Bratoš koja je ovaj tjedan u caffe baru/ galeriji Botaničar predstavila svoju izložbu, posvećenu ženskom tijelu.

Jelena Perčin i Mara Bratoš

Ženske noge zanimljive su bez obzira na dob

Ciklus fotografija „Crus, crura“ Mare Bratoš prikazuje žensko tijelo s fokusom na noge. Kao inspiraciju za novi ciklus fotografija, autorica navodi pomisao da su ženske noge zanimljive i lijepe bez obzira na dob.

Ispred objektiva stale su anonimne, ali i poznate žene raznih životnih priča, ali jednakog samopouzdanja: glumice Jelena Perčin, Petra Kurtela i Ana Maras Harmander, pjevačica Antonia Matković  Šerić, manekenka Zvončica Vučković, modna agentica Tihana Harapin Zalepugin, balerine Iva Vitić Gameiro, Atina Tanović, Mitsumi Matsuhisa i jahačica Ivana Krile.

Antonia Matković Šerić, Mara Bratoš i Josip Tešija

„Na fotografijama su snažne žene koje me inspiriraju kao umjetnika i kao osobu. Svaka od njih je iznimno ženstvena i fotogenična. Sa svakim od modela na fotografijama imam neku vrstu odnosa tako da se na samom snimanju dogodila jedna divna razmjena emocija“, podijelila je Mara Bartoš na otvaranju izložbe ostvarene u suradnji s Philips Lumea brandom.

Noge u svojoj spontanosti i slobodi

Ovim projektom vječna tema ženske ljepote prenesena je i na fotografiju, glavni umjetnički izričaj autorice. Ciklusom fotografija Mara Bratoš proučava žensko tijelo s fokusom na noge u svojoj spontanosti i slobodi.

Izložba „Crus, crura“ nastala je u suradnji s Philipsom, brandom uz koji je Mara u svojem radu mogla biti potpuno slobodna. Upravo je sloboda uz dugotrajno glatku kožu jedan od rezultata Philips Lumea Prestige IPL uređaja.

“Crus crura” powered by Philips Lumea

„Sretna sam što sam imala priliku raditi na ovom projektu u suradnji s Philips Lumeom. Uživala sam u umjetničkoj slobodi koja me inspirirala da napravim što intrigantnije fotografije. Iznimno sam sretna zbog ove izložbe i veselim se reakcijama na nju“, otkrila je Mara Bratoš.

Rad Mare Bratoš prepoznatljiv je upravo zbog odnosa njenog objektiva prema ženskom tijelu u raznim životnim fazama. Fotografije iz najnovijeg ciklusa radova „Crus, crura“ izložene su u Botaničaru od 5. do 14. studenog 2018.

Pročitajte još i ...