Koji su benefiti za kožu kad se vitamini apliciraju injektivno?

Neki vitamini jednostavno izazivaju više zanimanja od drugih, a na ljestvici popularnosti prvo bi mjesto zasigurno pripalo vitaminu C, posebice na ulasku u ovo hladnije razdoblje, kad nastojimo ojačati imunitet kako bismo zimu proveli što zdraviji. Na internetu, naravno, postoje brojni članci koji tematiziraju upravo njegovu ulogu u boostanju imuniteta, no jednako važnu ulogu vitamin C ima i u njezi kože – koju također treba pripremiti za izazovan period koji je pred nama.

Koncentrirane vitaminske formule pokrenule su svojevrsnu revoluciju u njezi kože i održavanju njezinog zdravlja, a vitamin C našao se u ulozi glavnog borca protiv znakova starenja. Premda žene posebno obožavaju serume bazirane na ovom moćnom antioksidansu, kad situacija s kožom „zagusti“, brojne od njih zapitaju se – je li ta topikalna njega dovoljna? Posebice to pitanje postane aktualno kad se jednom prijeđe trideset i peta…

Booster kolagena

Bez dovoljne količine vitamina C naš organizam nije sposoban sintetizirati novi kolagen, protein odgovoran za čvrstoću, elastičnost i gipkost kože. Razina kolagena s godinama, naime, opada pa koža postaje opuštenija, bore izraženije, lice gubi čvrste konture, a C vitamin djeluje u sinergiji s enzimima odgovornima za umrežavanje i čvrstu strukturu kolagenskih vlakana.

Moć vitamina C leži i u činjenici da neutralizira slobodne radikale, čime je prerano starenje kože i trajno oštećenje stanica na vrijeme spriječeno. Iako je oksidativni stres nemoguće u potpunosti spriječiti jer je riječ o prirodnom procesu koji se odvija u svakom organizmu, itekako je moguće sanirati njegove posljedice te poraditi na prevenciji.

Mezoterapija – način da koža dobije sve ono što joj treba

No, kako od tog boostera imuniteta i ljepote kože izvući maksimum? Dermatolozi se slažu – mezoterapijom. Ta minimalno invazivna metoda bazirana na injektivnoj aplikaciji aktivnih supstancija izvrstan je način da koža dobije točno ono što joj treba. A osim hijaluronske kiseline kao baze, trebaju joj, otkrila nam je dr. Saida Rezaković, dermatovenerologinja iz Specijalne bolnice AGRAM, vitamin C, silicij i nanopeptidi.

Dr. Saida Rezaković iz Specijalne bolnice AGRAM: tretman podočnjaka mezoterapijom

„Svaki će dermatolog najprije napraviti detaljnu analizu lica, a onda prema individualnim potrebama kože odabrati i sastav mezoterapijskog koktela koji, osim ova tri glavna sastojka, može sadržavati različite aminokiseline, biljne ekstrakte i flavonoide važne za hidraciju kože, regeneraciju stanica, boostanje kolagena, vraćanje sjaja i tonusa…“, rekla nam je ova poznata zagrebačka liječnica, kojoj žene na mezoterapiju posebice rado dolaze prije zime.

Više o tretmanu podočnjaka pročitajte OVDJE.

Multitasking tretman

Treba naglasiti da mezoterapija nije samo anti-age metoda, već se provodi i kao prevencija prvih znakova starenja kože, kod terapije ožiljaka od akni, za vraćanje sjaja koži bez obzira na dob, u terapiji prvih bora, celulita, za revitalizaciju kose, kao i u terapiji opuštene kože tijela.

FOR EDITORIAL USE ONLY. Prada Backstage Milan Ready to Wear. Autumn/Winter 2018. American model Amber Valletta. ADDITIONAL IMAGES AVAILABLE ON REQUEST., Image: 368296357, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Camerapress

Mezoterapijski tretman najčešće se preporučuje ženama čije je lice izgubilo sjaj te djeluje sivo i umorno – jer će joj vitamin C u kombinaciji s drugim aktivnim sastojcima osigurati mladenačku svježinu.

Rezultate mezoterapije možete pogledati i OVDJE.

Kako bi rezultati bili optimalni, najbolje je napraviti seriju od tri do četiri tretmana u razmaku od jednog do dva tjedna, ovisno o materijalu koji se koristi. A onda se rezultati održavaju: jednom u dva mjeseca, ili se ponavlja serija nakon šest do osam mjeseci. Mezoterapija se radi na licu, vratu, dekolteu, rukama ili nogama.

Pročitajte još i ...