Odgovori na najčešća pitanja o mezoterapiji

Ako još niste sigurni što je tretman mezoterapije, za što se koristi i kakvi su rezultati, donosimo odgovore na najčešća pitanja.

Elastičnost, tonus i sjaj

Što je mezoterapija?
Mezoterapija je metoda kojom se vitamini, minerali, antioksidansi i ostale aktivne supstance ubrizgavaju u kožu.

Koje su koristi od tretmana mezoterapije?
Ubrizgane tvari osiguravaju intenzivnu hidrataciju kože, vraćajući joj elastičnost, tonus i prirodan sjaj. Nakon tretmana koža je osvježena i hidratizirana, a sitne borice reducirane.

Kada je najbolje početi s tretmanima?
S obzirom na to da se starenje kože događa već u 20-ima, radi se o metodi koja se preporučuje u kasnim 20-ima kako bi se lice pomladilo, a starenje preveniralo.

FOR EDITORIAL USE ONLY. Michael Kors Backstage New York Ready to Wear. Autumn/Winter 2014/2015. Dutch model Bette Franke on the left. ADDITIONAL IMAGES AVAILABLE ON REQUEST., Image: 223802602, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Camerapress

Tko je idealan kandidat?
Tretman mezoterapije izvrsno je rješenje za osobe čija je koža sivkasta, bez sjaja i s vidljivim sitnim borama. Naime, razina kolagena, elastina i hijalurona s godinama opada, a budući da se radi o tvarima neophodnima za održavanje zdrave kože i mladolikog izgleda, potrebno ih je ponovno pokrenuti u organizmu.

Komponente kože koje s godinama gubimo

Kako djeluje mezoterapija?
Ovisno o stanju kože, u gornje slojeve kože apliciraju se revitalizirajući sastojci, čime oni dolaze i do dubljih dijelova kože. Postupak se obavlja mikroinjekcijama vitamina, minerala, aminokiselina i drugim farmaceutskim pripravcima koji su neophodni za zdravu kožu, a s godinama ih imamo sve manje. Aplikacijom vitamina, minerala i aminokiselina potiču se fibroblasti na produkciju kolagena, elastina i međustanične tvari te se stanice štite od oštećenja slobodnim radikalima.

Koje su posebnosti tretmana?
Pristup je individualan i ovisi o stanju kože pa se, primjerice, u slučaju zrelije kože koristi veći postotak hijaluronske kiseline. Također, mezoterapija je izvrsna nadopuna drugim estetskim tretmanima.

Je li tretman bolan?
Tretman je minimalno bolan.

Kada su vidljivi rezultati?
Rezultati su vidljivi odmah.

Cijena?
Oko 1500 kuna, ali ovisi o tome gdje je radite i koje područje želite tretirati.

Za što se sve koristi mezoterapija?
Mezoterapija se, osim za pomlađivanje kože, može koristiti i za hidrataciju vlasišta, tretiranje celulita i masnih naslaga.

Pročitajte još i ...