Odgovori na najčešća pitanja o mezoterapiji

Želite da vaše lice bude mladenački glatko i sjajno? Saznajte kako vam u tome može pomoći mezoterapija, zašto sve više žena odabire upravo ovaj tretman, kako se provodi, koji su efekti i kada započeti s mezoterapijom.

Za elastičnost, sjaj i tonus

Što je mezoterapija?

Mezoterapija je nekirurška i neinvazivna metoda estetske dermatologije kojom revitaliziramo i regeneriramo kožu lica, vraćajući joj tonus, sjaj i elastičnost. Provodi se injektiranjem koktela vitamina, minerala, antioksidansa, hijaluronske kiseline i drugih aktivnih tvari u srednji sloj kože.

Budući da je iznimno učinkovita, a rezultati su vidljivi odmah, mezoterapija je vrlo popularan tretman. Više o mezoterapiji možete saznati na blogu Poliklinike Bagatin na ovom linku.

Koje su koristi od tretmana mezoterapije?

Mezoterapijom koža dobiva snažnu dozu tvari neophodnih za hidratizaciju i dubinsku revitalizaciju. Zahvaljujući tome, koži se vraća svježina, sjaj i glatkoća. Reduciraju se sitne bore, a bolja cirkulacija osigurava kvalitetniju izmjenu tvari, vitalnost svih kožnih tkiva i detoksikaciju.

Osim popravljanja tonusa kože, mezoterapija pomaže i kod problema s pigmentacijom, problema s aknama i ožiljcima od akni, a koristi se i kao dopuna tretmanima botoksa.

 Kad je idealno vrijeme za početak korištenja mezoterapije?

Koža je na vrhuncu svoje ljepote i sjaja u ranim dvadesetim. Kako bi se preveniralo starenje i sačuvalo mladenačku ljepotu kože, preporučuje se početak mezoterapije u kasnim dvadesetim godinama. Time čuvamo kožu u njezinom idealnom stanju i omogućavamo joj da se obnavlja i očuva prije nastanka vidljivih bora i drugih oštećenja.

Naravno, nikad nije kasno – „serum mladosti“ učinit će puno za vašu kožu u svakoj dobi.

Tko je idealan kandidat za mezoterapiju?

Ako primijetite da je vaša koža postala sivkasta, bez sjaja, a smetaju vam i vidljive sitne bore – mezoterapija je idealan tretman za vas. Također, može puno pomoći suhoj koži i koži oštećenoj UV zračenjem.

Vidljivi znakovi starenja kože posljedica su opadanja razine kolagena, elastina i hijalurona, što je normalan proces koji se događa s godinama. Zato je važno osigurati koži dovoljni razinu ovih tvari – što radimo putem mezoterapije. Čim koži vratimo kolagen, elastin i hijaluron, zamjećujemo povratak elastičnosti, glatkoće i sjaja.

Komponente kože koje s godinama gubimo

Kako djeluje mezoterapija?

Mezoterapija se obavlja nakon pregleda kojim se utvrđuju individualne potrebe kože. Na temelju rezultata pregleda odabire se pripravak s idealnom kombinacijom hranjivih tvari. Vitamini, minerali, aminokiseline, hijaluronska kiselina i antioksidansi potrebni su svakoj koži, ali količina i omjer ovise o godinama, stanju i potrebama kože.

Postupak se obavlja mikroinjekcijama u srednji sloj kože, odakle hranjive tvari stižu u dublje slojeve. Bogat sastav mezoterapijskog pripravka potiče fibroblaste na produkciju  kolagena, elastina i međustanične tvari, a stanice postaju otpornije na oštećenja slobodnim radikalima. To rezultira popravkom tonusa i oporavkom kože, koja postaje sjajnija, zategnutija i elastičnija.

Koje su posebnosti tretmana?

Mezoterapija je u potpunosti prilagođena individualnim potrebama osobe. Zrelija koža, na primjer, treba veću količinu hijaluronske kiseline u odnosu na kožu osobe u kasnim dvadesetim. Osoba s iznimno suhom kožom treba nešto drugačiji koktel sastojaka u odnosu na osobu čija je koža masna.

Budući da je mezoterapija izvrstan tretman s brzim i odmah vidljivim učinkom, stručnjaci je nerijetko koriste kao nadopunu drugim postupcima pomlađivanja.

Moguća je i mezoterapija bez igle, upotrebom ultrazvuka. Ipak, rezultati su bitno bolji kad se tretman provodi klasičnom metodom, uz pomoć igle. Stručnjaci smatraju kako uz hranjive tvari na učinak mezoterapija pozitivno utječe i sam mehanički postupak injektiranja kojim se potiče proizvodnja kolagena.

Je li tretman bolan?

Tretman se izvodi uz anestetsku kremu i iznimno tankim iglama, što osigurava minimalnu bolnost i odlično podnošenje postupka.

Kada su vidljivi rezultati?

Rezultati mezoterapije vidljivi su odmah nakon tretmana, što je čini veoma popularnim estetskim zahvatom. Ako želite zablistati na važnim događanjima i životnim prekretnicama, mezoterapija je uvijek dobar izbor brzinskog i efikasnog pomlađivanja.

Koliko često je potrebno dolaziti na tretmane kako bi se postigli idealni rezultati?

Ovisno o stanju kože, dermatolog će najčešće predložiti četiri do šest tretmana koji se rade u razmacima od sedam do deset dana. To je obično dovoljno da se postignu svi željeni rezultati – koža postaje glatka, sjajna i vidljivo boljeg tonusa, bore su reducirane, a pigmentacije i ožiljci postaju manje vidljivi. Kako bi se takvo stanje kože održalo, dovoljno je obnoviti mezoterapiju jednom u nekoliko mjeseci – prema dogovoru s dermatologom.

Koja je cijena postupka?

Okvirno, cijena tretmana je oko 1500 kuna, ali točna cijena ovisi o tome gdje radite mezoterapiju i koja područja želite tretirati. Na ovom linku možete pogledati detaljan popis usluga Poliklinike Bagatin i cjenik.

Model backstage in a beauty, makeup and hair shoot, as part of the women's ready-to-wear summer 2015 New York City women fashion week, New York City, United States 3.1 Phillip Lim/PIXEL-FORMULA_356/Credit:PIXELFORMULA/SIPA/1410302054, Image: 224326718, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Sipa Press

Za što se sve koristi mezoterapija?

Mezoterapija nije samo tretman za pomlađivanje kože lice – ona pokazuje dobre rezultate i kod hidratacije vlasišta, oporavku od alopecije, tretiranja celulita, a koristi se i za uklanjanje masnih naslaga.

Prilikom posjete Poliklinici Bagatin na temelju pregleda i razgovora s vama liječnici i kozmetolozi predložit će vam kako na najbolji način iskoristiti mezoterapiju i druge zahvate za postizanje željenih rezultata. U Poliklinici nude širok raspon usluga estetske medicine, kirurgije i kozmetologije, uz najbolje i najmodernije uređaje te educirano i profesionalno osoblje.

Pročitajte još i ...