Pametni fen s kojim će vaša kosa doslovno zablistati!

Iako se trendovi frizura mijenjaju svake sezone, veza između lijepe i njegovane kose i doživljaja ženske ljepote potječe još iz antičkog doba – vremena drevnih Grka i Rimljana. Prema arheološkim i etnografskim istraživanjima, još su Rimljanke svojoj dugoj kosi poklanjale posebnu pažnju – češljale su je s razdjeljkom po sredini glave, a njegovale maslinovim uljem.
U suvremenoj civilizaciji, kosa je već stoljećima pravi komunikacijski alat kojom se šalju poruke zdravlja, seksualnosti ili pak čednosti i religioznosti. Ona je važan sastavni dio osobnog ili grupnog identiteta, a što je frizura dorađenija, to više govori o svom ponosnom vlasniku, odnosno vlasnici.

Kosa kao ogledalo zdravlja organizma

No, posljednjih godina, simbolika značenja kose sve se više povezuje sa zdravljem. Jer ona je, kao i koža, često odraz cjelokupnog stanja organizma. Dermatolozi, (ali i endokrinolozi i ginekolozi) i frizeri savjetuju uravnoteženu prehranu, blage šampone i balzame, prilagođenu i ciljanu njegu ovisno o sezoni te dodatnu podršku u vidu bogatih ili hidratantnih maski i kvalitetne vitaminsko-mineralne suplementacije.

Sjajne rezultate donijet će i profesionalni njegujući tretmani u frizerskim salonima, no ipak većina nas kosu svakodnevno njeguje u kućnom aranžmanu. Iako je poznato da kosu nije preporučljivo pretjerano i prečesto “maltretirati” agresivnim toplinskim utjecajima poput pegle za kosu ili feniranja, ono je ipak dio svakodnevice mnogih od nas.

Feniranje – tips and tricks

Mnoge od nas kosu peru pa i feniraju ujutro, prije posla i u žurbi pa pritom činimo čitav niz pogrešaka koje mogu oštetiti našu kosu. Primjerice, često odmah po završetku tuširanja krenemo fenirati još mokru kosu. To bi svakako trebalo izbjegavati i kosu dobro osušiti ručnikom jer ćemo za tuširanje mokre kose trebati puno više topline i snage te ćemo tako kosu učiniti lomljivom.

Još jedna česta greška je nedovoljno temeljito feniranje. I do toga dolazi zbog žurbe, pa dio kose ostane vlažan. To za rezultat ima izostanak toliko željenog sjaja. I na kraju, ali možda i najvažnije – kosu nikako ne bi trebalo sušiti samo vrućim zrakom. No, ni tu nema univerzalnih pravila jer svaka je kosa priča za sebe i ima svoje specifične potrebe.

Izbor pravog sušila – prvi korak do sjajne frizure

Zato je, kao najvažniji dio rituala feniranja,  izuzetno važno odabrati kvalitetno i pouzdano sušilo za kosu koje će nam u tom važnom postupku pružiti najbolju podršku i velik dio posla obaviti umjesto nas.

Inovativno sušilo za kosu Philips s tehnologijom SenseIQ donijet će vam upravo ono što trebate – personalizirani doživljaj sušenja, a pritom će kosu aktivno zaštititi od oštećenja i pucanja.

Umjetna inteligencija u vašoj kupaonici

Njegova tehnologija SenseIQ radi na principu umjetne inteligencije te nudi  pravo tailor made iskustvo sušenja i oblikovanja vaše jedinstvene kose. Ovo sušilo doslovno osjeća vašu kosu, prilagođava joj se i njeguje ju pa više ne morate tražiti kompromise između zdravlja kose i savršenih rezultata oblikovanja.

Tijekom čitavog trajanja feniranja, digitalni infracrveni senzor mjeri temperaturu vaše kose, analizira prikupljene podatke te joj prilagođava snagu i toplinu sušenja više od 12 tisuća puta po sušenju! Na taj način sprječava pregrijavanje i oštećenje kose.

U tome mu pomažu i pametni digitalni programi koji između pet digitalnih načina sušenja na digitalnom LED zaslonu odabiru najprimjerenije temperature i snage protoka zraka te vaše feniranje i oblikovanje frizure čine ugodnim i njegujućim iskustvom.

Tailor made feniranje

Sušilo je dizajnirano za snažan protok zraka pa je sušenje jednostavnije i brže, a prilagođeno je svim vrstama i tipovima kose, zahvaljujući trima nastavcima – onim za oblikovanje, za opuštajuću masažu vlasišta te posebnim difuzorom kojega će obožavati kovrčava kosa.

Ovih blagdana, zablistajte s novim fantastičnim frizurama koje ćete kreirati i oblikovati sami, baš onako kako se zamislili, uz pomoć uređaja iz jedinstvene Philips SenseIQ linije za kosu koju ćete obožavati.

Pročitajte još i ...