Mlade, lijepe i uzor milijunima: Kako su slavne milenijalke popularizirale estetske zahvate među tinejdžericama

Da je poslovno carstvo i planetarnu popularnost moguće postići i prije punoljetnosti, najbolje su pokazale mlade djevojke koje su iskoristile val popularnosti društvenih mreža i reality televizije za stjecanje nemjerljivog uspjeha.

American models Kendall Jenner and Bella Hadid star in Ochery Fall 2017 advertising campaign., Image: 342891624, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Sestre koje su zavladale beauty scenom

Danas jedva punoljetne sestre Kendall i Kylie Jenner, kao i sestre Gigi i Bella Hadid ogromnu pažnju ne izazivaju samo pojavom na glamuroznim događajima, već i svakom objavom na Instagramu, a svote na njihovim bankovnim računima broje se u stotinama milijuna dolara.

American fashion model and singer Kendall Jenner in the print ad of Estee Lauder Pure Color Lipstick Summer 2017 advertising campaign., Image: 329519110, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Pripadaju “milenijalkama”, generaciji koja je naziv dobila prema događaju koji je obilježio njihovo djetinjstvo – početku novog tisućljeća. Od prijašnjih se generacija razlikuju po korištenju društvenih mreža od rane mladosti, zbog čega su navikle s javnošću dijeliti i najprivatnije trenutke svojih života.

Analitičari ih karakteriziraju kao egocentrične, usmjerene na vlastiti probitak i pretjerano usredotočenima na izgled i dojam koji ostavljaju. Ipak, pogledamo li vrijeme i okolnosti u kojima su odrasle, mogli bismo zaključiti kako su se samo prilagodile očekivanjima okoline i iskoristile svaku poslovnu priliku koja im se pružila.

Estetski zahvati bez tabua

Osim po iznimnom uspjehu u vrlo ranoj dobi, javnosti su poznate i po otvorenom zagovaranju estetskih zahvata. Za razliku od starijih generacija, estetske korekcije ne smatraju tabuom, ne srame se priznati što su sve „popravljale“ i ne vide apsolutno ništa loše u drastičnim promjenama izgleda uz pomoć estetskih liječnika i plastičnih kirurga.

Zahvaljujući ogromnoj bazi pratitelja na društvenim mrežama, često ih se naziva i influencericama, jer njihovo ponašanje i poruke koje odašilju značajno utječu na mišljenje i ponašanje mladih djevojaka koje se na njih ugledaju. Posljednjih je godina zabilježen značajan porast broja mladih djevojaka koje se podvrgavaju estetskim zahvatima i tretmanima, smatrajući ih normalnim dijelom održavanja ljepote.

Efekt Kylie Jenner usana

Prije desetak godina svaka rasprava o najpoželjnijim usnama svodila se na usne Julie Roberts i Angeline Jolie, no niti jedna od njih nije izazvala toliko pažnje koliko Kylie Jenner, najmlađa sestra iz Kardashian-Jenner klana.

Transformacija njenih usana od tankih i jedva vidljivih do nevjerojatno punih i senzualnih gotovo preko noći, izazvao je neviđenu pažnju beauty i lifestyle medija. Brojne mlade djevojke diljem svijeta postale su zaluđene veličinom i oblikom njenih usana, pokrenuvši viralni izazov „Kylie Jenner challenge“ u kojem su pokušavale na sve načine napraviti fotografiju s usnama koje najviše nalikuju njenima.

QUEEN matte lip from the Birthday Minis available now 🥂 KylieCosmetics.com

A post shared by Kylie (@kyliejenner) on

Estetski liječnici i plastični kirurzi u Americi priznali su kako im brojne mlade djevojke u ordinaciju dolaze s njenom slikom, želeći usne baš poput njenih, a ponekad već pri dolasku o ordinaciju „naručuju“ usne po uzoru na Kylie.

Estetske korekcije stvar su osobnog odabira

Već na prvi pogled na starije i novije fotografije, vidljivo je kako su se i Bella i Gigi Hadid, sestre i superuspješni američki modeli, podvrgnule korekciji noseva i povećanju usana. Niti jedna od njih nikada nije skrivala sve sitne korekcije na licu, pa ih obožavatelji cijene i zbog iskrenosti.

💛

A post shared by 🦋 (@bellahadid) on

Kao i većina pripadnika njihove generacije, u estetskim tretmanima ne vide ništa loše ili sramotno, smatrajući kako je odlazak na tretmane stvar vlastitog odabira, baš poput promjene frizure. Iako obje poriču odlazak „pod nož“, priznaju kako su oblik vrha nosa i veličinu i oblik usana korigirale hijaluronskim filerima.

Iako su mogućnosti filera u estetskim korekcijama ogromne, stručnjaci smatraju kako se iza nevjerojatnih transformacija sestara Hadid ipak kriju kirurške intervencije. Bez obzira na to vjerujemo li mišljenju liječnika ili smatramo da su tvrdnje sestara Hadid iskrene, one su danas jedne od najslavnijih ljepotica na svijetu, uzor milijunima mladih djevojaka, a njihove karijere tek su na svojim počecima.

Pročitajte još i ...