Misija: obračunati se s proširenim porama, ujednačiti ten i čuvati kožu od štetnih UV zraka. Da, moguće je!

Ako ste se prijateljici koja muku muči s viškom kilograma ili tvrdokornim aknama požalili na svoje proširene pore, vjerojatno vas je pogledala kao da ste pali s Marsa, ali svi koji imaju iste probleme itekako razumiju vaš očaj. Jer ovi “vidljivi otvori na koži” definitivno su jedan od estetskih problema o kojemu se najrjeđe raspravlja. A trebalo bi jer je riječ o jednom od najčešćih problema tena, javljaju se u bilo kojoj životnoj dobi i bez obzira na rasu, no problem je nešto učestaliji kod osoba masne kože.

Pore nam trebaju, proširene pore ne

Za početak, važno je istaknuti su pore ​​važne za zdravlje kože. Ti sitni otvori na vrhu folikula dlake pokrivaju cijelo tijelo, a njihova je zadaća oslobađati sebum, prirodno ulje našeg tijela, kako bi se koža hidratizirala i održala gipkom. Ukratko, ti “otvori” su neophodni za održavanje zdrave kože. S druge strane, kada se začepe prljavštinom ili sebumom, mogu izazvati akne i mitesere. A nitko ne želi tu vrstu zabave na svom licu!

Nekoliko je faktora koji mogu “pripomoći” da pore izgledaju veće i izraženije – genetska predispozicija, izlaganje UV zrakama, akne, seboreja, policistični jajnici, oštećenja od sunca, i sl. Također, ponavljajuće akne, hormonalni disbalans i način njege kože mogu dodatno pogoršavati veličinu pora. Da sve bude gore, ljeti su pore posebno proširen problem. 

Ljetna noćna mora za kožu

UV zračenje nepovoljno utječe na kožu na više načina – ne samo da će dovesti do razgradnje kolagena i gubitka elastičnosti koja je potrebna koži kako bi se pora sama suzila, već će doći i do “stvrdnjavanja” površinskog sloja, čime će pore izgubiti sposobnost sužavanja. Kako, dakle, istodobno zaštititi kožu od štetnih ultraljubičastih zračenja i suziti pore dovoljno da ne budu vidljive promatraču? Znamo, zvuči poput nemoguće misije jer vi vidite samo “kratere”. Mi vidimo – rješenje! 

Isprobali smo Dermalogicin Porescreen SPF40 i reći ćemo vam samo jedno – djeluje! Sjajna stvar je i to da je pogodan za sve tipove kože, naročito one s proširenim porama, pojačanom proizvodnjom sebuma te neujednačene teksture.

Visoku UV zaštitu Porescreen SPF40 duguje većim česticama cinkova oksida (ne-nano oblik), a zahvaljujući inovativnoj formulaciji ne ostavlja bijeli trag kao tipični proizvodi s mineralnim SPF-om. Cinkov oksid na koži stvara nepropusni sloj koji reflektira i raspršuje štetno UV zračenje.

Formula bogata antioksidansima s 2% niacinamida (vitamina B5) učinkovito regulira lučenje sebuma, često povezano s veličinom pora. Uz to, jača barijeru čime smanjuje transepidermalni gubitak vode (TEWL) te pridonosi održavanju optimalne razine hidratacije. Mješavina zelenih mikroalgi, skvalena i vitamina E stvara blur-efekt poput primera koji zaglađuje kožu i smanjuje vidljivost pora. Dašak inkapsuliranog pigmenta poboljšava ten i daje blistavost. 

Za kraj, iz iskustva (a to je ipak najbolja preporuka) vam možemo reći sljedeće – uz UV zaštitu, definitivna supermoć Porescreena je to što poput primera ujednačava ten i smanjuje vidljivost pora, čineći kožu blistavom, kao da ste se dobro, dobro naspavali.  

Pročitajte još i ...