Mitovi o zahvatu koji stječe sve veću popularnost

SEX AND THE CITY: THE MOVIE (2008) - KIM CATTRALL., Image: 137163838, License: Rights-managed, Restrictions: Editorial Use only, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Album

Brazilian butt lift, zahvat u kojem se koristi masno tkivo za popunjavanje i oblikovanje stražnjice trenutno je jedan od zahvata čija popularnost raste iz dana u dan. Naime, ovaj se zahvat izvodi u dva koraka: prvo se radi liposukcija ne bi li se prikupilo masno tkivo s područja gdje ga ima dovoljno, a zatim se mast obrađuje i koristi za oblikovanje i povećanje stražnjice. Donosimo nekoliko najčešćih mitova vezanih uz ovaj popularni zahvat.

Danish fashion model Josephine Skriver poses for Victoria's Secret February 2017 lingerie catalogue., Image: 319357699, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Tuđe masno tkivo?

S obzirom na to da se radi o masnom tkivu, mnogi misle da je svejedno koje se masno tkivo koristi. Ipak, to je neistina i u zahvatu se koristi isključivo vlastito masno tkivo. Čak ni ako vam nedostaje masnog tkiva ne možete iskoristiti tuđe. Naime, tijelo najbolje prihvaća vlastito masno tkivo, a koristeći tuđe, može doći do komplikacija i odbacivanja takvog masnog tkiva.

Osobe koje nemaju dovoljno vlastitog masnog tkiva, mogu u postupku iskoristiti implantate za povećanje stražnjice ili nabaciti pokoji kilogram ako žele napraviti brazilian butt lift.

Izvor: @simonourianmd1
Izvor: @simonourianmd1

Ovješena koža područja s kojih se uzima masno tkivo?

Ovo je jedan od najvećih strahova osoba koje razmišljaju o povećanju stražnjice vlastitim masnim tkivom. Ovješena koža uglavnom se ne javlja kao posljedica liposukcije, dapače, liposukcija pomaže učvrstiti kožu. Osim toga, količina masnog tkiva koja se uzima za popunjavanje stražnjice nije toliko velika da bi kao posljedicu ostavila viseću kožu.

Ako je koža na nekom dijelu tijela izgubila elastičnost, kirurg će vam vjerojatno savjetovati da s tog područja ne odstranjujete masno tkivo.

Mršave osobe ne mogu povećati stražnjicu?

Istina je da mršavije osobe vjerojatno neće imati dovoljno masnog tkiva za povećanje stražnjice njime, no alternativa su implantati koji se također koriste za povećanje i oblikovanje stražnjice. Osobe s nedovoljno masnog tkiva u razgovoru s kirurgom mogu odlučiti o najboljoj metodi. Ponekad kirurg predlaže posebnu prehranu kako bi se stvorilo masno tkivo dovoljno za povećanje stražnjice.

Hailey Baldwin: Meu bebÄ™, Image: 305546201, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Face To Face A

Brazilian butt liftom postiže se neprirodno velika stražnjica?

Ako ste odmah pomislili na Kim Kardashian i odbacili opciju povećanja stražnjice zbog straha od neprirodnih rezultata, ne morate brinuti. Rezultati povećanja stražnjice masnim tkivom vrlo su prirodni (upravo zato što se koristi vlastito masno tkivo – kao da ste prirodno popunjeniji u tom dijelu tijela) i nemaju veze s tako ekstremnim primjerima. Osim toga, tretirano područje zadržava osjet, stoga su rezultati izvrsni i u tom pogledu.

Pročitajte još i ...