Tretmani za proljetno osvježenje lica

Sretni ste dočekali prve zrake proljetnog sunca, toplije vrijeme, duže dane. No proljetna svjetlost otkrila je i sve nedostatke vašeg sivog, umornog tena i dehidrirane kože. Zima je najteže i najstresnije razdoblje za kožu. Zbog velikih temperaturnih razlika u zatvorenom prostoru i na otvorenom dolazi do gubitka vlage u koži. Suhoća i svrbež kože zato su česta pojava tijekom hladnijeg vremena. Stoga se tijekom hladnih mjeseci naša koža može jako oštetiti.

Uživanje u sunčanim danima, buđenju prirode i svim ljepotama koje ovo godišnje doba nosi sa sobom, ne bi vam smjela pokvariti vaša uspavana, umorna koža. Kao što se i priroda budi i  cvjeta, pravo je vrijeme da i vašoj koži priuštite proljetno buđenje. Činjenica je da blistava i sjajna koža nikada ne izlazi iz mode.

U proljeće je bitno kožu regenerirati, dobro nahraniti, hidrirati, ali i potaknuti proizvodnju kolagena.

Hidratacija kože

Zima na svaki tip kože djeluje isušujuće, pa je vjerojatnost da ste proljeće dočekali dehidrirane kože vrlo velika. Da bi organizam bio zdrav i uravnotežen, potrebna mu je voda, kako iznutra, tako i izvana.

Hidratacijom koža ostaje elastična i meka, ublažavaju se negativne posljedice starenja, a voda u koži ima i dodatnu funkciju – pospješuje njenu zaštitnu funkciju.

Kozmetički proizvodi koje koristimo u svojoj beauty rutini često nisu dovoljni, pa ih je potrebno “pojačati” ciljanim tretmanima koji vraćaju vlagu najdubljim slojevima kože. Kako biste nakon zime koži dali dovoljno vlage i pravi mali boost hidracije, postoje tretmani koji kao da su stvoreni za regeneraciju kože lica nakon duge, hladne zime.

Hydrafacial

Riječ o tretmanu koji istodobno čisti, hidrira, hrani i regenerira kožu uz pomoć usmjerenog mlaza vode i koktela aktivnih tvari koje se u nju apliciraju.

Tretman se sastoji od nekoliko koraka koji se izvode uz pomoć aplikatora koji ima jedinstveni Vortex sustav s različitim nastavcima. Prvi korak je dubinsko čišćenje kože, pri čemu se vakuumskom tehnikom uklanjaju mrtve stanice, nečistoće i višak sebuma. Ovaj korak čisti pore i priprema kožu za daljnje tretmane.

Nakon čišćenja, slijedi eksfolijacija koja uklanja površinske slojeve kože, otvara pore, uklanja mitesere i osigurava poboljšanu teksturu kože. Ovaj proces se izvodi pomoću posebnog aplikatora koji koristi nježne, ali učinkovite kiseline za eksfolijaciju. Treći korak je hidratacija i njega kože koktelima bogatima antioksidansima, peptidima i hijaluronskom kiselinom. Ova faza tretmana revitalizira kožu, vraća joj sjaj i poboljšava elastičnost.

HydraFacial tretman poboljšava izgled kože odmah nakon prvog tretmana, hidratizira je, uklanja mitesere, smanjuje pore, briše pigmentacije i poboljšava teksturu. Bezbolan je, nema nuspojave i ne izaziva iritaciju, a namijenjen je svima koji žele poboljšati izgled i stanje svoje kože nez obzira na dob, spol ili tip jer je prilagođen individualnim potrebama svake osobe.

Hydrafacial tretman dostupan je u Poliklinici Duduković & Kisić, Poliklinici Milojević, Poliklinici SintezaPoliklinici Bagatin. i drugim specijaliziranim klinikama estetske medicine.

 

Biostimulatori – boostanje kolagena

Biostimulatori kolagena su prirodne tvari dobivene laboratorijskim putem u svrhu prirodnog poticanja razvoja novog kolagena, a u svrhu oblikovanja i pomlađivanja lica. Sastoje se od nosača, tj. neutralnog dijela, i aktivne supstance. Nisu životinjskog niti bakterijskog porijekla te ne izazivaju alergije. Razgrađuju se i izlučuju iz tijela u cijelosti. Zbog svega navedenog su i najsigurniji. Nakon razgradnje nema pogoršanja niti ovisnosti, a lice znatno bolje izgleda.

Kako djeluju biostimulatori?

Apliciraju se putem igle ili kanile u kožu. Nosač aktivne supstance je neutralni dio koji daje volumen te se razgrađuje, a na njemu se nalaze aktivne supstance. Nakon toga, aktivne supstance  postupno prirodnim putem stvaraju novi kolagen uz pomlađivanje i obnovu kože.

Kao najveći adut među biostimulatorima ističe se svjetski hit u pomlađivanju, Poli-L-laktična kiselina, koja se u Hrvatskoj može naći tek odnedavno. Riječ je o biokompatibilnoj tvari nalik mliječnoj kiselini koju naše tijelo i samo proizvodi – zbog čega ovaj preparat postiže izvrsne učinke u vrlo kratkom roku.

Tretman Poli-L-laktičnom kiselinom aktivira stanice naše kože na izgradnju vezivnog tkiva, odnosno neokolagenezu, a za puni učinak, preporučuje napraviti dva do tri tretmana s razmacima od nekoliko tjedana. Podatak koji najviše oduševljava je trajnost rezultata – za razliku od većine drugih injektibilnih metoda, lice će zadržati pomlađeni izgled i do dvije godine.

Postoje i aparativne metode biostimulacije kože. Jedna od takvih je tretman uređajem Ultratone Dreamshaper, koji kombinira terapiju električnim impulsima koji rade na principu biostimulacije što se mijenja kroz različite programe i luminoterapiju, temeljenu na dokazanim terapijskim učincima svjetlosti i boja.

Ultratone DREAMSHAPER namijenjen je osobama koje žele pomladiti svoje lice, ali i svima onima koji žele poboljšati kvalitetu kože i vratiti licu svježinu i blistav, zdrav sjaj.

Tretmane biostimulacije kože, kako injektivne, tako i aparativne, možete isprobati kod doktorice Jeannette Gjurić u Koncept 5 elemenata. i drugim specijaliziranim klinikama estetske medicine.

Kemijski piling

Vrlo učinkovita metoda kojom možemo vratiti sjaj licu nakon zimskog perioda je kemijski piling. On će rastopiti mrtve stanice i smanjiti njihovo taloženje u porama, a tako će doći i do bitnog sužavanja pora. Kemijskim pilingom odstranjuje se površinski sloj, kako bi koža zablistala sasvim novim sjajem. A kako bi se postigao savršeno gladak ten i poboljšali mikro reljefi kože, prijeko je potrebno stimulirati i hraniti njezine gornje slojeve.

Ovakva eksfolijacija ima povoljan učinak na poticanje prirodne regeneracije kože, što je najvidljivije na licu koje je bilo izloženo nepovoljnim utjecajima okoliša, poput snažnog sunca i vjetra. Uklanjanje mrtvih stanica i nečistoća duboko iz pora, omogućit će koži da prodiše, a s obzirom na to da peeling utječe i na sintezu kolagena i hijaluronske kiseline, dolazi do obnavljanja epidermisa i poboljšanja strukture dermisa, što znatno djeluje na ukupan izgled kože.

Iako svake godine na tržištu imamo sve veći broj novih kemijskih pilinga, najčešće se radi o kiselinama koje se danas međusobno kombiniraju u jedan piling.

Danas postoje nove formulacije kemijskih pilinga koji ne iritiraju kožu i učinkovito regeneriraju te diljem svijeta predstavljaju najčešće tretmane za osvježavanje kože lica, vrata, dekoltea i ruku. Koža se s godinama mijenja, gubi elasticitet i svježinu, stoga je kemijski piling izvrsno rješenje jer se njime uklanjaju stare stanice i potiče rast novih. Rezultat toga je sjajnija i zdravija, a samim time i ljepša koža.

Kemijski piling tretman možete isprobati u brojnim dermatološkim ordinacijama i poliklinikama, a među najiskusnijima je doktorica Nevia Delalle u poliklinici Dermalife.

Skinpen (microneedling)

Riječ je o tretmanu koji ima veliki broj indikacija, nekada se radi sam kako bi se osvježila umorna površina kože, a najčešće je dio protokola u rješavanju ozbiljnih problema – sitnih bora, hiperpigmentacija, proširenih pora ili ožiljaka.

Tretmanom se u koži rade mikro ubodi na željenim dubinama. Brzina uboda s velikim frekvencijama iznosi na kraju više od milijun uboda, ali tretman nije jako neugodan. Svaki ubod je mikro trauma koja pokreće regeneraciju tkiva i na kraju donosi promjenu u izgledu kože jer se dogodila produkcija novog kolagena.

Tretman mikroiglicama vrlo je efikasna nekirurška metoda za uklanjanje i redukciju bora i ožiljaka (primjerice ožiljci na licu, tj. ožiljci od akni), potpuno bez kontraindikacija i bilo kakvih komplikacija. Cjelokupna struktura kože ostaje netaknuta. Tijekom jednog tretmana SkinPen uređaja na vašoj koži stvara oko 2 milijuna mikrouboda i upravo je to najjednostavniji odgovor na pitanje što je microneedling.

Nastala mikrooštećenja aktiviraju prirodni mehanizam za samoobnovu kože, povisuju razinu faktora rasta, kolagena, obnavljaju kožu kroz slojeve, a rezultat je zdravija i mlađa koža. Upravo tako se koža prirodnim procesom regeneracije pomlađuje.

Primjenjuje se na sve regija tijela (lice, vrat, dekolte, šake, nadlaktice, leđa..)

Najčešće se SkinPen radi u protokolu od četiri tretmana s razmacima 14 i 30 dana ovisno na kojim dubinama se radi i koje su indikacije u prvom planu rješavanja. Tretman zahtijeva vrijeme oporavka: prvih 24 sata je koža jako crvena, a osjetljivije kože su crvene i po tri dana.

Skinpen tretmani dostupni su u Poliklinici Bolanča, Poliklinici dr. Jelena Jakić, Poliklinici Milojević, Poliklinici Bagatin, Poliklinici Duduković & Kisić  i drugim specijaliziranim klinikama estetske medicine.

 

Pročitajte još i ...