Moderna metoda pomlađivanja i korigiranja koju radi prestižna hrvatska poliklinika

Natasa Janjic kampanja Poliklinika Sinteza

Vrhunski profesionalni tim Poliklinike Sinteza u svoju široku paletu usluga svakodnevno dodaje nove, prateći tako prestižne svjetske poliklinike i čineći metode estetske medicine još uspješnijima. Postupak lipofilinga su tako su doveli gotovo do savršenstva, kombinirajući obradu masti s PRP-om.

Dr. Jeannette Gjurić
Dr. Jeannette Gjurić

Što je to lipofiling?

Lipofiling (prema engleskom originalu lipofilling) inače podrazumijeva popunjavanje udubljenja na tijelu koristeći vlastito masno tkivo pacijenta. Očigledna prednost korištenja vlastitog tkiva je nepostojanje rizika reakcije na strano tkivo, prisutnost dovoljne količine „materijala – masnog tkiva“ u većine pacijenata, osim izrazito mršavih, kao i dugotrajnost rezultata. Lipofiling je istovremeno i lipotransfer masnih stanica (adipocita) i matičnih stanica dobivenih iz masnog tkiva iz jedne regije tijela, najčešće trbuha ispod pupka, u drugu regiju npr. lice. Posebne tehnike lipofilinga omogućavaju nam transfer i matičnih stanica koje dovode do regeneracije i pomlađivanja tretiranog područja.

Prednosti ovog postupka su vrlo jednostavna implementacija u kojoj nema rizika za zdravlje pacijenta, nema složenih priprema niti postoperativnog oporavka.

palermo

Umjesto filera vlastito masno tkivo

Transfer masnog tkiva ili lipofiling koristi se za popunjavanje nepravilnosti na tijelu gdje su nastala udubljenja ili gdje je prethodno došlo do ograničenog oporavka tkiva nakon oštećenja. Bilo da se radi o gubitku volumena u licu, pojavi bora, udubljenjima od celulita ili o nedostatku u tkivu uslijed ozljeda ili operacije, masno tkivo s drugih područja može se iskoristiti za popunjavanja tih nedostataka“, objasnila je dr. Jeannette Gjurić, spec. anesteziologije, reanimacije i intenzivne medicine, te tradicionalne kineske medicine i vlasnica Poliklinike Sinteza, ističući kako inače uspjeh ove metode ovisi o količini masnih stanice koje će se primiti.

profimedia-0282207338 - kopija

Poboljšana metoda lipofilinga koja daje još trajnije rezultate

Ipak, Poliklinika Sinteza jedinstvenim postupkom obrade masti metodu lipofilinga učinila je djelotvornijom i dugotrajnijom.

„Masno tkivo priprema se tako da se uzima 25 posto plazme bogate trombocitima i 75 posto masti. Dakle, obrađena mast miješa se s vlastitim matičnim stanicama, a ovaj postupak osigurava dugotrajnije rezultate te veći postotak ‘preživljavanja’ masnog tkiva“, ispričala nam je dr. Gjurić.

Da bi se postigao željeni rezultat, ponekad je potrebno još jednom ponoviti tretman. U Poliklinici Sinteza tu mogućnost imaju na umu, stoga se odmah uzima malo više masnog tkiva nego što je potrebno kako bi se rezultati nakon mjesec dana prema potrebi mogli korigirati.

American fashion model and singer Kendall Jenner in the print ad of Estee Lauder Pure Color Lipstick Summer 2017 advertising campaign., Image: 329519110, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Rezultati koji oduševljavaju

Dr. Jeannette Gjurić otkrila nam je da preciznost izvedbe i dugotrajnost rezultata ovaj zahvat čine jednim od najtraženijih u Poliklinici Sinteza, a pacijenti su učincima oduševljeni.

„Injektiranjem u određene dijelove, lipofilingom se dakle mogu povećati usne, grudi ili stražnjica, korigirati bore i podočnjaci, povećati jagodice te ispraviti nepravilnosti poput ožiljaka. Masnim je stanicama moguće i pomladiti cijelo lice i napraviti tzv. volumetrijski face-lifting“, kazala je dr. Gjurić, ističući kako se lipofiling najčešće koristi za povećanje grudi i usana ili za popunjavanje bora, a u posljednje se vrijeme, uslijed trendova, nerijetko radi i o popunjavanju stražnjice.

Cindy Crawford (cindycrawford / 27.07.2017): "A Canadian #TBT while I'm here in!Outtake from my@ElleCanada cover shoot by @MaxAbadian., Image: 343290779, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Face To Face A

Osim izvođenja u dva koraka, prvo prikupljanjem masti s dijelova tijela gdje je ima najviše, a potom injektiranjem u željena područja, karakteristika lipofilinga jest korištenje vlastitih masnih stanica, za razliku od zahvata u kojima se koriste implantati, zbog čega su dobivene promjene vrlo prirodne, a bitno je i naglasiti da ovom metodom dolazi do izvrsnog procesa regeneracije kože.

Još jedan razlog zadovoljstva pacijenata su spomenuti prirodni rezultati jer tretirana područja zadržavaju osjetljivost na dodir. Osim toga, postupak se izvodi brzo i ne zahtijeva hospitalizaciju, a jedinstvenim novitetom – dodavanjem krvne plazme veća je šansa dugotrajnosti rezultata, zaključuje dr. Gjurić.

Pročitajte još i ...