Može li se brada produžiti filerima?

Brojne definicije ljudske ljepote, od pamtivijeka se oslanjaju na simetrije, ravnotežu i pravilnost. Sjetimo se samo Vitruvijevog čovjeka Leonarda da Vincija. No, mnogi će se estetski kirurzi – liječnici koji imaju znanje i mogućnost ‘popraviti’ ono što smo dobili rođenjem, složiti da je upravo brada dio lica koje naš izgled čini skladnim. Zajedno s  čeljusti i nosom, ona čini našu fizionomiju i upečatljive crte lica.

November 2 2016, New York City Actress Gwyneth Paltrow attends the Frederique Constant Horological Smartwatch launch at Spring Studios on November 2, 2016 in New York City. By Line: Philip Vaughan/ACE Pictures ACE Pictures Inc Tel: 6467670430 Email: info@acepixs.com, Image: 304619194, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Acepixs

Naoko nebitna, brada može biti i velik uzrok nezadovoljstava pa sve više ljudi odlučuje posjetiti estetskog kirurga kako bi svoju bradu preoblikovali. To se može napraviti kirurškim putem – uz pomoć silikonskih implantata, ali, sve više pacijenata bira nekirurški način oblikovanja brade – a najčešće je to produljenje – nekirurškim putem, odnonsno dermalnim filerima. Postupak je gotovo bezbolan, kratko traje, a rezultati su vidljivi odmah. Tako lice dobiva bolju definiciju i sklad, a često se postiže i efekt smanjenja podbratka.

Današnji, moderni i tehnološki napredni, dermalni fileri gotovo su poput tekućih implantanta koji se u tijelu zadržavaju do dvije godine, a asimetriju lica i nezadovoljstvo pacijenta uklanjaju odmah. Dermalni fileri za bradu često se apliciraju i u čeljust, ako za to postoji potreba i to kako bi se oblikovao skladan i uravnotežen profil. Upravo toliko brada i čeljust utječu na simetriju lica, da čak i jednom aplikacijom dermalnog filera se u potpunosti mijenjaju profil, ali i nezadovoljstvo osobe.

Često izvor zadovoljstva ne predstavlja samo prirodna anatomska građa, već je jedan od glavnih razloga za odlazak na ovaj tretman – starenje. Starenjem se mijenja struktura mekog tkiva i kostiju, a pod utjecajem vanjskih faktora i vrlo lošeg UV zračenja ili stila života, koža se bora, gubi tonus i “pada”. Tada dolazi do vješanja kože, brada gubi definiciju, baš kao i čeljust, dolazi do pojave bora i generalnog nezadovoljstva vlastitim licem. Aplikacija dermalnih filera ne samo da će vratiti sve ono što je s godinama palo ili se naboralo već će hijaluronska kiselina pomladiti i osvježiti kožu brade i čeljusti, a to znamo – preslikava se na cijelo lice.

 

Aplikacija dermalnih filera u bradu i čeljust je bezbolan i nekirurški zahvat kojega možete napraviti i u pauzi za ručak. Nećete imati otekline ni podljeve, jedino biste mogli osjetiti laganu i prolaznu bol u području same čeljusti, na mjestu aplikacije filera.  Nakon tretmana, odmah se možete vratiti svojim obavezama, a pozitivni komentari i komplimenti na vaš novi izgled sigurno neće izostati.

 

Pročitajte još i ...