‘Nabildajte’ volumen kose bez odlaska u frizerski salon uz ove proizvode

Sve mi koju muku mučimo s tankom kosom, često pomislimo što bismo sve dali za samo jedan dan big hair frizure. Jer gotovo ništa ne pomaže – feniranje, uvijači, figaro, dobro staro tapiranje…Pogotovo ako kosu tek sredimo, a vani nas dočeka kišno i vlažno vrijeme. Sve se u trenu ‘objesi’, a frizura se u trenu pretvori u katastrofu.

No, s druge strane, tankoj kosi nisu potrebni brojni proizvodi za stiliziranje, a ona je i prirodno svilena i glatka te jače reagira na feniranje i ostala toplinska tretiranja. No, svaka vlasnica tankih vlasi itekako je svjesna nedostataka takve kose – od sklonosti petljanja pa do nedostatka punoće i gustoće.

Kada govorimo o tome što utječe na kvalitetu kose, nekada je, na žalost, to stvar genetike i tu nemamo neki izbor za djelovanje. No, ima i drugih uzroka, kao što je odabir pogrešnih proizvoda za njegu ili stiliziranje ili neadekvatna prehrana koja tijelu ne pruža dovoljno vitamina i minerala.

Slušajte svoje tijelo 

Vitamini skupine B su saveznici lijepe kose i noktiju, a posljedice nedostatka nekog od elemenata B kompleksa na tijelu će ostaviti najvidljivije posljedice. 

Također, budući da se kosa sastoji od proteina, njihov manjak čini kosu suhom, lomljivom i slabom, dok će nedostatak cinka  dovesti do gubitka kose i suhog vlasišta koje se peruta. A ako vam je kosa beživotna i bez sjaja, vjerojatno joj nedostaje antioksidansa kao što je beta karoten. Organizam, naime, pretvara beta karoten u vitamin A koji pomaže zaštititi kosu od suhoće i beživotnosti. Osim toga, pomaže korijenu kose u stvaranju sebuma koji štiti od isušivanja. 

No, dobra je vijest da uz pravilno odabranu rutinu njege i specifične proizvode, prilagođene vašoj kosi, vlasištu i načinu života, možete nadoknaditi volumen koji vam nedostaje. U nastavku vam ih predstavljamo.

 

Zeo Azuki maska za kosu i vlasište

Zeo Azuki maska za kosu i vlasište je prirodna maska koja se koristi za njegu problematičnog vlasišta i kose sklone ispadanju. Maska revitalizira i regenerira vlasište, potiče rast kose i poboljšava zdravo funkcioniranje vlasišta i folikula dlake u svim aspektima. Kosa postaje gušća, poboljšava se mikrocirkulaciju vlasišta i potiče zdrav ciklus rasta.

Sadrži aktivnu komponentu AZUKI koja pridonosi smanjenju ispadanje kose i jačanju folikula dlaka. Druga aktivna komponenta u Zeo Azuki je Zeotex Zeolit koji čisti i detoksicira vlasište od nečistoća i toksina kao i od ostataka raznih preparata i tretmana (farbanja) za kosu koji “guše” folikul dlake, dopiru do krvotoka i često stvaraju razne probleme.

JeuDérm Hair Genesis – Hair Growth Stimulator

Gubitak kose, svrbež, perut, seboreja… definitivno spadaju u probleme za čije nam je rješenje potrebna pomoć specijalaca. JeuDérm Hair Genesis – Hair Growth Stimulator je aktivator rasta kose s visokom koncentracijom patentiranih peptida, niacinamidom, pantenolom, beta-glukanom, glikolnom kiselinom…

Svi ti sastojci daju mu supermoći kad je riječ o ciljanoj njezi kose.  Povećava sintezu proteina i osigurava regeneracija dermalnih stanica te potiče mikrocirkulaciju. Djeluje protuupalno i ima antioksidativnu aktivnost.

Advance nutrition programme: Skin Ultimate

Nutrikozmetički pristup zasniva se na činjenici da svi aktivni sastojci kreme ne dopiru do dermisa u kojemu se koža zapravo stvara, a kvalitetno balansirani suplementi hrane kožu cijelog tijela, i to do najdubljih slojeva. Formuliran kao sveobuhvatna anti-age potpora ljepoti, Advanced Nutrition Programme osigurava koži sve potrebne elemente u svakoj fazi rasta stanica, čime neće biti samo površinski zaglađena, već istinski zdrava od najdubljih slojeva do površine.

Time će topikalni proizvodi pružiti mnogo bolje rezultate, jer će koža biti zdravija i mekša te upiti sve aktivne sastojke koje joj ponudimo kremama. Snažna kombinacija pet superdodataka sadržava nutrijente koji omogućuju održavanje predivne kose i kože. Sadržava biljne hranjive tvari, važne masne kiseline, astaksantin, vitamine koji uključuju vitamin A za normalnu i zdravu kožu, biotin za održavanje normalne kose te koenzim Q10 i ekstrakt borove kore.

Solgar Skin, Nails and Hair Formula

Nutritivno neuravnotežena prehrana, stres, manjak sna i drugi okolišni čimbenici mogu narušiti izgled naše kože, kose i noktiju. Solgar Skin, Nails and Hair jedinstvena je, uravnotežena i kompleksna formula za zdravlje kože, kose i noktiju koja sadržava cink, bakar, MSM, siliku (iz crvene alge), aminokiseline i vitamin C.

Vitamin C pridonosi sintezi kolagena za normalnu funkciju kože i zaštiti stanica od oksidativnog stresa, bakar pridonosi normalnoj pigmentaciji kože i kose te zaštiti stanica od oksidativnog stresam, dok cink pridonosi održavanju normalnih kože, kose i noktiju te zaštiti stanica od oksidativnog stresa.


Pokrovitelj kategorije Kosa u Estetica Premium Product 2023 je PHILIPS SENSEIQ sušilo za kosu.

Revoluciju u njezi donosi vam Philips svojom tehnologijom SenseIQ, koja će zauvijek promijeniti način na koji brinete o svojoj kosi, koži, ali i zubima. Inovativna tehnologija SenseIQ radi na principu umjetne inteligencije pri čemu osjeća, prilagođava se i njeguje te donosi najbolje rezultate njege do sad. Baš kao i vi, i vaša je kosa jedinstvena. Zbog toga zaslužuje 100% personaliziranu zaštitu. Novo sušilo za kosu Philips s tehnologijom SenseIQ neprekidno mjeri temperaturu kose digitalnim infracrvenim senzorom. Mikroprocesor analizira te podatke i prilagođava temperaturu sušila više od 12.000 puta za personalizirano iskustvo sušenja kose. SenseIQ linija prilagođava se svakom tipu kose, što je posebno važno u vremenu kada je sve češće samostalno njegujete. Za lijepu kosu zdravog izgleda koja blista poput vas.


Pokrovitelj kategorije Suplementi u Estetica Premium Product 2023 je Nutrilife centar

Nutrilife centar je nutricionističko-dijagnostički centar za zdravi životni stil i prehranu. Osnovala ga je 2016. magistra nutricionizma Ivana Barišić kako bi pomogla ljudima u prevenciji različitih kroničnih nezaraznih bolesti modernog doba. Predstavlja #wellbeing pristup temeljen na znanju i iskustvu tima nutricionista s velikim iskustvom. Pristup temelji na medicini i poznavanju ljudskog metabolizma kreirajući optimalna rješenja za klijente u obliku personaliziranih programa prehrane koje je lako pratiti. Vjerujući kako je prehrana dio identiteta svakog od nas, u Nutrilife centru njeguju boutique pristup, što znači da svakom klijentu pristupaju individualno i potpuno posvećeno. Pružaju kompletan “customer service” te vas na putu do cilja i promjena vode od početka do kraja. #nutritionisselfcare

Pročitajte još i ...