Podočnjaka se možemo riješiti – evo kako!

Iako liježete relativno rano i svake noći ‘uhvatite’ 6 do 7 sati kvalitetnog sna, vaša jutra već mjesecima započinju s otečenim očima i mrskim tamnim, gotovo ljubičastim kolutovima oko očiju. Vikendima nastojite kroz kućne tretmane malo popraviti stanje pa stavljate patch maske, šnite svježeg krastavca i limuna, ali oni se naprosto ne daju otjerati.

Neka vas ova situacija ne čudi jer tamni kolutovi ispod očiju više su pravilo nego iznimka. Tu, naravno, ne govorimo o onim podočnjacima koji se javljaju jednokratno, nakon ludog tuluma ili neprospavane noći, već o onima koji su postali dio našeg opisa i ne možemo ih sakriti ni korektorom ni puderom.

Zašto nastaju podočnjaci i kako ih ukloniti?

Izraženi podočnjaci često su posljedica degenerativnih promjena kože i ostalih struktura koje daju oblik licu. Kod nekih osoba tamni kolutovi oko očiju, namreškana koža, vrećice i otečeni kapci nastaju zbog same strukture lica, slabije mišićne potpore i masnog tkiva te samog rastezanja kože uvjetovanog gubitkom kolagena i elastičnih vlakana. Pitanje koje si tada postavljamo je – kako ih ukloniti te može li bez skalpela?

Nekirurško uklanjanje podočnjaka stoga je vrlo popularna metoda koja licu brzo vraća svježinu, čineći ga mlađim i odmornijim. Postupak obuhvaća ubrizgavanje hijaluronskih filera u područje ispod donjeg kapka. Potom se filer oblikuje masiranjem, a učinak je vidljiv odmah nakon apliciranja.

Hijaluronska kiselina potpuno je prirodna tvar koja u ljudskom tijelu veže vlagu i održava kožu hidratiziranom i mladolikom. Osim za tretiranje podočnjaka, injektiranjem filera u kožu popunjavaju se bore i vraća izgubljeni volumen te hidratizira koža, a dokazano je da dolazi i do regeneracije kolagena kao i stvaranja novog.

Hijaluron je biokompatibilni materijal te se u tijelu biološki razgrađuje na prirodan i siguran način, a nestaje kada se u potpunosti reapsorbira. Svjež i odmoran izgled tako se postiže minimalnom intervencijom ubrizgavanja hijalurona.

Zbog izrazite kratkoće trajanja tretmana te njegove bezbolnosti, tretmani dermalnim filerima i botoxom nazivaju se još i „lunch-time“ tretmani jer se mogu napraviti u vrijeme pauze za ručak.

Eksperesni rezultati

Za ovaj tretman odlučuju se i muškarci i žene jer je brz, a izvrsni rezultati vidljivi su odmah. Također, podočnjaci su problem koji podjednako muči sve dobne skupine, pa se za tretman nekirurškog uklanjanja tamnih kolutova odlučuju osobe od 20-ih godina nadalje.

Doza koja se ubrizgava dogovara se s liječnikom, a cijena varira o količini utrošenog materijala.

Pročitajte još i ...