Najbolji uniseks parfemi: 5 savršenih i za muškarce i za žene

Parfemska industrija jedna je od onih u kojoj je duboko ukorijenjena tradicija, no s novim vremenima dolaze i neke promjene. Neki tradicionalni uzusi postaju manje važniji od ostalih. Upravo su jedni od tih manje bitnih uzusa postale i rodne uloge, odnosno podjela na muške i ženske parfeme.

I dok su nekada odjeli parfumerija bili raspoređeni na ženske puderaste parfeme i one za muškarce kojima dominiraju drvenasti tonovi, današnji parfemisti više ne razmišljaju tako. Dapače, mošus je već neko vrijeme stanovnik ženskih parfema, baš kao što se note jasmina nalaze u ekskluzivno muškim parfemima.

Bez obzira hoće li vas privući miris pačulija ili više volite nježnije puderaste note, ovi parfemi će se svidjeti svima!

Escentric Molecules: Molecule 01

Molecule 01 sadrži samo jedan, jedini sastojak: Iso-E-Super, sintetički sastojak koja se inače koristi kako bi se pojačali mirisi drvenastih tonova. Kada se koristi samostalno, Iso-E-Super se stapa s prirodnim mirisom tijela kako bi se stvorio jedinstveni miris, pomalo mošusnog finiša. Iako ćete rijetko na sebi moći namirisati Molecule 01, vjerujte na riječ, drugi ga osjete i miriše savršeno!

Frédéric Malle: Bigarade Concentre Eau de Toilette

Minimalistička mješavina koja je postala klasik među parfemima, a savršen je za sve koji vole jednostavne parfemske kompozicije. Citrusni mirisni potpis pomiješani s ružom i cedrovinom  dominiraju ovim uniseks parfemom, a dodatak gorke naranče skoro pa možete okusiti.

 

L’Artisan Parfumeur: Histoire d’Orangers Eau de Parfum

Ovaj parfem je dokaz da cvjetni mirisi ne moraju mirisati slatko. Parfemska mješavina koja gotovo pa stvara ovisnost središtu kompozicije sadrži cvijet naranče, okružen toplim nerolijem, bijelim čajem i mošusom.

 

Tom Ford: Ombre Leather Eau de Parfum

Fordova oda rodnom Teksasu miriše drugačije od svih “kožnih” parfema. Kaubojsku i rančersku muževnost zamijenila je nježnija i mekša strana Teksasa koja miriše po cvijeću. Konkretnije, na jasmin, pačulij, te natruhama kardamoma za pomalo tipični teksašanski finiš.

 

Dolce & Gabbana: Velvet Cypress Eau de Parfum

Majstorska ravnoteža cedra i citrusa ovaj opojni miris čvrsto je smjestila u uniseks carstvo. Note aromatičnog drveća nose osjećaj svježine, a opet su pomalo zemljane, dok limun podsjeća na proljeće.

Pročitajte još i ...