Najvažniji skincare korak: ovo su kreme sa SPF-om koje preporučuju hrvatski dermatolozi

Rastom celzijevaca, spontano imamo potrebu i pojednostavniti rutinu njege pa izbjegavamo sve one silne kutije i tube koje obožavamo dolaskom hladnijih dana. Ipak, ako želimo dobro svojoj koži, sredstvo koje ne smijemo preskakati je – krema sa zaštitnim faktorom. Još kada se u jednoj formulaciji spoje SPF i izvrsna moć skincarea, možemo reći da imamo dobitnu kombinaciju.

Odaberite formulacije širokog spektra

Za početak, dermatolozi savjetuju, odaberite formulacije širokog spektra – što znači da štite od UVA i UVB zraka i ima najmanje SPF 30+. Sastojci na koje treba obratiti pažnju su ceramidi, antioksidansi, vitamin E i vitamin C zbog anti-age učinka i pomoći u borbi protiv slobodnih radikala.

Da ne bi bilo zabune, zaštita od UV zraka važna je tijekom cijele godine, a ne samo ljeti. Naime, u oblačnim i hladnim danima, UV zrake mogu doći do vas jer se odbijaju od površina poput vode, cementa, pijeska i snijega. Sunce je najintenzivnije između 10 sati ujutro i 16 sati popodne, posebice u kasno proljeće, ljeto i ranu jesen, kada je i UV indeks najviši.

Obrana od UV zračenja i njega

Dakle, kožu tijekom cijele godine moramo učinkovito štititi i od ultraljubičastih A i B zraka (UVA i UVB), jer oštećenja kože nastaju uslijed njihova kumulativnog i sinergijskog djelovanja. A 2u1 štit, moćna obrana od UV zračenja i anti-age njega, su proizvodi nominirani u kategoriji Najbolji proizvod SPF za normalnu ili mješovitu kožu powered by ROX Beauty.

Dermatolozi okupljeni u žiriju natječaja Estetica Premium product 2023 već su započeli s testiranjem proizvoda koji će odgovoriti na sve potrebe normalne i mješovite kože, ujedno je štiteći od štetnih UV zračenja, a mi jedva čekamo čuti njihove dojmove i ocjene, kao i odabir najboljeg proizvoda u ovoj kategoriji.

SVR Sun Secure Blur

SVR Sun Secure Blur SPF 50 formula je pogodna za zaštitu i njegu svih tipova kože, pa i one najosjetljivije. Uz to, jedinstvena pjenasta tekstura Sun Secure Blura stapa se s kožom odmah nakon nanošenja, kako bi prekrila sve sitne nesavršenosti na licu – i tako rezultirala vizualnim “blur” efektom ujednačenog tena. Ostavlja lagan i baršunast osjećaj na koži, idealan za vruće ljetne dane, a visok zaštitni faktor osigurat će kompletnu zaštitu od štetnog UV zračenja, što ovu formulu čini idealnim ljetnim beauty saveznikom svake žene.

Ljetna hit formula laboratorija SVR može se pohvaliti još jednom posebnošću – oznakom “tested endocrine disruptors”, koja jamči da proizvod nema štetnih učinaka na endokrine mehanizme (estrogeni, androgeni i tiroidni hormoni),  pri čemu testove provodi stručni neovisni laboratorij za endokrine poremećaje. Najveća inovacija u SVR Sun Secure Blur Spf 50 proizvodu ipak je Integralna tehnologija zaštite – sadrži 100% organske filtere klinički dokazane učinkovitosti.

Reviderm solar skin shield SPF 30

Riječ je o kremi sa zaštitom od ultraljubičastog i infracrvenog zračenja – osim što pruža sigurnost boravka na suncu u smislu zaštite od opeklina, pruža i zaštitu kolagensih vlakana te umanjuje negativno djelovanje sunca na elastičnost kože.

Iako se ne radi o maksimalno mogućem SPF faktoru, zbog inovativne formule, krema učinkovito štiti i od nježeljenih hiperpigmentacija i neravnomjernog tamnjenja lica koje se može pojavljivati tijekom izlaganja suncu, posebno nakon tridesetih godina života. Blokiranjem infracrvenog dijela spektra, krema omogućuje ugodniji boravak na suncu, osobito osobama s osjetljive kože i onima s promjenama kože u smislu rozaceje.

Kiehl’s Ultra Light Daily UV Defense Aqua Gel

Ova jedinstvena nekomedogena kremasa zaštitnim faktorom SPF 50 PA ++++ i zaštitom od vanjskih agresora pruža visoku zaštitu od sunca laganom, osvježavajućom teksturom. Testirana u vlažnim uvjetima, ova krema za masnu i mješovitu kožu hidratizira i brani kožu od štetnih UV zraka, ostavljajući je bez sjaja, glatkom i zaštićenom.

Pomaže smanjiti vidljivost pora i prvih znakova starenja, brzo se upija u kožu zahvaljujući svojoj laganoj, vodenoj teksturi. Formulirana je s naprednom UVA i UVB tehnologijom, zajedno sa zaštitom od vanjskih utjecaja.


Pokrovitelj kategorije LICE je ROX Beauty

Spriječite prve bore primjenom mikro strujnih uređaja NuFace Fix i NuFace Mini

NuFACE MINI snažan uređaj popularno nazvan TRENER LICA i omiljen među svjetskim zvijezdama

Mikro struja je električna struja niske frekvencije koja u obliku nježnih valova prodire ispod kože i tkiva te stimulira mišiće lica. S godinama naš metabolizam usporava, a smanjuje se i snaga bio električne struje koju proizvodi naše tijelo. To dovodi do opuštene kože, narušenih kontura lica i pojave mrskih bora.

Mikro struja koju ispušta NuFace Mini uređaj oponaša prirodnu struju koju proizvodi naše tijelo te

  • vraća normalnu frekvenciju stanicama oporavljajući ih
  • što rezultira utjecajem na produkcciju glavnih strukturnih proteina, elastina i kolagena
  • poboljšava crikulaciju, dakle, tkivo je prokrvljeno pa bolje apsorbira nutrijente i lakše izacuje toksine

Na taj način  ovaj uređaj trenira mišiće lica, popravlja konture i umanjuje fine linije i bore. Tretman traje pet minuta dnevno, a potrebno ga je koristiti pet dana u tjednu.

Uređaj se koristi uz Nuface primer.

NuFACE FIX nagrađivani je beauty uređaj namijenjen zaglađivanju bora na području oko očiju, čeonom području te području iznad usana. Svako područje potrebno je tretirati tri minute, a rezultati su vidljivi odmah. Djelovanje mikro struje također pridonosi efektu punijih usana.

Uređaj dolazi s posebno kreiranim FIX Line Smoothing Treatment serumom koji provodi mikro struju do mišića lica, istovremeno hidratirajući kožu lica.

Uređaji su dostupni u ROX Beauty storeu  u Ilici 54, Zagreb i na roxbeauty.hr.

Pročitajte još i ...