Oscari 2023. – Poznate glumice pod povećalom naših vrhunskih estetičara

Iako ove godine nije bilo klasičnog red carpeta, već ga je zamijenio tepih boje šampanjca, dodjela najpoznatijih filmskih nagrada i ovoga je puta bila jedan od medijski najpraćenijih događaja na svijetu. Osim što smo zaznali koja je filmska ostvarenja Akademija proglasila najboljima te ih primjereno nagradila, bila je to i prilika za uživanje u fantastičnim toaletama glumica i prezenterica pa su ljubitelji mode doista došli na svoje. A osim u prekrasnim modnim kreacijama, uživali smo i u sjajnom zvjezdanom make-upu i isto takvim frizurama jer sve te prekrasne dame svake godine žele nadmašiti same sebe i izgledati još ljepše, ali i još – mlađe!

A Oscare su, kao i svage godine, gledala i dvojica naših vrhunskih estetičara, dr. sc. Mladen Duduković i dr. Nikola Milojević koje smo zamolili da s nama podijele svoje dojmove o najpoznatijim ljepoticama ovogodišnje dodjele.

Dr. sc. Mladen Duduković

 

Angela Basset

Angela Basset je lijepa žena i na njezinu licu sve odlično stoji, pogotovo ako uzmemo u obzir da ova dama ima 64 godine. Rekao bih da je vrlo moguće da je po srijedi vrlo dobro odrađen face lifting.  No, moram isto tako reći da mi gotovo sva ovakva lica izgledaju muškobanjasto. Licem dominiraju veliki obrazi koji su uredno konturirani, ali naprosto preveliki, što, kada se spoji s prilično grubim crtama lica, djeluje pomalo napadno. Ten je dobar.

Olivia Wilde

Oliviju Wilde sam komentirao i prošlih godina i uvijek mi je izgledala sjajno. Međutim, moram reći da je ove godine malo pretjerala. Vjerojatno je “matematički lijepa” ili drugim riječima, obrve su joj idealno visoke (nakon botoksa), naglašeni su obrisi obraza, jaka linija donje čeljusti, ali sve mi je za nijansu previše. Moj savjet bi bio da ipak malo ublaži linije lica. Linija čeljusti, ako je dobro definirana, ne mora biti još oštrija nakon svake posjete liječniku, kao što ni obrazi ne moraju biti veći, niti obrve postavljene više. Jednostavno, trebalo bi pronaći neki balans svega toga. Olivia i dalje izgleda super, ali prije dvije godine izgledala je daleko bolje.

Jamie Lee Curtis

Jamie je prilično ostarjela i to se jako vidi, ali moram reći da mi je ova glumica oduvijek draga i jako cool. Međutim, koliko god ona ‘furala’ taj ‘dostojno starim’ izgled, mislim da je vrijeme barem za blefaroplastiku s podizanjem obrva, budući da se ovdje ipak radi o crvenom tepihu. Ako je, primjerice, usporedimo s Angelom Basset, koja ima 64 godine, vidimo da se povremene posjete estetskim kirurzima ipak isplate.

Kelly Ripa

Kelly je odlično sredila lice pa djeluje kao da je tek u četrdesetima. Dovoljno lifitnga, dovoljno volumena, dovoljno svega, naglašena i zaglađena gdje treba. Međutim, ten i kvaliteta kože ruku ipak ne idu uz takvo lice, odnosno odaju njene godine pa bi se trebala ili jednako posvetiti koži cijelog tijela ili naprosto obući dulje rukave.
———————————————————————

Dr. Nikola Milojević

 

Nicole Kidman

Nicole Kidman je jako lijepa, njegovana žena. Iako je ona možda jedna od glumica koju se najčešće uzima kao primjer nekoga tko je pretjerao s estetskim zahvatima, moram priznati da, kako godine prolaze, ona djeluje sve prirodnije. Nije jako ‘napumpana’  u licu i čini se da se možda okrenula regenerativnoj medicini, biostimulaciji i pomlađivanju na malo prirodniji način. Mislim da je radila botox, filere, stimulacije kolagena u koži – možda je to bila krvna plazma, možda neka vrsta ultrazvučnih ili radiofrekvencijskih tretmana. Ukratko, mislim da izgleda odlično i puno bolje nego prije.

Salma Hayek

Ona je za mene uvijek bila primjer prekrasne žene i osobe koja za svoje godine izgleda odlično. Svrstao bih je u tzv. ‘No trace face’ kategoriju  –  to su žene i muškarci koji posežu za estetskom medicinom, ali se to ne vidi jer se radi na jako prirodan način. Ima njegovanu kožu i sigurno koristi dobre proizvode s kvalitetnim sastojcima. Kako bi i dalje ovako izgledala, zasigurno odlazi nekome tko umjereno koristi botox i filere. Iako, moram priznati da na ovoj fotografiji po prvi put izgleda kao da joj se lice malo zaokružilo – ne znam je li se malo udebljala ili je to znak da se tu radi o fileru s kojim se ovaj put možda malo pretjeralo.

Cate Blanchett

Ova glumačka diva također izgleda sjajno za svoje godine – njegovana je i vjerujem da i ona koristi vrlo kvalitetnu kozmetiku. Izgleda prirodno – vide se čak i neke manje borice, lice nije ‘prenapumpano’ i čak bih rekao da se ovdje rade neke stimulacije kolagena u koži, kemijski pilinzi, možda hydrafacial, nešto prirodno. Botoxa i filera je isto sigurno bilo, ali bih rekao da Cate Blanchett izgleda prekrasno, njegovano i ne pretjerano, a čini se da je to danas doista svjetski trend, pa čak i u Hollywoodu.

Ana de Armas

Mlada i prekrasna žena koja izgleda relativno tipično za svoje godine, u smislu da danas žene u tridesetima apsolutno rade estetske zahvate. Rekao bih da je ona ljepša sada nego na nekim fotografijama od prije par godina. I ovdje bih rekao da mlada dama sigurno koristi kvalitetnu kozmetiku. Također moram naglasiti da je ova nova generacija glumica sve ljepša i ljepša. Je li razlog tome sve bolja genetika, sve bolja prehrana – što je jako bitno za kožu, suplementi koje uzimaju ili samo bolja kozmetika i bolja šminka ili i tu pomaže moderna estetska medicina, ne mogu sa sigurnošću reći. I ovo je primjer nekoga tko je posegnuo za estetskom medicinom, ali opet umjereno, bez neprirodnog rezultata.

Pročitajte još i ...