Povratak u grad: Preplanulu put naglasite make-upom!

Dok uživamo u zadnjim danima ljeta i ‘krademo’ svaki slobodni vikend kako bismo ga proveli na moru, intenzivno razmišljamo kako prekrasnu preplanulu put još više istaknuti. Jer, svi oni sati koje smo provodile na suncu, ali i detaljna beauty rutina koju smo pažljivo smišljale i pobožno provodile cijeloga ljeta kako bismo postigle brončanu put, a kožu pritom održale u super stanju, ne smiju propasti! Zato smo vam pripremili nekoliko savjeta uz koje ćete, s vrlo malo dobro odabranog make-upa, doslovno zablistati kada se konačno vratite u grad.

Nikad dovoljno vlage

Lijepa koža je isključivo zdrava koža, a jedan od glavnih kriterija zdrave kože je hidratiziranost. Stoga bi, po povratku s ljetovanja, svakako trebalo nastaviti s dobrom skincare rutinom.

Ovoga puta birajte lagane teksture, poput gela, a svakako će odlično poslužiti i razne maglice te zaštitni i osvježavajući sprejevi koji će vašoj koži doslovno utažiti žeđ. Nanosite ih obilno, više puta dnevno – koža će vam biti jako zahvalna.

Neka puder pričeka

Ako nema podloge, to i nije make-up, složit ćete se. No, za sada svoj omiljeni, dobro pokrivajući tekući puder ipak ostavite na mračnom i hladnom mjestu, a posegnite za laganijim formulacijama poput BB ili CC krema. Ovi lagani, tonirani fluidi ujednačit će vaš ten bez otežavanja. Prekrit će i male nesavršenosti poput proširenih pora. Ako koristite korektor, možete koristiti samo njega, nanoseći ga na mrljice ili druge nepravilnosti.

Obrazi u fokusu

Naglasiti jagodice i dodati boje licu – to su neki od glavnih ciljeva kada preplanulost želimo naglasiti make-upom. Hoćete li odabrati bronzer ili blush, na vama je, ali to je definitivno najbolji način da lice dodatno osvijetlite te da vaša put dođe do punog izrađaja. Roza i koraljni tonovi licu će pružiti dodatnu boju, dok će bronzer, sa svojim zlatnim tonovima, doslovno osvijetliti lice.

Ruž u glavnoj ulozi

Tijekom ljeta, usne imaju posebno važno mjesto kada je riječ o make-upu. Još uvijek nećemo izvaditi sve one prekrase i elegantne nude nijanse, već ćemo ljetnu put i dalje naglašavati jarkim bojama – koraljnom, crvenom i raznim nijansama narančaste.

Ako pak ne volite tople boje, možete posegnuti i za bojom maline ili ciklame, a ako ste ljubiteljica tamnijih tonova, za vas će pun pogodak biti boja trešnje.

Ne zaboravite na oči

Iako ljeti manje koristimo sjenila, tuševe i olovku za oči (jer je praktičnije i jer smo slobodnije), po povratku u grad vraćamo se i eye make-upu. Kako biste naglasili tamniju put te je dodatno osvijetlili, pokušajte napraviti nešto laganiji smokey eyes.

Imajte pritom na umu da uravnotežite cjelokupni look tako što ćete na usne nanijeti samo svijetlije ili bezbojno sjajilo. Odlično će izgledati i razne varijante sjajnih ili čak metaliziranih sjenila, a sve skupa zaokružite s nekoliko slojeva maskare kako biste otvorili pogled.

Pročitajte još i ...