Možemo li njegom usporiti starenje kože?

U današnjem modernom dobu, zatrovanom prezauzetošću, ubrzanim i štetnim načinom života u kojem sve mora biti sada, odmah, brže, jače, bolje, SLOW revolucija je protuotrov koji se bori za ljudsku slobodu i potrebu za vlastitim unutarnjim ritmom, odnosno individualnom unutarnjom brzinom.

Picture3

Slow revolucija“ potiče nas da iskoristimo svoje vrijeme najbolje što možemo i naučimo uživati u trenutku. A ono što je dobro za naše mentalno i tjelesno zdravlje, dobro je i za našu kožu.

Posljednjih desetak godina, točnije od 2005. godine, profesor Christopher Wild predstavio je novi koncept u kojem se naglašava obostrani utjecaj unutrašnjih i vanjskih čimbenika u procesu starenja kože, jednim imenom nazvan ekspozom (exposome). Radi se o holističkom pristupu kojim se sveobuhvatno procjenjuje utjecaj na naše zdravlje, konkretno kožu, svega što nije genetska predispozicija. Naime, samo 20% starenja kože posljedica je genetskih čimbenika, stoga je za prevenciju starenja kože jako bitno upoznati i djelovati na ostalih 80% vanjskih čimbenika koji utječu na stanje kože.

Zbog toga su u laboratoriju Vichy proučavali pojavu starenja koja se odvija pod utjecajem okoline, emocija i loših životnih navika.

Slow Âge je prva Vichy „slow aging“ njega koja djeluje na znakove starenja u nastajanju, za kožu koja odiše zdravljem i mladolikošću. Namijenjena je svim tipovima kože.

Picture1

Tri moćna aktivna sastojka za usporenje starenja kože

Otkriće da se znakovi starenja stvaraju i prije negoli ih možemo primijetiti na koži dovelo je do stvaranja proizvoda Vichy Slow Âge, prve Vichy dnevne njege koja djeluje na znakove starenja prije njihove vidljivosti na površini kože, odnosno djeluje na znakove starenja u nastajanju: od diskromije do tamnih mrlja, gubitka tonusa do nedostatka punoće kože. Prvi korak u borbi sa starenjem kože predstavljen je prošle godine u obliku Vichy Slow Âge dnevnog fluida. Danas su istoimenoj liniji pridružene dvije dopune koje djeluju na znakove starenja u nastajanju – Slow Âge dnevna njega sa SPF 30 te Slow Âge Yeux dnevna ciljana njega za područje oko očiju.

Ova inovativna linija objedinila je tri snažna aktivna sastojka. Ekstrakt korijena bajkalske kapice koja se koristi u tradicionalnoj kineskoj medicini i ima snažna antivirusna, antibakterijska antialergijska i antioksidativna svojstva, a raste na nepreglednim područjima Mongolije, Dalekog istoka i Tibeta.

Picture4

Dnevna anti-age njega koja djeluje na znakove starenja u nastajanju (SPF 30). Pruža zaštitu i hidrataciju. Iz dana u dan koža je glađa, boljeg tonusa i mladenačkog zdravog sjaja.

Blagotvorni utjecaj probiotičkog bifidusa djeluje na jačanje hidrolipidnog filma kože koji postaje otporniji na štetne utjecaje efekta hladnoće i klimatizacije te tako odlaže pojavu znakova starenja uslijed isušivanja kože, osnažujući barijeru kože.

Mineralizirana termalna voda Vichy jača kožu i umiruje je, a to je zato što sadrži 15 blagotvornih minerala. Upravo ta „košara minerala“ pruža udobnost za osjetljivu kožu, ublažavajući utjecaj iritacije koja nastaje zbog neprijateljskog okruženja: onečišćenje, klimatske promjene, stresa itd.

Dnevna ciljana njega za područje oko očiju koja djeluje na znakove starenja u nastajanju. Područje oko očiju je u trenu hidratizirano i osvježeno, a iz dana u dan izgleda osvijetljeno i probuđeno.

Novo iz linije Vichy Slow Âge

Vichy Slow Âge dnevna krema SPF 30

Picture2

Ova anti-age krema sa zaštitnim faktorom djeluje na postojeće znakove starenja kao što su sitne bore i mrlje te usporava stvaranje novih. Ekstrakt korijena bajkalske kapice antioksidacijskog je djelovanja, a Vichy mineralizirana termalna voda te probiotički sastojak bifidus čine kožu snažnijom i hidratiziranom, pružajući joj mlađi izgled te blistav zdravi sjaj. Dodatni učinak hidratizacije omogućuju glicerin i sodium hijaluronat koji su pridodani inovativnoj Slow Âge formuli. Krema sadrži zaštitni faktor SPF 30, prilagođena je osjetljivoj koži te je hipoalergena. Nanosi se svakog jutra kao dnevna krema (izbjegavajte područje oko očiju).

Vichy Slow Âge dnevna ciljana njega za područje oko očiju

Picture5

Područje oko očiju prva je zona koja pokazuje znakove starenja, a faktori koji na to utječu su više od 10 tisuća treptaja na dan, kao i činjenica da je koža okoloočnog područja pet puta tanja i tri puta reaktivnija. Stoga su stručnjaci iz Laboratorija Vichy osmislili dnevnu kremu koja djeluje na znakove starenja kože oko očiju. Ova ciljana njega sadrži ekstrakt korijena bajkalske kapice antioksidacijskog djelovanja, probiotički sastojak bifidus i sastojak Ginko bilobe koji pomažu kod smanjivanja natečenosti, tamnih kolutova i sitnih bora, pa je područje oko očiju hidratizirano i djeluje odmoreno. Riječ je o hipoalergenoj njezi koja je ispitana pod dermatološkim i oftalmološkim nadzorom te je time primjerena za osjetljive oči.

Pročitajte još i ...