Novi make-up trend za ledene zimske dane – Frosty Eyes

Zima je konačno pokazala svoje pravo lice – jutra su hladna i zaleđena, grane posute injem, a zrak leden. Kako to obično biva, priroda nas inspirira i pri odabiru make-upa pa tako ovih dana biramo takozvani cool girl make-up, trend koji je zaživio još prošle godine, a podrazumijeva rumene obraze poput onih nakon dana provedenog na snijegu, svijetlu put i blistave kapke.

Ove godine, dolazi dopunjen izražajnijim make-upom na očima kojega beauty industrija naziva frosty eyes ili u prijevodu, doslovno – zaleđene oči. Ovaj look uspješno spaja ledenu inspiraciju sa satenskim finišom koji je vladao početkom 2000., no sada dolazi u blistavoj, gotovo bisernoj varijanti s puno mikro-glittera.

Zvijede što se boja tiče su one iz palete hladnih boja – od platinaste do azurno plave, prelazeći preko ljubičaste i roza. Sve one dolaze u pastelnim nijansama zapakiranim u prekrasnim blistavim sjenilima s malo pigmenta koja se odlično stapaju s kapcima i tvore efekt leda.

Kako kreirati frosty eyes look?

Podloga na licu trebala bi biti lagano mat, s blistavim naglascima koji se postižu vještim nanošenjem iluminatora satenskog finiša. Usne su blistave i sjajne, obilno premazane prozirnim ili nude sjajilima, obrubljene za nijansu tamnijom olovkom. Rumenilo je nježno, ali se nanosi na veći dio lica. Obrve su prirodne, uređene i dobro počešljane prema gore. Sve ovo čini savršen okvir u kojemu je važno istaknuti oči.

Frosty eyes su zapravo koncept, ideja i inspiracija, a ne strogoo definiran look kao što to biva kod drugih trendova. Look može biti sasvim jednostavan, prirodan i monokroman, a možemo dati i mašti na volju i poigrati se čitavom paletom hladnih tonova. Ovdje treba naglasiti da ovo nije make-up za sve – dame s tamnijim i toplijim tenom u njemu će se teško pronaći. No, njima vizažisti preporučuju da posegnu za bojom šampanjca i bojom breskve – također svijetlim tonovima, ali s nijansom tople žute koja će utopliti ledene tonove i tako će se prilagoditi i toj boji tena.

U nastavku donosimo nekoliko proizvoda koji će vam pomoći u kreiranju vlastitog frosty eyes looka.

Dior Backstage Eye Palette

Bobby Brown Eyeshadow

Bobbi Brown - Eye Shadow - Bone

Armani Eyes To Kill Quads Eyeshadow

ARMANI - Eyes To Kill Quads Eyeshadow - 05

 

Pročitajte još i ...