Pokaži se – Prijavite se na besplatne dermatološke preglede akni širom Hrvatske

Svako životno razdoblje ima svoje specifičnosti, ali adolescencija je, složit će se većina, najizazovnije. Tinejdžerske godine su pune promjena, fizičkih i emocionalnih. Jedna od najčešćih i najvidljivijih su akne koje, prema istraživanjima, pogađaju čak 80% tinejdžera.

Hormonske promjene u tijelu uzrokuju povećano lučenje sebuma, a to, uz poremećenu ravnotežu lipida kože, može dovesti do začepljenja pora i stvaranja akni. Osim fizičkih posljedica, akne mogu imati ozbiljan psihološki utjecaj na mlade ljude, što rezultira manjkom samopouzdanja, anksioznosti i depresijom. Mnogi se adolescenti povlače u sebe, izbjegavaju društvo i osjećaju se nesigurno zbog svog izgleda.

Svijest o važnosti terapije i pravilnog tretmana ovog problema je ključna. Upravo zato, portal estetica.hr je prije dvije godine pokrenuo nacionalnu kampanju pod nazivom #pokazise kako bi educirao javnost o problemu akni i podigao svijest o važnosti dermatološke terapije.

Inicijativa će se i ove godine provoditi u liječničkim ordinacijama i poliklinikama u brojnim hrvatskim gradovima od siječnja do ožujka, a svaki dermatolog osigurao je najmanje četiri termina za pregled akni i konzultacije vezane uz taj problem.

Generalni pokrovitelj akcije #pokazise je La Roche-Posay, renomirani francuski dermokozmetički brand za njegu osjetljive kože preporučen od strane dermatologa širom svijeta.

Besplatni pregled akni u okviru akcije #pokazise uključuje dijagnosticiranje stanja kože lica te savjetovanje oko eventualnog potrebnog liječenja.

Svoj termin rezervirajte OVDJE

Rezervacije će biti otvorene sve do popunjavanja predviđenog broja termina, a tijekom trajanja akcije dodavat ćemo nove termine. Kako ne biste propustili priliku, pratite nas i na Instagramu. Nakon prijave i uspješne rezervacije, obavijest o potvrdi termina bit će poslana na mail adresu navedenu u prijavnom obrascu. Prijave su moguće po sistemu jedna osoba-jedan termin, a dobiveni termini su fiksni te ih nije moguće naknadno mijenjati. Stoga je važno na pregled doći u zakazano vrijeme, bez kašnjenja. Svaki daljnji tretman, odnosno propisana terapija, nisu dio ove akcije.

Briga o koži počinje pravilnom njegom

Generalni pokrovitelj akcije #pokazise je La Roche-Posay, renomirani francuski dermokozmetički brand za njegu osjetljive kože preporučen od strane dermatologa širom svijeta. Kada je riječ o terapiji akne, najbolji rezultati postižu se u sinergiji između tretmana u ordinaciji i kućne njega, a u ovom potonjem tu je La Roche-Posay EFFACLAR cjelovita linija dermokozmetičkih proizvoda za rješenje protiv nepravilnosti namijenjena svim fazama životnog ciklusa nepravilnosti na koži s visokom učinkovitošću, a uz savršenu toleranciju.

La Roche-Posay Effaclar DUO +M

La Roche-Posay Effaclar DUO +M je revolucionarna trostruka korektivna njega za kožu sklonu nepravilnostima, utemeljena na znanosti o mikrobiomu. Ova krema nudi vidljive rezultate već nakon 8 sati, učinkovito korigirajući mitesere, različite nepravilnosti i mrlje te pomaže u sprječavanju njihova ponovnog pojavljivanja. Posebno je formulirana za masnu kožu sklonu nepravilnostima, kako kod odraslih tako i kod adolescenata, te je prikladna već za osobe od 10 godina nadalje.

Effaclar DUO +M je hipoalergena, nekomedogena i dermatološki ispitana krema pogodna i za osjetljivu kožu. Ključni sastojak je filobiom, koji je utemeljen na znanstvenim spoznajama o mikrobiomu, a djeluje protiv prekomjerne proizvodnje sebuma i smanjuje rast C. acnes IA1, čime pridonosi umirivanju i korekciji nepravilnosti. Također, sadrži Procerad™, ekskluzivni i patentirani ceramid koji pomaže u zaštiti od pojave mrlja te niacinamid koji je poznat po hidrataciji i umirujućem učinku.

Više informacija o EFFACLAR liniji proizvoda protiv nepravilnosti potražite OVDJE. 

Portal estetica.hr zahvaljuje dermatolozima na velikom odazivu i sudjelovanju u ovoj akciji, kao i generalnom pokrovitelju inicijative Pokaži se 2024., brendu La Roche-Posay. Poliklinike koje se još žele uključiti u inicijativu mogu se javiti na e-mail adresu: info@estetica.hr. 

Pročitajte još i ...