Bore, mrlje, proširene pore… Uređaj koji rješava sve napokon u Hrvatskoj!

Kada najvećim estetskim stručnjacima postavite pitanje koji aparat odabrati kako bi se postigli najbolji rezultati pomlađivanja, odgovorit će vam kako to ovisi o godinama, stanju kože, željama klijenata… Barem je tako bilo dosad! Jer u Hrvatsku je upravo stigao uređaj koji je poput “švicarskog nožića” – može sve, a varijacija je bezbroj.

Najnapredniji estetski uređaj

Njegovo je ime Préime Dermafacial i svjetski stručnjaci ga nazivaju najnaprednijim estetskim uređajem, koji će obilježiti 2024. godinu. Naravno da nas je zaintrigirao i da smo poželjeli doznati više o njemu, kao i možemo li ga naći u Hrvatskoj. Srećom, nismo morali dugo tražiti jer je ovaj pametni uređaj koji točno zna što vaša koža želi odnedavno u ponudi centra Koncept 5 elemenata.

Dr. Jeannette Gjurić

Upravo zato, u nismo mogli pronaći bolju sugovornicu o ovoj temi od zagrebačke liječnice dr. Jeannette Gjurić. Specijalistica anesteziologije, reanimacije i intenzivne medicine te tradicionalne kineske medicine znanja je usavršavala na sveučilištima i u medicinskim centrima diljem svijeta, a vlasnica je jedinstvenog centra Koncept 5 elemenata, koji objedinjuje holističke metode i moderna medicinska dostignuća te je jedini longevity centar u Hrvatskoj. Najpoznatija anti-age inovatorica i stručnjakinja za longevity jedina u Hrvatskoj ima Préime Dermafacial uređaj i spremno je odgovorila na sva naša pitanja o ovom čarobnjaku za kožu.

• Préime DermaFacial nosi laskavi nadimak “najnaprednijeg uređaja za estetske tretmane lica”, a najveća prednost mu je mogućnost personalizacije – uz čak 5 tehnologija, pruža nebrojene kombinacije tretmana. Po čemu se ovaj uređaj razlikuje od ostalih anti-age uređaja za lice?

– Préime DermaFacial zasigurno je novi svjetski standard u tretmanima njege kože, što sam imala priliku i vidjeti na svjetskom kongresu IMCAS u Parizu prije nekoliko dana. Njegova razlika je upravo u tih 5 tehnologija koje omogućavaju neograničenu kombinaciju tretmana i protokola.

• Recite nam više o tih 5 tehnologija?

– Jedna od tehnologija koju nudi DermaFacial uređaj je spiralni vakuum. Ona omogućuje temeljito čišćenje kože, nježnu eksfolijaciju i istovremenu hidrataciju. CO2 mikrodermoabrazija, vibracija i crveno LED svjetlo rade zajedno kako bi postigli ujednačeniji ten i kožu koja zrači zdravljem. Bipolarna mikrostruja frekvencije 400 Hz je idealna za poboljšanje tonusa mišića lica, smanjenje vidljivosti finih linija i bora, lifting kože i pomlađen izgled.

Dualna bipolarna radiofrekvencija frekvencije 1 MHz potiče proizvodnju kolagena, ključnog proteina za mladolik izgled kože. Ova tehnologija smanjuje vidljivost finih linija i bora, pružajući vam glatku i podmlađenu kožu. Ultrazvuk frekvencije 1 MHz također je dio ovog revolucionarnog uređaja. Njegova glavna funkcija je olakšavanje apsorpcije hranjivih tvari u koži, pružajući joj intenzivnu hidrataciju i zdrav izgled.

• Vaš centar koncept 5 elemenata prvi je u regiji ponudio tretman ovim uređajem. Čime je vas oduševio, imajući na umu da ste isprobali gotovo sve novitete na tržištu? Zašto ste se odlučili na nabavu upravo Préime Dermafaciala?

– U usporedbi s drugim uređajima kao što su Hydrafacial, Oxygeneo, Cristal Clear… ima najnapredniji Skin Care Management tehnologiju i spada među Multiple Technologies SMART uređaje. Oduševio nas je jer je za sve dobne skupine, za žene i muškarce, a omogućuje individualan pristup svakom klijentu.

Također, rezultati su vidljivi odmah nakon tretmana (čista, svježa, blistava, nahranjena i zategnuta koža, ujednačenih tonova), djeluje i na dublje slojeve kože. Préime Dermafacialom tretiramo sve problematike kože osim upalnih procesa kao što su akne.

• Koje probleme kože ovaj uređaj najučinkovitije rješava i kako prepoznaje individualne potrebe pacijenta?

– Kao što smo rekli, tretmani su individualni i ovise o potrebama kože. Ovaj uređaj pruža različite protokole  kombinirajući 5 tehnologija. Potrebe klijenta utvrđuju se detaljnim pregledom kože i ovise o tome je li riječ o umornoj i sivoj koži, začepljenim porama, neujednačenom tenu, oslabljenom tonusu, manjku kolagena…

• Ovisno o korištenoj tehnologiji, uređaj pruža i anti-age učinak. Na koje tipove bora najbolje djeluje i koliko je tretmana potrebno za rezultate?

– Préime Dermafacial je iznimno učinkovit kad je riječ o dinamičkim borama. Rezultati su vidljivi već nakon prvog tretmana. Ovisno o stanju i tipu kože, potrebna su 3-4 puta svakih 2-4 tjedna ili kao kompletna njega svaki mjesec za održavanje.

• Pažnju nam je privukla opcija “tighten and Tone”, koja potiče prirodnu produkciju kolagena i elastina, zaglađuje lice i smanjuje vidljivost i izraženost bora i linija te definira konture lica. Je li riječ o neinvazivnom tretmanu, je li bolan i podrazumijeva li neko vrijeme oporavka?

– Tretman je u potpunosti neinvazivan i jako ugodan. Nema vremena oporavka i koža je odmah nakon svježa i nahranjena. Rezultat je prirodna produkcija kolagena koja koži daje zaglađen, blistav i zdrav izgled.

• Mogu li se tretmanu podvrgnuti osobe svih tipova kože, čak i osjetljive?

– Mogu, upravo zato što Préime Dermafacial ima 5 tehnologija s pomoću kojih se kombiniraju protokoli za svakog klijenata individualno. Izuzetak su stanja kože s upalnim procesima kao što su akne u akutnoj fazi koje se na početku tretiraju tretmanima predviđenim za takvo stanje. Kada je koža u mirnoj fazi, možemo primijeniti neke od tehnologija koje nam omogućuje Préime Dermafacial.

• Koja životna dob je preporučljiva za prvi tretman? Jedan od nastavaka djeluje i na akne i ubrzava cijeljenje. Može li se koristiti u aktivnoj fazi akni i je li u tom slučaju potreban nadzor dermatologa?

– Tretmane mogu koristiti svi od 16. godine nadalje, od pubertetske dobi… Naravno, tehnologije prilagodimo godinama i problematici.

• Poznato je kako se određene tehnologije izbjegavaju kombinirati s, primjerice, filerima jer mogu prouzročiti razgradnju materijala na apliciranoj regiji. Može li se tretman uređajem Préime Dermafacial kombinirati s drugim anti-age tretmanima?

– Može se kombinirati s ostalim anti-age tretmanima, štoviše, kombinacija Aqua B tehnologije s Micro T tehnologijom je odlična prije apliciranja botoksa. Ako imate filere, potrebno je proći mjesec dana prije korištenja Collagen tehnologije, a za druge tretmane se može kombinirati.

• Uz određene korake tretmana “upareni“ su i preparati koji pospješuju smanjenje bora ili pigmentacija. Možete li nam otkriti o kakvim je formulama riječ i kako poboljšavaju učinkovitost tretmana?

– Svaku tehnologiju prate određeni preparati koji su idealno prilagođeni vrsti tretmana. Tu je, naravno, nezamjenjiva hijaluronska kiselina, peptidi, aminokiseline, niacinamid, pantenol… Pentanol sprječava transepidermalni gubitak vode iz kože, hijaluronska kiselina poboljšava hidrataciju, rejuvenaciju i zacjeljivanje kože, niacinamid poboljšava lipidnu barijeru, smanjuje hiperpigmentacije, bore, crvenilo i poboljšava elastičnost kože, Cink glukonat ima protuupalno djelovanje, anti bakterijska svojstva, snažno djeluje na pojavu mitesera i poboljšava brzo zacjeljivanje kože…

Pročitajte još i ...