Ovo su brendovi prirodne kozmetike koji se jako cijene

Svatko od nas pamti poneki savjet iz rane mladosti koji je vezan uz prirodan način brige o koži. Među najčešćima su – spas za suhu kožu je maslinovo ulje, med omekšava kožu na petama, bjelanjak “briše” bore… I svi ti mali trikovi iz naših kuhinja su zlata vrijedni. Ipak, u svakodnevnoj strci i zbrci, jedva uhvatimo vremena skinuti make up i posegnuti za omiljenom kutijicom kreme ili seruma. Ali, ako ste istinski poklonik prirodne kozmetike, ne morate brinuti. Sve je netko već “smiksao” za vas!

Elsa Hosk releases a photo on Instagram with the following caption: "By @hungvanngo u0026 @michaelsilvahair ud83dudc93"., Image: 366978899, License: Rights-managed, Restrictions: *** No USA Distribution *** For Editorial Use Only *** Not to be Published in Books or Photo Books *** Handling Fee Only ***, Model Release: no, Credit line: Profimedia, SIPA USA

Prirodna kozmetika posljednjih godina doživljava procvat. Sve je raširenija svijest o tome da onome čime njegujemo kožu treba obratiti jednaku pažnju kao onome čime se hranimo iznutra. Jer upravo je o tome riječ – o hrani za našu kožu. Pritom treba imati na umu da je važno biti umjeren i ne “prejedati se”. Kroz našu kožu, naime, svaka 24 sata prođe 720 litara kisika. Ta se izmjena odvija se kroz potkožne krvne žile, ali i kroz pore. A brojni slojevi kozmetike zatvaraju pore i nimalo ne olakšavaju taj posao. 

Za početak važno je reći kako se prirodna kozmetika sastoji od ekstrakata eteričnih ulja te ekološki uzgojenog ljekovitog bilja, sadrži prirodne voskove i konzervanse, brine o okolišu i održivom razvoju planeta. Danas ćemo vam predstaviti dva prirodna brenda – jedan francuski, a drugi hrvatski (ali s francuskim imenom) koji su svojim kvalitetama zaslužili nominacije u ovogodišnjem Estetica Premium Product 2022. 

Novexpert: 100 posto prirodna kozmetika

Njegovo je ime Cyrille Telinge i punih deset godina vodio je istraživački laboratorij, nakon čega je s prijateljima liječnicima 2008. godine stvorio brend Novexpert. Nadahnule su ga promjene u molekularnoj biologiji, posebice epigenetika koja je otkrila da ljudsko tijelo djeluje poput spužve koja upija faktore iz okoliša. 

Danas je ovaj francuski brend prepoznatljiv u svijetu po 100 posto prirodnim biorazgradivim sastojcima, visokim koncentracijama aktivnih sastojaka koje su formulirali liječnici. Hipoalergeni, veganski, nemaju kontraindikacija za trudnice i dojilje… odlike su ovoga brenda koje ga čine pionirom i vodičem u neprestanoj potrazi za ljepotom. Zaštitni znak brenda je formula i ona, kako kažu, mora biti utemeljena na njihovim saznanjima. Utjelovljenje toga je Novaxyline, ekskluzivan patent inspiriran misterijom stogodišnjaka s otoka Okinawe, koji pomoću specifične znanosti, epigenetike, mjeri povezanost okoliša i aktivnosti gena.

Novexpert je prije svega istraživački centar koji vode znanstvenici puštajući da kvaliteta sastojaka i brojni ekskluzivni patenti govore sami za sebe. A da to čine izvrsno, svjedoče brojni muškarci i žene, vjerni korisnici njihovih linija s hijaluronskom kiselinom, s magnezijem, s omegama, s Vitaminom C, Pro kolagen linije, Pro melanin linije te Trio cink linije. 

Gardes – čuvari koji će se brinuti o vašoj ljepoti

“Očekivanja i stres koji nam svakodnevni život nameće polako, ali sigurno se odražavaju na našim licima. Potreban je izvanredan napor da bismo sačuvali prirodnu ljepotu i sjaj kože. A da bismo to postigli, nerijetko nam je potrebna pomoć. Zato smo i osmislili Gardes. Tri čuvara koja će se brinuti o vašoj ljepoti kada vi niste u mogućnosti. Inspirirani dugogodišnjim osobnim iskustvima s problematičnom kožom, stvorili smo liniju farmaceutskih proizvoda čije je temeljno svojstvo da čuvaju mladolikost te brane strukturalni integritet kože, time održavajući njenu zategnutost, mekoću i sjaj”, poručuju iz Gardesa. 

Gardes kozmetika hrvatska je farmaceutska linija proizvoda koji čuvaju mladolikost te brane strukturalni integritet kože, time održavajući njenu zategnutost, mekoću i sjaj. Sama vizija brenda utkana je u imenu – Gardes, koja označava francusku riječ za “čuvare” odnosno “stražare”. Jer upravo je to njihova zadaća: čuvati ljepotu kože! 

Spajajući suvremene dermatološke tehnologije i tradicionalne prirodne sastojke koji dokazano čuvaju i štite kožu, Gardes donosi farmaceutsku liniju proizvoda za njegu svih tipova kože, usmjerenu na obnavljanje i očuvanje zdrave kožne strukture i barijere. Birani sastojci, koji se stoljećima upotrebljavaju za njegu kože i koji dokazano pružaju dugotrajnu zaštitu od oštećenja nastalih uslijed stresa, vremena i starenja, potiču proizvodnju kolagena, regeneriraju i čuvaju strukturu stanica kože te joj daju zategnut izgled i baršunast osjećaj. 

Gardes predstavlja tri čuvara vaše kože: Solar Guard Day Cream, dnevnu kremu na bazi resveratrola sa SPF30 UV zaštitom za svakodnevnu njegu kože; Nox Repair Night Cream, noćna kremu za duboku regeneraciju i zaštitu stanica kože, te Derma Active serum koji potiče hidrataciju kože i prirodnu proizvodnju kolagena.

Pročitajte još i ...