Parfemi s kojima će ljeto trajati duže – donosimo favorite za povratak u grad

Nakon zasluženog godišnjeg odmora, vratili ste u užurbanu svakodnevicu, a na plažu i more podsjećaju vas još samo vidljive linije od kupaćeg kostima i pomalo isušena kosa…

Kako ljeto produžiti dugo u jesen?

Nažalost, ljeto ne može trajati zauvijek – koliko god odolijevali pospremanju sandala i kratkih haljina. Iako su temperature ovih dana još uvijek prave ljetne, znamo da nas kroz desetak dana čeka već tradicionalno zahlađenje koje donosi početak rujna.

Ako i vi spadate u nepopravljive obožavatelje ljeta, kojima kraj sunčane sezone donosi i drastičan pad raspoloženja – vrijeme je da pronađete načine na koje osjećaj ljeta možete produžiti dugo u jesen.

Razigrani i zavodljivi

A jedan od najboljih načina je odabir parfema koji već nekoliko trenutaka nakon nanošenja misli odnosi u vruće ljetne večeri uz plažu…

Donosimo nekoliko parfema poznatih svjetskih brendova s kojima će ljeto trajati duže no ikad – uživajte u razigranim, zavodljivim i osvježavajućim parfemima koje nećete ispuštati iz ruku. Cvjetni, voćni, s aromama duhana ili pak vanilije – koji je vaš favorit?

Tobacolor je iznimno zanimljiv parfem iz kuće Dior, koji svakim nanošenjem donosi novu dozu iznenađenja. Note svježeg duhana, bogate i tople, daju ovom mirisu iznimnu dozu topline, ali i razigranosti koju povezujemo s ljetom.

Iznimno senzualno iskustvo osjetit ćete čim poprskate ovaj bogati parfem, a nakon nekoliko minuta na koži se pojavljuje izniman orijentalni trag koji podsjeća na putovanja, slobodu i tople ljetne večeri.

Ovaj se parfem može opisati kao kontrastni, jer istovremeno donosi hladne i tople tonove, kombinirajući lagane voćne note i duboke arome duhana. Zanimljiva boja ovog parfema odražava bogatstvo tonova lišća duhana – od nježno žutih, preko dubljih jantarnih pa sve do toplih smeđih, boje se u ovoj bočici miješaju poput duge toplih tonova.

Henry Rose Windows Down Eau de Parfum

Jedan od najsvježijih parfema, koji obožavaju žene svih dobih skupina svakako je Windows Down brenda Henry Rose. Kako mu i ime govori, evocira uspomene na vožnju predivnim krajolicima sa spuštenim prozorima u automobilu, s laganim ljetnim povjetarcem u kosi.

Osvježavajući citrusni tonovi grejpfruta i bergamota svakom će izmamiti osmijeh na lice, dok će neroli i note earl grey čaja donijeti dozu lagane svježine i cvjetnog završetka.

U ovom se predivnom ljetnom mirisu nalaze i arome cvijeta naranče, jasmina, mahovine i mošusa, a odmah nakon lansiranja osvojio je naklonost kritičara i obožavateljica parfema diljem svijeta.

Soleil Brûlant brenda Tom Ford jedno je od najvećih mirisnih iznenađenja ove godine. Ubrzo nakon lansiranja, našao se na brojim top listama ljetnih parfema – a možemo garantirati da ćete ga obožavati i dugo nakon ljeta.

Prema notama, svrstava se u „amber woody“ parfeme, a unatoč specifičnim notama koje često pripisujemo ženskim parfemima – ovaj je miris zapravo zamišljen kao unisex. U gornjim notama, odmah nakon nanošenja osjete se ružičasti papar, bergamot i mandarina, dok će nakon desetak minuta na površinu doći srednje note – med i cvijet naranče.

Taman kad pomislite da je mirisnim iznenađenjima kraj, nakon sat vremena nošenja možete očekivati izbijanje donjih nota – kojima prevladavaju amber, drvenaste arome, koža, vetiver i tamjan. Unatoč iznimnoj toplini, ovaj parfem nije težak te je idealan odabir za kasno ljeto i ulazak u jesenje dane.

Pročitajte još i ...