Pitali smo dermatologa: Kako se pomladiti s ograničenim budžetom?

S razvojem estetske medicine postale su nam dostupne metode pomlađivanja kojima je moguće utjecati na gotovo sve znakove starenja. Izbora ne nedostaje, no što od svega odabrati i kako raspodijeliti i organizirati ograničeni godišnji budžet?

Razgovarali smo s dr. med. Janeom Basarovskim, specijalistom dermatovenerologije iz Poliklinike AVIVA koji nam je otkrio kako najbolje uložiti u pomlađivanje, što odabrati s obzirom na željeni rezultat, ali i koji tretman u 40-ima izbjeći ne želite li svome licu dodati godine.

Za čitateljice portala Estetica.hr, renomirana zagrebačka poliklinika pripremila je i posebne ponude*. 

*više o ponudi u nastavku teksta. Ponuda traje do 31.12.2018., a odnosi se isključivo na čitateljice portala Estetica koje se na tretman mogu naručiti putem linka s ključnom riječi u napomeni obrasca za naručivanje „Estetica“ ili pozivom na broj 01/4693-111, uz napomenu ključne riječi „Estetica“ pri naručivanju

dr. med. Jane Basarovski, spec. dermatovenerologije

Što trebate znati prije odluke o pomlađivanju?

Želite li se zaista pomladiti s vidljivim rezultatima i osjećati da ste uložili u nešto vrijedno novca, trebate znati što od tretmana očekivati i kako prepoznati koji vam je „najpotrebniji“. Najčešća je pogreška, ističe dr. Basarovski, pogrešan redoslijed prioriteta.

„Dame nerijetko dolaze kako bi povećale usne hijaluronskim filerima. I dok je ta želja potpuno opravdana u 20-ima, u 40-ima bi prioriteti trebali biti nešto drukčiji… Uvijek savjetujem prvo djelovati na kvalitetu kože i ublažavanje bora, a tek onda na red dolazi volumen usana“, objašnjava dr. Basarovski.

Jasno je da s ograničenim budžetom ne možete napraviti baš sve tretmane, no postoje kombinacije koje s lica brišu i do 10-ak godina, vraćaju svježinu, odmoran izgled i mladenački volumen.

„Ne postoji univerzalna formula, no postoje tretmani koji kombinirano daju izvanredne rezultate. U Poliklinici AVIVA svakom licu pristupamo individualno, a nakon što ustanovimo tip kože, znakove starenja i poslušamo želje klijenta, osmislimo plan koji daje najbolji ‘value for money’.“

Vidljivo pomlađena koža

Nedostatak volumena, izraženi podočnjaci i duboke nazolabijalne bore naizgled su najuočljivije karakteristike starenja, no kada je riječ o pomlađivanju, nisu početna točka. Dr. Basarovski uvijek preporučuje pomladiti kožu, a tek onda konture lica.

„Tretman koji će poboljšati kvalitetu kože uvijek je prvi korak. Kada licu vratimo blistavost i ublažimo sitne nepravilnosti i dehidracijske bore, na redu je ‘brisanje’ dubljih bora i vraćanje volumena filerima“, objašnjava dr. Basarovski, dodajući kako od tretmana koji pomlađuju kožu gotovo svako lice ima koristi.

„Rijetki su slučajevi u kojima koža ne treba ovakav vid pomlađivanja. Stres, neispavanost, UV zračenje, prehrana – svi ovi faktori ispisuju godine na koži. Ako je lice puno sitnih linija i hiperpigmentacija, a koža siva i beživotna, volumen lica neće vas značajno pomladiti“, dodaje iskusni dermatolog i ističe – prvi znakovi starenja pojavljuju se vrlo rano, već oko 25.

Iz tog je razloga jedan od najboljih recepata za lijepu i mladoliku kožu upravo regeneracija njenih gornjih slojeva, a kada je u pitanju stimulacija i hranjenje epidermisa i dermisa, mezoterapija je tretman bez konkurencije.

Mezoterapija je jedna od osnovnih metoda, tretman s kojim kreće pomlađivanje. Dubinski hidrira i regenerira kožu, a odabirom odgovarajućih sastojaka, djeluje na sve tipove bora. Prilagođen je i delikatnim dijelovima kože pa se tako koristi i za područje oko očiju, regiju vrata, dekoltea i nadlanica“, objašnjava dr. Basarovski.

Birate li samo jedan tretman za pomlađivanje kože, dr. Basarovski preporučit će vam upravo mezoterapiju jer prilagođeni koktel djeluje kako bi koži vratio točno ono što joj nedostaje, a tretman se savjetuje napraviti četiri puta godišnje.

Odaberite pravi tretman filerom

U estetskoj se medicini hijaluronska kiselina koristi za ispunjavanje statičnih bora na licu (bore na čelu, oko očiju te oko usana), povećanje volumena (usne, obrazi) i remodeliranje kontura lica. Iako se ovom metodom mogu tretirati gotovo svi znakovi starenja, s ograničenim budžetom ipak „targetirajte“ one najuočljivije.

Korekcija nazolabijalnih bora ili lifting obraza vraćanjem volumena središnjoj regiji lica, tretmani su koji doista skidaju godine s lica. U kombinaciji s mezoterapijom, mogu se postići zaista izvrsni, kompletni rezultati. Volumen će se u licu zadržati i do godinu dana, a mezoterapiju je poželjno ponoviti s vremena na vrijeme kako bi se održala blistavost lica“, otkriva dr. Basarovski.

Pomlađivanje koje kombinira vraćanje izgubljenog volumena hijaluronskim filerima i mezoterapijsko regeneriranje tena, Poliklinika AVIVA nudi po 20 posto nižoj cijeni*.

*ponuda traje do 31.12.2018., a odnosi se isključivo na čitateljice portala Estetica koje se na tretman mogu naručiti putem linka s ključnom riječi u napomeni obrasca za naručivanje „Estetica“ ili pozivom na broj 01/4693-111, uz napomenu ključne riječi „Estetica“ pri naručivanju

Kada su pune i senzualne usne najbolji odabir?

Kada je u pitanju estetika lica, i istraživanja pokazuju da naglašene i pune usne čine lice mladolikim i prividno skidaju godine. No, odlučite li se pomladiti baš ovim zahvatom, pripazite. Renomirani dermatolog upozorava – radi se o tretmanu koji bi vas mogao učiniti starijima. Naime, do srednjih 30-ih povećanje usana izvrstan je trik kojim se pomlađuje cjelokupno lice, no u zrelijim godinama treba biti oprezan.

„Ako nemate istaknute znakove starenja na donjoj trećini lica, zahvat povećanja usana oduzet će licu pokoju godinu, no ukoliko imate istaknute nazolabijalne bore, povećanjem usana one postaju još izraženije. Zato je bolje kombinirati povećanje usana s pomlađivanjem regije oko usana ili tretmanom za pomlađivanje kože, a kako bi se postigli najbolji rezultati, vrlo je važno iskreno razgovarati s klijentom.“

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dr. Simon Ourian – Epione (@simonourianmd1) on

Za tretmane mezoterapije kojom se uklanjaju dehidracijske bore i licu vraća blistavost, i  povećanje usana hijaluronskim filerima, možete ostvariti popust od 20 posto u Poliklinci AVIVA*.

„U Poliklinici AVIVA koristimo Restylane, hijaluronske filere vrhunske kvalitete, a njihov učinak traje do 6 mjeseci, nekada i više, zbog čega ga savjetujem napraviti jednom do dva puta godišnje“, ističe dr. Basarovski.

*ponuda traje do 31.12.2018., a odnosi se isključivo na čitateljice portala Estetica koje se na tretman mogu naručiti putem linka s ključnom riječi u napomeni obrasca za naručivanje „Estetica“ ili pozivom na broj 01/4693-111, uz napomenu ključne riječi „Estetica“ pri naručivanju

Cjelokupno pomlađivanje gornje regije lica

Gornja regija lica među najpodložnijima je kada je nastanak bora u pitanju. Neprestana mimika stvara linije na čelu i oko očiju već u 30-ima, a izraženi podočnjaci postaju sve vidljiviji čak i nakon što ste se dobro naspavali. Naizgled preko noći čitava gornja trećina lica poprima izražene znakove starenja, što posebno uočavamo u 40-ima.

Zlatnim standardom pomlađivanja, barem kada je riječ o gornjoj regiji lica, i dalje se smatra botox. Osim što smanjuje postojeće bore, vrlo se uspješno upotrebljava za sprječavanje nastanka novih bora, ali i poboljšanje kontura lica, zbog čega bi se svakako trebao naći u godišnjem planu pomlađivanja kod osoba sklonih mrštenju i nastanku bora na čelu.

„Radi se o jednostavnom, bezbolnom tretmanu koji se sastoji od injiciranja botoxa ispod površine kože (direktno u ciljane mišiće ili subkutano), na mjestima gdje se bore žele ukloniti ili umanjiti“, otkriva dr. Basarovski, napominjući kako se tretman odlično kombinira s hijaluronskim filerima.

Podočnjaci se, s druge strane, mogu javiti i kod mlađih osoba, a lice će svakako učiniti umornim i „ukrasti“ mu onu mladenačku svježinu i otvoren pogled.

„Izraženi podočnjaci, bore oko očiju i naizgled ljutit izraz koji uzrokuju statičke bore na čelu, licu zaista dodaju godine. Botoxom se tretiraju vertikalne i horizontalne bore čela te sitne bore vanjske strane oka, dok se hijaluronskim filerima tretiraju podočnjaci. Kombinacijom botoxa i filera, lice se osvježava, poprima odmoran i mladolik izgled, a u kombinaciji s mezoterapijom, postiže se pravi mini makeover koji licu oduzima i do 10 godina“, objašnjava naš sugovornik i napominje – rezultati botoxa traju do 6 mjeseci, nakon čega je postupak potrebno ponoviti.

Za makeover s kombinacijom tri moćne anti-age metode (botox, fileri i mezoterapija), u Poliklinici AVIVA možete dobiti 20 posto popusta na mezoterapijski tretman i 20 posto* popusta na tretman filerima.

*ponuda traje do 31.12.2018., a odnosi se isključivo na čitateljice portala Estetica koje se na tretman mogu naručiti putem linka s ključnom riječi u napomeni obrasca za naručivanje „Estetica“ ili pozivom na broj 01/4693-111, uz napomenu ključne riječi „Estetica“ pri naručivanju

Cijene usluga Poliklinike AVIVA provjerite ovdje

Pročitajte još i ...