Pitali smo kirurge – na koje ste radove najponosniji?

Za razliku od stranih kolega koji se obožavaju eksponirati, naši su estetski kirurzi poprilično samozatajni pa se njihovi radovi rijetko gdje mogu vidjeti. Premda ih većina ima Instagram profile, rijetki su oni koji često objavljuju. No, to ne govori ništa o kvaliteti rezultata koje postižu: učinak njihovih estetskih operacija zaista je sjajan! Zamolili smo ih da nam kažu na koje su svoje radove najponosniji…

Prof. dr. sc. Mislav Gjurić

Prof. dr. sc. Mislav Gjurić, vlasnik Poliklinike Sinteza, kaže: „Možda riječ najponosniji nije – barem u mom slučaju – najbolje izabrana. Prema mom mišljenju, više se radi o zadovoljstvu dobrim rezultatom i potvrdi ispravnog razmišljanja. Veselje pacijenta najveća je nagrada. Iskreno, najveće zadovoljstvo osjetio sam prije dosta godina u dva slučaja rekonstruktivne estetske kirurgije lica – nakon ozljede i nakon odstranjenja tumora još za vrijeme trudnoće.

“Nemam privolu svih pacijentica za objavljivanje fotografija, ali meni je najvažnije da su one zadovoljne“, rekao je ovaj samozatajni ekspert za bolesti nosa, sinusa i uha te plastično-rekonstruktivnu kirurgiju glave i vrata. Prof. Gjurić je, naime jedan od malobrojnih kirurga u svijetu koji izvode najkompliciranije operacije na slušnom živcu kod tumora i ostalih bolesti u području baze lubanje.

„Uspješne estetske operacije nosa vesele me na dnevnoj bazi. Moja filozofija operacije nosa je individualan pristup, kreativnost, proučavanje detalja i kombiniranje različitih tehnika u svrhu postizanja najboljeg mogućeg rezultata. Mislim da moji nosovi nisu ´overdone´, ne izgledaju ´kirurški´, nisu svi jednaki – i to je ono što privlači klijente”, otkrio nam je profesor Gjurić.

Doc. dr. sc. Zoran Žgaljardić

I doc. dr. sc. Zoran Žgaljardić, maksilofacijalni kirurg iz Centra za estetsku kirurgiju Žgaljardić, ubraja se među najcjenjenije hrvatske plastičare, a za svoj je rad primio brojne međunarodne nagrade i priznanja. Vrlo je tražen i kao edukator pa je u više navrata bio predavač na kongresima American Academy of Cosmetic Surgery.

Iz arhive dr. Žgaljardića: pomlađivanje lica kombiniranim tehnikama

U svojoj je poliklinici osmislio protokole koji daju maksimum rezultata, a istovremeno – s obzirom na to da te „recepture“ produljuju učinak zahvata – za klijente u konačnici ispadaju isplativiji. Kao i svi liječnici iz „naše grupe“, pobornik je atraktivnih, ali prirodnih rezultata: cilj mu je svjež i pomlađen izgled. I u tome je iznimno uspješan!

Laserska liposukcija i smanjenje dojki

„Apsolutni znak da dobro radite su brojni zadovoljni klijenti koji vam se rado vraćaju. Ipak, u ovom poslu uvijek morate težiti boljemu i zapravo se natjecati sa samim sobom“, kaže dr. Žgaljardić.

Korekcija nosa, kirurško pomicanje brade te korekcija čeljusti implantatom

Prim. dr. sc. Zoran Veir

„Činjenica da su u Hrvatskoj cijene zahvata niže nego u inozemstvu definitivno nije jedini razlog zbog kojeg klijenti odabiru baš naše stručnjake”, komentirao nam je prim. dr. sc. Zoran Veir, liječnik sa zavidnom karijerom koji se usavršavao na najprestižnijim klinikama za estetsku kirurgiju u Europi i SAD-u. Vlasnika Poliklinike Veir među najeminentnije plastičare u Hrvatskoj svrstali su neki od revolucionarnih zahvata koje izvodi – poput iznimno zahtjevne transplantacije kose u leđni mišić i njegovog presađivanja na glavu pacijentice koja je, tijekom liječenja iznimno teškog tumora, izgubila kosu nakon kemoterapije.

Iz arhive dr. Veira: augmentacija grudi

Pacijenti ga vole jer u njega imaju povjerenja, što je iznimno bitan faktor u odnosu liječnik – pacijent. „Zadovoljan pacijent rezultat je kombinacije iskustva kirurga te njegovog strpljenja i razumijevanja za male strahove pacijenata.

Abdominoplastika i liposukcija

Također, prema ljudima treba biti iskren, upozoriti ih i na moguće komplikacije te ih informirati o mogućnostima njihove sanacije“, rekao nam je dr. Veir, kojem su od estetski zahvata najveći izazovi facelifting i liposukcija.

Blefaroplastika

„To su komplicirani zahvati čiji je rezultat – ako se dobro izvedu – vrlo atraktivan i prirodan. I mene iznimno veseli kad su pacijenti oduševljeni viđenim, kad se osjećaju bolje – i izgledaju mlađe i u formi“, kaže naš sugovornik, kojem žene ipak najčešće dolaze radi povećanja grudi.

Prim. dr. Siniša Glumičić

Još jedan iz ekipe uspješnih i samozatajnih je prim. dr. Siniša Glumičić, plastični kirurg koji podlogom kvalitetne usluge smatra – kontinuiranu edukaciju. Stoga ovaj renomirani liječnik aktivno surađuje s kolegama iz zemlje i svijeta primjenjujući stečena saznanja i tehnologiju u svojoj boutique klinici Glumičić Medical Group.

Iz arhive dr. Glumičića: facelifting

Dr. Glumičić je i jedan od idejnih začetnika i sudionika u projektu Face To Face u sklopu kojeg je tim američkih i europskih specijalista za kirurgiju glave i vrata u više navrata, u suradnji s našim stručnjacima, “pro bono” operirao hrvatske ranjenike i djecu s prirođenim malformacijama lica.

Rinoplastika

Nastojeći estetsku kirurgiju približiti i učiniti pristupačnom svakom zainteresiranom pojedincu, kao i srušiti mnoge tabu teme ili zablude, dr. Glumičić je čest gost-predavač na popularnim i stručnim medicinskim i kozmetičkim skupovima, ili pak u specijaliziranim emisijama gdje se govori o ljudskoj ljepoti i izgledu.

Rinoplastika

Njegov je moto “Ljepota je prirodna potreba svakog ljudskog bića”, što se najbolje očituje upravo u njegovim radovima. Ipak, neke od svojih ponajboljih rezultata nije nam mogao poslati jer su mu brojni pacijenti javne osobe koje često kriju svoje zahvate, ili pak ne žele da se o njima javno govori.

Doc. dr. sc. Aleksandar Milenović

Doc. dr. sc. Aleksandar Milenović, maksilofacijalni kirurg i plastični kirurg glave i vrata, voditelj je Odjela kirurgije tumora glave i vrata Klinike za tumore KBC-a Sestre milosrdnice, voditelj Odjela za estetsku kirurgiju zagrebačke Poliklinike Kustec, docent na Katedri za maksilofacijalnu kirurgiju Stomatološkog fakulteta te suradnik osječke poliklinike Lege Artis.

Iz arhive dr. Milenovića: facelifting
Kako bi nam dočarao s kakvim se sve slučajevima susreće te koliko je njegova zadaća kompleksna, zamolili smo ga da nam izdvoji radove čijim se rezultatima najviše ponosi. Pokazao nam je kako izgledaju rezultati kirurškog faceliftinga – jednog od najtraženijih, ali i najkompleksnijih estetskih zahvata na koji se najčešće odlučuju žene, no i broj muških pacijenata sve je veći, a predstavlja najkompletnije rješenje za podizanje i zatezanje kože i potkožnog tkiva lica i vrata.
Riječ je o složenom postupku koji podrazumijeva savršeno poznavanje kompleksne anatomije lica i svih potkožnih struktura – mišića, tetiva i živaca. Najveći je izazov zadržati potpunu prirodnost izgleda, no u rukama ovakvog stručnjaka, ishod je izvanredan. Rezultat je – kao što je vidljivo na fotografijama – lice koje izgleda 15 godina mlađe, no potpuno prirodnog dojma i bez narušavanja prepoznatljivih crta i karakteristika lica.
Blefaroplastika, iz arhive doc. dr. sc. Milenovića

Drugi slučaj koji nam je izdvojio iz svoje bogate arhive je blefaroplastika na muškom pacijentu – u ovom je zahvatu spojio estetsku i funkcionalnu komponentu, za koje tvrdi da jedna bez druge naprosto ne mogu. Izražena spuštenost kapka i višak kože doveli su gotovo do zatvaranja oka i znatnog smanjena vidnog polja, a doc. dr. sc. Aleksandar Milenović blefaroplastikom je potpuno otvorio oči pacijenta, uklonio višak masnih jastučića i kože te zategnuo kapak i tako osigurao besprijekorno rješenje i u funkcionalnom i u estetskom smislu.

Pročitajte još i ...