Pitali smo stručnjaka: Sve o trajnom uklanjanju dlačica

Koliko ste se puta ujutro probudili, poželjeli obući nešto u čemu ćete pokazati noge i onda shvatili da su dlačice, kojih ste se tek “riješili”, ponovno tu? Za nesmetano uživanje u toplim danima koji nam slijede, odlučili smo provjeriti kako se dlačice uklanjaju zauvijek. Dr. Nikola Milojević iz Poliklinike Milojević detaljno nam je opisao o čemu se radi, postoje li prepreke i kakvi su rezultati.

Kojim se uređajem u Poliklinici Milojević uklanjanju dlake? 
U Poliklinici Milojević dlake se uklanjaju najnovijim laserom koji prvi koristimo u Hrvatskoj – najnaprednijim GP Fast Diode i Alexandrite laserima. Ove dvije napredne tehnologije pružaju nam priliku da tretiramo više različitih vrsta dlačica (tanje, deblje, tamnije, svjetlije…) potpuno bezbolno, čak i tijekom ljetnih mjeseci.

Možete li nečime garantirati da će dlake nestati? 
Svakako se pouzdamo u ovu inovativnu tehnologiju za uklanjanje dlaka koja koristi diodni laser, s dva aplikatora. Valne duljine od 808 nm omogućuju da laserske zrake prodiru u dubinu, u dermis, a zatim se apsorbira melanin, dok ručni aplikator 760 nm valne duljine služi za lakše i posve bezbolno tretiranje tamne kože ili pak tankih i svijetlih dlaka. Dakle, ne postoje prepreke, tretman je pogodan za sve tipove dlačica i kože.

dr. Nikola Milojević
dr. Nikola Milojević

Nakon koliko se tretmana može očekivati da će dlake nestati? 
Preporučuje se 5 do 7 tretmana.

Što ako nakon određenog broja tretmana dlake ipak ne odu? 
Teško da dlačice neće nestati, ali u tom slučaju bi trebalo doći više puta (ovisno o kojem se dijelu tijela radi).

Kako uređaj djeluje na urasle dlake? 
Dugoročno – u potpunosti nestaje problem s uraslim dlakama, a one već postojeće smanjuju se svakim tretmanom.

Kako uređaj radi?
Osim što GP Fast laser ima dva aplikatora, koristi i instaliran sustav za hlađenje što tretman čini vrlo ugodnim i bezbolnim. Tretirati se mogu sve vrste dlaka na svim mjestima i na svim tipovima kože. Ima dvije valne dužine lasera i unaprijed određene programe za individualno prilagođeni tretman i za što bolji rezultat. Radom u pokretu (in motion), bez gela, osiguran je doista brz način rada, koji je zbog ugrađenog sustava hlađenja posve bezbolan i bez neželjenih posljedica na koži. Uređaj je pogodan i za tretmane ljeti, kao i za tretmane na tamnoj koži. Nakon tretmana nema oporavka ni crvenila kože, a program se određuje unaprijed, prema fototipu.

Danish fashion model Josephine Skriver poses for Victoria's Secret February 2017 lingerie catalogue., Image: 319357701, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Je li rezultat trajan?
Rezultat je trajan. U rijetkim slučajevima potreban je jedan tretman održavanja jednom u godinu ili dvije.

Koja regija zahtijeva koliko tretmana?
Velike regije kao što su noge, ruke ili leđa i manje regije kao pazuh i bikini zahtijevaju više tretmana, odnosno 5 do 7 ukoliko su dlačice guste i tamne. Nakon tog broja tretmana potpuno su uklonjene. Ako su dlačice svjetlije i rjeđe, potreban je manji broj tretmana.

Postoji li neki razlog zbog koje neke osobe ne smiju koristiti takve tretmane?
Tretman ne smiju raditi trudnice i osobe s bolestima kože na željenoj regiji za tretiranje.

Kako se kreću cijene i postoji li trenutno nekakva posebna ponuda?
Cijene pojedinačnog tretmana kreću se od 300 do 2 000 kuna. U ponudi postoje paketi, a trenutno za kupljenih 5 tretmana, 2 tretmana dajemo besplatno.

Pročitajte još i ...