Plasmage – koliko traju rezultati i što očekivati?

Brojne svjetske dive iz kuće ne izlaze bez sunčanih naočala – čak niti zimi, a razlog nije poštivanje preporuka za zaštitu očiju od sunčevog svjetla, već skrivanje područja oko očiju koje nam često može i dodati, a ne samo odati godine.

Zategnutost kapka vrlo je teško održati

Zašto ovo područje najbrže stari, a znakove starenja na njemu gotovo je nemoguće sakriti? Odgovor se krije u građi tkiva – koža je na ovoj regiji vrlo tanka, a ispod nje se nalazi vrlo mala količina masnog tkiva i mišića, koji inače održavaju napetost kože na ostatku lica.

Možemo zaključiti kako zategnutost kapaka ovisi isključivo o elastičnosti kože – a njen prirodni pad s godinama dovodi do opuštanja kože, namreškanog izgleda kapaka i umornog izgleda. Iako građa oka i genetska predispozicija igraju veliku ulogu, ne postoji način da prirodni proces starenja i opuštanja kože spriječimo – no možemo ga usporiti, a postojeće znakove starenja značajno korigirati.

Moćna tehnologija koja je donijela revoluciju u pomlađivanju kapaka

Najpoznatiji način zatezanja kapaka je onaj operativni – no što ako se za kiruršku blefaroplastiku niste spremni odlučiti, ili za nju (još) niste dobar kandidat?

Na tržištu danas postoje brojne manje invazivne metode koje liječnicima omogućavaju remodeliranje lica, zatezanja kože i preoblikovanje kontura bez operacije, a kad su u pitanju namreškani kapci, svima će prvo na pamet pasti – Plasmage.

Uređaj čija se učinkovitost temelji na moćnoj tehnologiji – frakcijskoj plazmi, zaista je donio revoluciju u svijet estetske dermatologije, a danas iza sebe ima desetke tisuće fenomenalnih rezultata diljem, svijeta.

Izrazita preciznost i vidljivi rezultati

Frakcijska plazma, koju koristi Plasmage, za djelovanje koristi plin. Bez dodira s kožom, zagrijava tkivo električnim lukom koji nastaje ionizacijom plinova iz zraka. Zahvaljujući izrazitoj preciznosti i vrlo sitnim vrhom nastavka, na tretiranom dijelu kože nastaju iznimno sitne točkice. S obzirom na to da uređaj omogućuje vrlo visok stupanj kontrole i preciznosti, točkice, odnosno sitna toplinska oštećenja na koži nastaju vrlo selektivno.

S obzirom na to da je na tretiranom području došlo do (kontroliranih i ciljanih) oštećenja, koža će u postupku cijeljenja postati zategnuti – zahvaljujući kontrakcijama potrebnih za zatvaranje rupica nakon tretmana.

Osim toga, poput svih mehaničkih oštećenja kože, i Plasmage će aktivirati prirodne mehanizme proizvodnje kolagena i elastina, što će rezultat učiniti dugotrajnijim.

Rezultati tretmana uređajem Plasmage, iz arhive Poliklinike Bagatin

Koliko traje oporavak a koliko rezultati te kako se kreću cijene u Hrvatskoj?

Ovim se postupkom mogu tretiranju i gornji i donji kapci, a vrlo se uspješno kombinira i drugim postupcima za pomlađivanje lica, poput lasera, dermalnih filera i botoxa.

Za razliku od većine manje invazivnih tretmana, Plasmage će rezultate donijeti već nakon prvog tretmana te najčešće ne zahtijeva ponavljanje postupka. Iako – ovisno o stanju kože i protoku vremena, ponekad se savjetuje „touch up“ tretman u dogovoru s liječnikom.

Rezultati tretmana uređajem Plasmage, iz arhive Poliklinike Dermalife

Kad je u pitanju vrijeme oporavka, nakon Plasmagea očekujte oko tjedan dana oporavka – no za to vrijeme nije nužno zatvaranje u četiri zida i izbjegavanje socijalnih kontakata. Uz adekvatnu njegu i preporuke liječnika, svakodnevnim se aktivnostima možete vratiti već nakon nekoliko dana.

Kad su u pitanju cijene, u Hrvatskim se poliklinikama jedan tretman uređajem Plasmage kreće između 5000 i 6000 kuna, a često se može naći i u sklopu paketa usluga pomlađivanja po promotivnim cijenama.

Pročitajte još i ...