Čarobni štapić za naspavano, odmorno i svježe lice

Picture Shows: Kate Beckinsale attending the UK premiere of 'Total Recall' at the Vue, Leicester Square, London, on Thursday August 16, 2012., Image: 139898459, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, MirrorPix

Umorna koža bez sjaja, sivkast ten i brojne sitne nesavršenosti na površini lica koje odaju dojam oštećene i prerano ostarjele kože – ogroman se broj žena pronalazi u ovom opisu. Zašto nam se čini da lice gotovo „preko noći“ izgubi mekoću, sjaj i površinsku napetost te možemo li uopće djelovati na samu kvalitetu i „punoću“ kože ili je ona rezervirana samo za mladenačke godine?

Primamljiva brza rješenja nisu uvijek prava

Kako bismo saznali odgovore na ova, ali i brojna druga pitanja, razgovarali smo s dr. med. Janeom Basarovskim, specijalistom dermatovenerologije iz zagrebačke Poliklinike AVIVA čiji je poziv, ali i strast zdravlje i ljepota našeg najvećeg organa.

dr. Jane Basarovski

Brza rješenja često su nam najprimamljivija, no to nikako ne znači da su i prava. Naime, koža je iznimno otporan i prilagodljiv organ, a njene su sposobnosti samoobnove nevjerojatne, što znači da će se s uobičajenim promjenama u životnom ritmu, stanju organizma i vremenskim uvjetima vrlo uspješno izboriti i sama, posebno u mlađim godinama.

Prirodne sposobnosti kože potrebno je potaknuti

„Prirodne regeneracijske sposobnosti kože nikako ne smiju biti izlika za zanemarivanje problema – činjenica da manja oštećenja može sama zacijeliti nikako ne znači da joj u borbi s procesima starenja ne trebamo pomoći, posebice kad je u pitanju nedostatak ključnih nutrijenata i gradivnih elemenata poput kolagena“, objašnjava dr. Basarovski.

Uzimajući u obzir prirodne regeneracijske sposobnosti kože, trenutak u kojem primijetimo nepovoljne promjene zaista je svojevrsni alarm, jer nam organizam time govori da se sam ne može izboriti sa svim štetnim utjecajima koji narušavaju zdravlje tena.

Djelovanje na uzrok jedino je dugotrajno rješenje

Iz tog je razloga, u cilju postizanja trajnih i dubinskih promjena, potrebno pronaći uzroke pada kvalitete kože ili pak preranog starenja te na njih djelovati tamo gdje su i nastali – u dubljim slojevima kože do kojih niti jedna krema ne može doprijeti.

Kako tvrdi naš sugovornik, upravo je mogućnost zacjeljenja ozljeda bila temelj u razvoju čitave grane estetske dermatologije, a riječ je o tretmanima koji kontroliranim mehaničkim mikrooštećenjima potiču kožu da sama proizvede više gradivnih elemenata i time nadoknadi nedostatke prirodnog stanjivanja kože koje se javlja s godinama. Najpoznatiji takav tretman svakako je microneedling, a u njegove su se moći uvjerile i brojne slavne dame diljem svijeta.

, , 17, February 2016.- Dutch model Doutzen Kroes y spanish model Andres Velencoso star in Massimo Dutti Limited Edition spring 2016 campaign. ©DJ / LAN - 17/2/16 *Hands out pics*, Image: 274595525, License: Rights-managed, Restrictions: Pictures in this set: 14 As the promotional pictures in this set are defined as 'Hands Out', the supplier can´t be considered responsible of subsequent sales or any other legal matter concerning to the material provided. These promotional pictures has been provided without any compromise between the parts and it is only under the responsibility of the recipient, who acknowledges the reception of these pictures as 'Hands Out'., Model Release: no, Credit line: Profimedia, Target Press

Proces koji se sam ne bi dogodio

„Stvarajući sitna oštećenja na koži, osim što smo stvorili vertikalne kanaliće kojima topikalni aktivni sastojci ulaze duboko u kožu, učinili smo još jednu ključnu stvar – kožu smo natjerali da započne proces obnove, koji se inače ne bi sam po sebi dogodio“, objasnio nam je dermatolog, dodajući kako je riječ o tretmanu koji odgovara baš svim tipovima kože, ali i dobnim skupinama – na njega se, naime, odlučuju i mlađe dame, kako bi izražene znakove starenja prevenirale.

Zašto je ovaj tretman postao zlatni standard u pomlađivanju lica? Jer je koži, da bi regenerirala sitna oštećenja, potrebna velika količina gradivnog proteina – kolagena. Iako našem oku jedva vidljiva, ta će oštećenja potaknuti proces koji koži donosi ogromnu količinu kolagena, a rezultate ćemo uživati još dugo nakon tretmana.

London, UNITED KINGDOM - LFW Topshop at the Topshop Show Space in London. Pictured: Hailey Baldwin BACKGRID UK 17 SEPTEMBER 2017, Image: 349657404, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Xposurephotos

Jedan od najpopularnijih tretmana

Ovaj se tretman izvodi specijalnim uređajem na čijem se vrhu nalaze jednokratni nastavci s mikroiglicama, a prije i tijekom tretmana na kožu se apliciraju serumi i vitaminsko-hijaluronski kokteli, koji će, koristeći netom kreirane kanaliće, pronaći put do najdubljih slojeva dermisa.

Osim što će potaknuti nevjerojatno brzu proizvodnju novog kolagena, kontrolirani će ubodi djelovati i na teksturu kože, ali i zaglađivanje sitnih ožiljaka, pa ne čudi da je upravo microneedling postao jedan od najpopularnijih dermatoloških tretmana u zagrebačkoj Poliklinici AVIVA

„S obzirom na to da je za pravilno funkcioniranje našoj koži potrebno mnogo komponenata, sama nadoknada prirodnog kolagena neće biti dovoljna, jer i nedostatak vlage, vitamina i minerala direktno utječe na brže starenje kože, ali i pojavu brojnih drugih nepravilnosti“, objašnjava dr. Basarovski te dodaje kako je upravo iz tog razloga kod nekih osoba prioritet nadoknada hranjivih tvari, a za tu je namjenu mezoterapija odabir bez konkurencije.

0256289146

“Punjenjem” kože procesi starenja su usporeni

Iako se u glavne faktore preranog starenja ubrajaju prvenstveno izloženost UV zrakama, oksidativni stres i genetski faktori, poznato je kako i kvaliteta same kože, kao i njena opskrbljenost nutrijentima igraju ogromnu ulogu u zadržavanju, odnosno gubitku mladolikog izgleda.

„Osim što će nutrijente dopremiti dublje od ijedne kreme, kao najveću prednost mezoterapije izdvojio bih nevjerojatnu raznovrsnost sastojaka – s obzirom na to da je svaka koža drugačija, mogućnost odabira različitih koktela sastojaka, prilagođenih upravo specifičnim potrebama kože, iznimno je važan faktor“, ističe cijenjeni dermatolog, dodajući kako RRS® mezoterapijski kokteli koje koristi u poliklinici AVIVA djeluju na sve znakove starenja, od sivila i dehidracije, pa sve do korigiranja površinske teksture tena.

Dermatološki pripravak ovakve snage ne može se pronaći u kremi

Da je riječ o dermatološkom pripravku kakvog nije moguće pronaći niti u jednoj kremi, potvrđuje i činjenica se unošenjem ovog moćnog koktela u kožu djeluje i na hiperpigmentacije, sivilo i dehidraciju kože, ali i na bore.

Lena Gercke (lenagercke / 27.02.2018): "When its freezing outside..i rather stay cozy inside with my #sublimesilk by @intimissimiofficial #dressitout #italianlingerie "", Image: 364499944, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Face To Face A

Naš nam je sugovornik objasnio i kako se mezoterapijski koktel koji će se sitnim iglicama unijeti u kožu uvijek odabire sukladno njenim potrebama, pa tako između čak 14 različitih kombinacija za revitalizaciju i pomlađivanje, uklanjanje sivila i vraćanje blistavosti koži, preporučuje RRS® HYALIFT®75 PROACTIVE mezoterapijski koktel koji će potaknuti dubinsku hidrataciju, ali i pomoći u obnovi prirodne kožne barijere i površinskih stanica.

Zahvaljujući koncentriranoj hijaluronskoj kiselini, ali i glutaminskoj kiselini, sposobnost prirodnog zadržavanja vode u koži bit će višestruko povećana, a kako tvrdi dr. Basarovski – „spriječimo li gubitak vode duboko u koži, spriječili smo i prerano starenje“.

Ovih blagdana darujte si obnovljenu i pomlađenu kožu lica. Iskoristite akciju na microneedling tretman u Poliklinici Aviva i ostvarite 20% nižu cijenu!

Pročitajte još i ...