Kombinacija proizvoda koja će vam dati čvršću i bujniju kosu u 6 tjedana

Čvrsta, bujna i zdrava kosa oduvijek je bila simbol ženstvenosti i jedan od izvora samopouzdanja kod žena. Koliko ste puta u brojnim reklamama za proizvode namijenjene njezi kose poželjeli da upravo vaša kosa bude jednako voluminozna i sjajna? Iako se neke žene s takvom kosom rađaju, ostale se oslanjaju na brojne preparate koji će njihovoj tankoj i slaboj kosi pomoći da se barem prividno transformira u bujnu i čvrstu.

Zašto kosa pojačano opada?

Problem opadanja kose zahvaća veliki broj žena, a te promjene na već tankoj i slaboj kosi postaju izraženije i vidljivije. Pad gustoće i kvalitete kose može biti rezultat različitih čimbenika koji negativno djeluju na njenu strukturu, čime se opadanje povećava, a vlasi postaju sve tanje i sklonije lomljenju.

Osim tipičnih štetnih utjecaja koji nam padaju na pamet, poput previsokih ili preniskih temperatura, na kvalitetu, opadanje i rast kose utječe i neodgovarajuća prehrana, izloženost stresu, prečesto pranje kose, ali i pretjerano korištenje toplinskim uređajima koji oštećuju površinski sloj i izvlače vlagu iz vlasi, a kosu čine krhkom i lomljivom.

Važnost uravnotežene prehrane bogate ključnim nutrijentima, kao i općeg zdravlja organizma, dolazi do izražaja i u činjenici da se sve češće difuzno ispadanje i prorjeđivanje kose javlja kao posljedica metaboličkih i hormonskih poremećaja, gubitka tjelesne težine, ali i bolesti štitnjače, što u konačnici dovodi do ukupnog gubitka mase kose – a masu kose čine tri faktora: broj vlasi te debljina i otpornost svake vlasi.

 Proces stanjivanja ne ovisi o godinama

Na masu kose, uz brojne hormonalne promjene i proces starenja, utječu i vanjski agresori poput UV zračenja, zagađenja, ali i pušenja – svi ovi faktori dovode do dojma tanke i beživotne kose, čak i kada ne dođe do pojačanog ispadanja.

Smanjivanjem broja vlasi, kosa postaje bitno krhkija, a iako se može pojaviti tijekom više faza, proces stanjivanja kose nije uvjetovan godinama te se može javiti čak i kod vrlo mladih djevojaka. Kako prepoznati da je naša kosa ušla u proces pojačanog stanjivanja te da nije riječ tek o tipičnoj sezonskoj pojavi pojačanog ispadanja i rasta mlade kose?

Promjene u volumenu su lako uočljive

Svake zime, nakon početka sezone grijanja te pod utjecajem čestih prelazaka iz vrućeg u hladni zrak, naša kosa prođe kroz prirodni proces pojačane izmjene vlasi, no taj proces, koliko god nam se nakon češljanja činilo da je intenzivan, neće uzrokovati bitno promjenu u cjelokupnom volumenu kose.

S druge strane, kad je riječ o procesu stanjivanja, u početku će kosa postati tek manje otporna na oštećenja te sklonija pucanju i pojavi ispucanih vrhova, a s vremenom će doći do vidnog pada mase kose, koje će očitovati prvenstveno u vidljivijem razdjeljku, kosi tankoj na dodir i prorijeđenoj kosi kod područja ušiju i oko sljepoočnica.

Bez „lijepljenja“ kose za tjeme

Problemi tanke kose, osim vidljivo rijetke strukture, očituju se u nedostatku volumena, petljanju kose, a često i pojačanom mašćenju tjemena. Međutim, rijetka i tanka kosa slabije strukture sklona je otežavanju i „lijepljenju“ uz glavu, a tanke vlasi stvaraju dojam masne kose, čak i kad ona to nije.

Prosječan promjer vlasi kreće se od 0,05 do 0,07 milimetara, no promjer tanke vlasi nije veći od 0,04 milimetara, pri čemu njega neodgovarajućim proizvodima može učinak lijepljenja kose za tjeme još i pojačati.

Budući da je debljina vlasi određena genetikom, na nju ćemo teško utjecati, no to nikako ne znači da ne možemo utjecati na cjelokupni dojam volumena kose. Osim uređajima za stiliziranje koji kosu odižu od tjemena i stvaraju dojam bujnije frizure, na volumen možemo utjecati i preparatima za njegu – kvalitetan šampon početna je točka.

Poznata manekenka vjerna je liniji za povećanje mase kose

Da kvalitetna kosa nije samo stvar dobre genetike, već i odgovarajuće njege zna i naša poznata manekenka Izabel Kovačić, zaštitno lice Vichy Dercos Densi-Solutions linije namijenjene upravo povećanju mase kose.

U suradnji s omiljenim brendom, kojem duguje blistavu i zdravu kosu, vlasnica hrvatskog brenda Lunilou, kojeg zajedno sa sestrom Ivanom stvara od 2015., kreirala je limitiranu liniju mekih i svilenkastih jastuka osmišljenu posebno za Dercos.

Kao što su ovi svilenkasti, dekorativni i udobni jastuci idealan dodatak koji će vas osvojiti na prvi dodir i učiniti svaki prostor ljepšim, tako će i vaša kosa na prvi dodir biti očarana Dercos linijom za kosu.

Veća masa, gustoća i volumen u 6 tjedana

Densi-Solutions linija glavni je beauty saveznik lijepe Izabel, barem kada je u pitanju savršeno oblikovana i njegovana kosa, a sastoji se od tri proizvoda koji ukupno djeluju na povećanje mase i vraćanje gustoće i volumena kose kroz tretman od svega 6 tjedana.

„Surađujući s Vichy ekipom na Dercos kampanji upoznala sam ne samo proizvode, već i ljude koji stoje iza njih tako da sam vrlo lako odlučila svoju suradnju nastaviti i u ovim malo drugačijim vodama. Koristim preparate iz Dercos linije jer jako pazim na svoju kosu i želim da je uvijek njegovana, blistava i zdrava. Kombinacija vitamina E, ceramida i antioksidanata u formuli Dercos Densi-Solutions linije pomažu mi u postizanju deblje i gušće kose“, izjavila je Izabel Kovačić.

Densi Solutions koncentrirana njega prvi je korak u postizanju volumena, koja svakim nanošenjem intenzivno djeluje na korijen, pruža trenutačni učinak hlađenja za poticanje mikrocirkulacije te sadrži polimere koji kosi daju željeni volumen od vrhova.

Šampon iz iste linije svoje djelovanje usmjerava od vlasišta, a osim što sadrži ramnozu, vitamin E i Filloxane, kosi vraća jačinu, debljinu i trenutačan volumen. Posljednji korak namijenjen je dubinskoj njezi i obnovi vlasi, a upravo bi s njim trebalo završiti svako pranje kose. Dercos Densi-Solutins balzam pruža dvostruki učinak, čime kosa, osim zavidne debljine, dobiva i mekoću.

Pročitajte još i ...