Poznati hrvatski estetičari ponovno za nas komentirali zvijezde ovogodišnjih Oscara

Svjetlo reflektora svake godine privlači na dodjelu nagrada američke Akademije filmskih umjetnosti i nauka, poznatiju kao dodjela Oscara, ne samo najveće zvijezde filmskog platna, već i neizbježne rasprave o njihovom izgledu. Uz glamurozne toalete i savršeno stilizirane frizure, sve češće se raspravlja i o estetskim korekcijama kojima su se podvrgnule zvijezde na crvenom tepihu.

Oscarovska večer prilika je A-liste celebrityja da zablistaju pred očima kolega i cijelog svijeta te su upravo zato pripreme za ovu svečanu dodjelu nagrada planirane mjesecima unaprijed. Svaki detalj pomno proučavaju ljubitelji filma i celebrity scene, ali i modni stilisti, frizeri, vizažisti te naravno – estetski liječnici i plastični kirurzi.

Sada već tradicionalno, i ove smo godine upitali dr. sc. Mladena Dudukovića iz Poliklinike Duduković Kisić i dr. Nikolu Milojevića iz Poliklinike Milojević za komentar o izgledu – ali i promjenama u izgledu najvećih zvijezda koje su tijekom dodjele nagrada uočili. Koje je njihovo stručno mišljenje o potencijalnim zahvatima na licima holivudskih glumaca i glumica koji su ove godine nazočili najpoznatijem filmskom događanju? Donosimo komentare!

Dr. sc. Mladen Duduković

Dr. sc. Mladen Duduković

“Sada već tradicionalno javljanje iz Poliklinike Duduković Kisić nakon dodjele Oscara, ali ovaj puta s malo drugačijim osvrtom nego do sada. Umjesto pogađanja što je tko napravio od estetskih tretmana, komentirat ću izgled i eventualno predložiti “optimizaciju”, što bi kome od njih donijelo poboljšanje, stepenicu više od onoga što sada vidimo”.

Jennifer Lawrence

“Jennifer Lawrence na žalost, sa svega 33 godine, djeluje nekako ‘ženasto’ i baš američki dosadno. Izbotoksiranog čela, sjajnog tena, svijetle kose. Iako je svaka stvar na njenom licu (projekcija obraza, širina i projekcija brade, nos i usne) na možda i idealnom položaju, nekako nije zanimljiva. Čak niti ta ptoza obrve na desnoj strani ne daje dovoljnu razigranost njenom licu. Mislim da su joj obrazi volumenom prenisko i da to daje licu monotonost. Nisam siguran, ali nešto bi joj svakako savjetovao promijeniti”.

Emma Stone

“Tridesetpetogodišnja Emma izgleda dosta dobro kako mi se čini te još dugo neće biti tema za kirurške ili nekirurške liftinge lica, jer joj je priroda dala odlične omjere debljine i kvalitete kože u odnosu na širinu koštanog prostora lica. Iskreno, ne bih ništa savjetovao, jer bilo kojim dodatkom atraktivnijih parametara – prvenstveno mislim na položaj obrva i visinu čela – izgubila bi na dobrom duhu kojim odiše. Dobar test je način šminkanja i ako ju pronađete na internetu agresivnije našminkanu, vidjet ćete o čemu ovdje pričam”.

Emily Blunt

“Emily Blunt ona mi je skroz OK, ima 41 godinu, no na njenom licu nema ni traga godinama. Izgledom, ali i stavom zaista je kao djevojčica. Ovo je svakako jedno od njenih boljih izdanja. Lice joj je dobro oblikovano, volumen visoko – gdje i treba biti, no brada bi mogla biti malo uža. Nema kompleks od nepravilno formiranih ušnih školjki, što mi je također OK”.

Ariana Grande

“Ariana je prekrasna tridesetogodišnjakinja besprijekornog tena i kvalitete kože općenito. Estetski atributi su joj pomalo orijentalni, poput oblika očiju, a projekcija brade, širina gornje i donje čeljusti i definicija donje čeljusti, sve je nekako na mjestu osim obrva koje su u ‘negativnom T’ obliku. No, to njenom licu daje zanimljivost i posebnost. Inače T oblik obrva često nije atraktivan kod žena i u slučaju želje za promjenom navedenog oblika, savjetuje se temporalni lifting obrva – neki ga zovu i ‘pony tail lift’ koji može dati izgledu dozu drskosti i atraktivnosti. Na Arianinom mjestu poigrao bih se time, pa čak možda i privremenim rješenjima poput Silhouette Soft ili Aptos niti, a za slučaj da joj se dopadne, i pravom brow lift operacijom.”

Robert Downey Jr.

“Inače akcijski glumac koji je nekako akcijski i izgledao. Sinoćnjom pojavom, premda je izgledao dobro, nekako je smekšao svoj izgled. Bolje mu stoje nešto jače crte lica, muških osobina, koje bi jednostavno mogao dobiti s nekoliko mililitara filera na pravim mjestima. Još jedna stvar, primjećuje se zamjetno opuštanje kože lica koja zasad zbog koštano kožnog omjera još uvijek ne visi, ali se toliko pri mimici deformira da mislim da mu je neophodno uložiti u njenu čvrstoću i postojanost. Najboljim su se pokazali biostimulacijski tretmani poput Radiesse ‘wash’  u kombinaciji s Ultherapy HIFU tehnologijom.”

Dr. Nikola Milojević

dr. Nikola Milojević

Margot Robbie

“Trenutačno slovi kao najljepša žena na svijetu. Iz nje isijava seksepil koji dolazi iznutra. Nazvao bih je nasljednicom Angeline Jolie kao žene savršenih proporcija lica. Margot je relativno mlada glumica pa ne vjerujem da je radila mnogo estetskih korekcija. Eventualno baby botoks u čelo i oko očiju te fileri u usnice. Što se tiče kože, Hydrafacial i laser za kolagen te microneedling za zatezanje kože kao priprema lica za dodjelu Oscara. Nije ništa od većih zahvata radila”.

Eva Longoria

“Originalna ‘kućanica’ koju volim pratiti na Instagramu gdje često objavljuje fotografije i videozapise na kojima nema šminke. Tada se posebice vidi da nije radila previše zahvata, no vidljiv je filer u usnicama i jagodicama te botoks između očiju, na području čela i oko očiju. Ne vjerujem da je radila facelifting, već da je zategnula kožu nekirurškim uređajima poput Morpheus8 i Ultherapy.”

Ryan Gosling

“Ako ga usporedimo s Bradleyem Cooperom koji je napravio facelifting – a izdao ga je vidljiv ožiljak ispred uha – Ryan Gosling pokazuje samo besprijekornu kožu koja je rezultat kemijskih pilinga, PRP-a i microneedlinga. Naslućujem da je Gosling napravio i nekoliko tretmana Emfaceom kako bi malo zategnuo kožu, a s obzirom na istaknute jagodice, usudio bih se reći da se možda podvrgnuo i filerima u obrazima.”

Charlize Theron

“Charlize Theron na ovogodišnjim je Oscarima izgledala mlađe nego na nedavnim pojavljivanjima, makar moramo uzeti u obzir da jaka šminka daje dojam da je netko napravio više zahvata nego što uistinu jest. Therone je imala dublje nazolabijalne brazde, manje volumena u licu i više bora. Vjerujem da se podvrgnula klasičnim tretmanima botoksa i filera, uz tretmane pomlađivanja kože i poticanja kolagena.

Pročitajte još i ...