Predstavljen proizvod koji pomiče granice u postizanju blistavosti kože

U srijedu ujutro u Teslinoj 12, u atraktivnim prostorijama DermaCare centra, predstavljen je novitet brenda Dermalogica – krema s UV zaštitom Prisma Protect SPF 30.

Druženje s novinarima započelo je u ugodnom, opuštenom tonu, a svi su prisutni dobili priliku kušati japanski matcha čaj, jaki antioksidans koji sadrži i ovaj inovativni preparat.

O njegovim je blagodatima govorio Robert Pudić, jedan od osnivača tvrtke Quahwa specijalizirane za kavu, koji je upozorio na gorkast okus, ali i nemjerljive benefite.

Istaknuo je, primjerice, da je antioksidativni kapacitet matche 1440 (orac vrijednost – kapacitet apsorpcije slobodnih radikala), što je jako visoko u usporedbi s, primjerice, goji bobicama, čija je vrijednost 253, a također su popularne kao superfood antioksidans. Uz to, sadrži sto puta više polifenola od tradicionalnog zelenog čaja.

Pametna dron tehnologija

Nakon što su vidjeli na koji se način priprema matcha, novinari su poslušali zanimljivo predavanje Jelene Batić, vlasnice centra i zastupnice dvaju svjetski poznatih dermokozmetičkih brendova – Dermalogice i jane iredale.

Kao profesorica biologije i kemije, istaknula je da najveću pažnju poklanja vrhunskim sastojcima pouzdane kvalitete i objasnila na koji način funkcionira Prisma Protect SPF 30.

Taj iznimni multifunkcionalni preparat bazira se na pametnoj dron tehnologiji koja energiju svjetla pretvara u staničnu energiju, potiče aktivnost fibroblasta i sintezu kolagena te na koži stvara prirodni glow efekt.

Prema istraživanju koje je provela tvrtka Unilever, ova dnevna krema zaustavlja čak 85 posto okolišnih toksina, a njezin hidratacijski kompleks kontinuirano vlaži kožu te čini ten besprijekorno glatkim i dugoročno jača hidrolipidnu barijeru.

I koža ima svoj bioritam

Prisma Protect SPF30 kombinira, dakle, pametne sastojke za povećanje vlažnosti i sjaja te one tradicionalne koji se bore protiv oksidativnog stresa i UV zračenja.

Sadrži, primjerice, biofermentiranu kadulju koja posvjetljuje, zaglađuje i ujednačava ten te smanjuje upalne procese koji mogu dovesti do pigmentacije. Djelovanje kreme prilagođeno je bioritmu kože, čije su funkcije danju usmjerene na obranu od štetnih vanjskih utjecaja.

Izniman spoj tehnologija osigurava zaštitu kože, održavanje optimalne razine vlage, ali i povećanje obrambenih sposobnosti kože.

Upozoreni na sve opasnosti koje im prijete od slobodnih radikala, svi prisutni ipak su na kraju odahnuli – uz odlični quiche i slasnu tortu.

Pročitajte još i ...