Pripreme za ljeto: misija glatka stopala

Čim nam stignu topliji dani, prvo što poželimo je razgolititi stopala, a noge osloboditi cjelozimskog nošenja čarapa. No, ponekad ta ideja mora pričekati na realizaciju dok ne dogovorimo posjet pedikeru koji će nam stopala pripremiti za uživanje na slobodi.

No, ako ne želite predugo čekati na termin, sasvim dobar posao možete napraviti i u udobnosti vlastite kupaonice, stoga iskoristite prvi slobodan vikend i hrabro se uhvatite u koštac sa zadebljalom kožom.

04 January 2017 Louise Thompson pictured in this celebrity social media photo!, Image: 310037719, License: Rights-managed, Restrictions: For content licensing please contact: Xposure Photos pictures@xposurephotos.com 44 (0) 208 344 2007, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Xposurephotos

 

Kupka za omekšavanje

Najbolje i najugodnije rezultate postići ćete toplom kupkom. Ona će omekšati zadebljanu kožu i učiniti njeno uklanjanje jednostavnijim. Ipak, valja voditi računa i o tome da prevruća voda može isušiti kožu. Stoga, za namakanje suhe kože u vodi, birajte mlaku do toplu vodu kako bi ste izbjegli dodatno isušivanje.

U kupku možete ubaciti neku od mješavina soli i preparata dostupnih u trgovinama, no izvrsno će djelovati i obična slana kupka, koja osim morske soli, može sadržavati i nekoliko kapi eteričnog ulja lavande. Nakon petnaestak minuta stopala će biti opuštena i odmorna, a koža na njima omekšana.

Peeling protiv grube kože

Nakon što je koža omekšana toplom kupkom, idealno je vrijeme za piling stopala. Još se nemojte zamarati zadebljanim petama, u ovom je koraku važno samo ukloniti površinski sloj mrtvih stanica kože s cijelih stopala. Nježna eksfolijacija pomoći će vam u struganju zadebljanih područja, kao i u boljoj apsorpciji hranjivih proizvoda za njegu. Stopala omekšana kupkom i pripremljena pilingom, spremna su za uklanjanje zadebljanih i tvrdih područja na stopalima. Najčešće je riječ o petama, jastučićima ispod prstiju i unutarnjoj strani stopala, pored nožnog palca. Na omekšanoj koži izvrsno će djelovati strugalica za stopala. Njome ćete lako ukloniti zadebljanu i tvrdu kožu s mjesta na kojima se pojavila tijekom zime.

Vratite vlagu suhoj koži

Odmah nakon eksfolijacije, koža će biti mekša na dodir, ali i osjetljivija, jer je ostala bez zaštitnog površinskog sloja kože. S obzirom na to da je zbog nedostatke vlage i postala grublja, ovo je idealna prilika da je nahranite hidratantnom kremom namijenjenom njezi stopala ili općenito suhe kože.  Već nakon nekoliko dana, osjetit ćete bitno poboljšanje u teksturi i mekoći kože, čak i na najgrubljim dijelovima tijela.

Raskošna njega za dugotrajnu mekoću

Za kraj, pobrinite se da vam koža nakon tretmana ostane što duže meka i nahranjena, kako eksfolijaciju ne biste morali raditi prečesto. Hidratantna krema koju ste nanijeli odmah nakon eksfolijacije upit će se u trenu, no stopala će nastaviti gubiti vlagu zbog nedostatka lojnih žlijezda i prirodnog podmazivanja kože. Gusti proizvodi u formuli balzama ili maslaca pomoći će stvoriti jaču zaštitnu barijeru, kako bi ovi dijelovi tijela ostali nahranjeni što duže te kako se zadebljanja kože ne bi prebrzo ponovno pojavila.

Pročitajte još i ...